Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám füle valószínűleg...

Kutyám füle valószínűleg begyulladt. Mikor múlik el?

Figyelt kérdés

Valamikor nagyon piros (olyankor aloe verás készítménnyel kentem) valamikor pedig elmúlik a pirosság.

Valószínűleg víz ment bele, attól gyulladhatott be meg esetleg a hideg levegőtől (?). Most sebes neki, nem nagyon piros. Ez már azt jelenti, hogy múlik el?

(köszönöm, aki a kérdésre válaszol)

2009. dec. 11. 12:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Talán mutasd meg egy orvosnak! Akár még a hallását is elveszítheti a folyamatos gyulladás miatt. Ne kínozd a kutyádat! A házi praktikákkal sokkal rosszabbat teszel, mindenképpen orvos!
2009. dec. 11. 13:12
 2/26 anonim ***** válasza:
nekünk a doki azt mondta, ha begyullad azonnal fülcseppeket kell használni, hogy elmúljon. a miénk német juhász, de szerintem ez minden kutyára igaz, ha begyullad és nagyon eldurvul, akkor az hátra is húzódhat és megdöglik szegény. ez nem vicc, ezt mondta a doki. mi még időben vittük el a miénket.
2009. dec. 11. 13:13
 3/26 anonim ***** válasza:
vidd dokihoz, hogy megmutasd neki a kutyust, ő elmagyarázza hogy mit csinálj, és ír neked fülcseppet. ha nem tudod hogyan kell használni a cseppet, mert ez a kutyáknál mshogy van, mint embernél, akkor kérd meg, hogy magyarázza el. amennyi pénzt képesek elkérni egy rohadt vizsgálatért, ezt igazán megteheti
2009. dec. 11. 13:15
 4/26 A kérdező kommentje:
na ezaz, hogy pénz dokira így ünnepek előtt nem nagyon van... Ha ránéz, az 5ezer ft...gondolom a fülcsepp sem olcsó. Ha állatpatikába viszem, ott is tudnak mondani meg adni vmit,nem?
2009. dec. 11. 13:18
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos bármilyen kutyánál előfordulhat. Múltkor láttam a TV-ben egy tacsi volt a "beteg" kutyus. Szegénynek fájt és viszketett is egyaránt; az, hogy sebes még nem jelenti azt, hogy javul. Sőt gondolj bele milyen rossz lelehet neki, sebes így még jobban fáj, de emellett viszket is, így dörzsöli mindenhez ill. vakarja a seb egyre nagyobb lesz, sőt még az is elfertőződhet. Mindenképpen vidd el orvoshoz, amilyen hamar csak tudod, mert így csak szenved, házi praktikákkal nem múlik el, fülcsepp kell, ha jól tudom. Ráadásul, ha azzal sem múlik el, akkor ha hagyod rövid idő alatt megsüketülhet a kutyád.
2009. dec. 11. 13:21
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy hétköznapi állatorvos nem kér pénzt azért hogy ránézzen. Nem állatkórházba kell vinni.. Normális orvoshoz. Az ingyen van a fülcsepp meg egy ezres kb.. Szóval nem pénz.

És ne kend otthon semmivel, csak árthatsz vele. Ne légy önjelölt orvos.

2009. dec. 11. 13:27
 7/26 A kérdező kommentje:
gyógynövény tudtommal nem árt. És nem orvost játszok... eddig akárki kutyástól kérdeztem, azt mondták, h a doki 3-5 ezer (csak hogy megvizsgálja).
2009. dec. 11. 13:29
 8/26 anonim ***** válasza:
Ha piros,és még sebes is, ott azért nem beszélhetünk egyszerüen arról, hogy a hideg levegőtől van. Ha a saját orvosotokhoz mentek, szerinted fog kérni vizit dijat? Én még sossem fiizettem a mi dokinknak azért, ha csak egyszerüen ránéz az állatra, és felir valamit. de ha nálatok nem igyvan akkor javaslom a Corizeme kenőcsöt, vagy a prednisolont.gyulladáscsökkentő. De a legjobb tényleg az lenne, ha megmutatnád szakembernek.
2009. dec. 11. 13:35
 9/26 anonim ***** válasza:
jav: Cortizeme (Neomycinre érzékeny baktériumok okozta bőrgyulladás, és bőrfertőzések valamint ekcémás bőrgyulladások helyi kezelésére.) max 2 hétig alkalmazható, kimondottan kutyák, és macskák részére
2009. dec. 11. 13:38
 10/26 anonim ***** válasza:
a mi dokink sem kér azért pénzt, mert ránéz a kutyára, söt, ö volt rá példa, hogy házhoz jött, és akkor sem fogadott el pénzt, természetesen mindig adok neki, de nem várja el! ilyen a jó állatorvos, nem kuruzslóhoz kell vinni...fülcsepp sem olyan vészes árban, hogy ne lehetne kibirni... de legalább felhivnál egy orvost, és nem itt kérdezgetnéd, hogy mikor mulik el, látatlanba.
2009. dec. 11. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!