Ivartalanításon kívül van más megoldás?
Fél éves francia bulimat ivartalanítani kellene, de nem vagyok abba biztos, ha most nem is, de 4-5 év múlva nem szeretnék kiskutyákat. Törzskönyves kutyus és mondta a tenyésztő, hogy kár lenne ivartalanítani.. Félre értés ne essék, nem szeretnék kiskutyát jelenleg, de kitudja mit hoz a jövő :) Nem tudtok olyan megoldást, ahol nem pakolják ki szegényt, de mégis meggátolná a vemhességet?
Előre is köszönöm
Nem értem a kérdést.
Akkor lesz vemhes egy kutya, ha a tüzelés alatt befedezi egy kan.
A megoldás annyi, h figyelsz rá és nem engeded, h befedezzék.
Tudod mivel jár a tisztességes tenyésztés? Eü szűrések, tenyészszemle, megfelelő kan kiválasztása és nem árt, ha vannak kiállítási eredményeik. Majd ha megvan a fedezés, akkor UH, CSÁSZÁRMETSZÉS, kölykök táplálása, felnevelése, chipeztetése, törzskönyvezése, oltási sorozatok stb. stb.
Kb. fél milla.
A bulldogokat nagyon megviseli a vemhesség és a "fialás" (mármint a műtét). Én nem tenném ki ennek a kutyámat,ha nincsenek komoly (értsd: nagyon komoly) tenyésztői ambícióim.
Ami 100% meggátolja a vemhességet az az, ha a tüzelés során nem találkozik kan kutyával. Szobafogság, nincs mese.
Ha ígéretes a szuka, úgy is csak 2 éves kora után lehet fedeztetni, addig normális tenyésztő hozzá sem kezd. Tüzelés idején nagyon figyelni kell rá, hogy véletlenül se találkozzatok kannal, tüzelőbugyi viselése és fokozott figyelem kell, így elkerülhető a nem kívánt vemhesség.
Viszont 4-5 év már sok idő, az minimum 8 tüzelés, minden tüzelés után esély az állvemhességre, ami megviseli a szukát és sok szövődménye lehet. Megkérdezhetem, hogy melyik kennelből van a kutyád? :)
Van egy kan keverékem, ő most lesz ivartalanítva, mielőtt a a szuka ivarérett lenne. Azért érdekelne más megoldás, mert hiába vigyázok rá, ha a kutyaiskolába valamelyik véletlen befedezi. Tudom, nevezhettek felelőtlennek.. de sajnos előfordul. És annyira szép, erős és egészséges kutyus, hogy idővel szeretnénk kicsiket, még ha sokba kerül, akkor is :)
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!