Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border Colei vagy Dogue De...

Border Colei vagy Dogue De Bordeaux mellé lehet-e tartani Csehszlovák farkas kutyát?

Figyelt kérdés
Tapasztalt "felhasználó" vagyok 4. kutyán vagyok túl.
2014. febr. 23. 01:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem, tök mindegy hogy neveled, sehogy nem szabad, nem is lehet erre szocializálni, hogy tartósan jóba legyenek.
2014. febr. 23. 23:38
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ezek is épp a tömegverekedés előtti utolsó pillanatok:

[link]

[link]

2014. febr. 24. 00:10
 13/27 Firestorm ***** válasza:
100%

A tenyésztőknél hogy vannak a kutyák szerinted?

Ne legyél már ennyire okos,és ne akard ennyire bebeszélni magadnak ezt a marhaságot...

2014. febr. 24. 09:40
 14/27 anonim ***** válasza:
Csak szólok: a csf szuka ha tüzel, nagy gáz. Minden más, föleg kisebb, azonos nemüt likvidálni akar. Egy kannal jobban jársz, bár, ha domináns, és a legtöbbjük az, akkor is lesz vele elég gondod. Igaz, nekem bordeaux-i nem volt, nem ismerem milyen. Egyébként aláirom azt, amit mondtak, ha farkas kell, teljesen más mint akérmelyik kutya. Hihetetlen mutatványokra képes, nem mindig a szó pozitiv értelmében. Ahogyan egyébként megfigyeltem, nem is az a lényeg, hogy mennyi vagy milyen kutyája volt elötte az embernek, hanem inkább a saját türöképessége, mert kezdetben nekem is a küszöbszintem felett teljesitett az egyik, méghozzá jócskán. Na de ezek ilyenek. Igy kell elfogadni, lehet együtt élni velük, csak pár fontos szabályt soha, de soha nem szabad megszegni.
2014. febr. 24. 12:49
 15/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, tudsz mesélni, ne beszélj le se meg rá se, csak olyan általános dolgokat.
2014. febr. 24. 17:54
 16/27 A kérdező kommentje:

12-13: [link]

na és akkor mi van?

Versenyen, a bíró mindig megfogja a golyóit, ha oda akar csípni a bírónak, ki van zárva.

Sőt, versenyen se ment neki senkinek.

Társas életről hallottál? Tudod, falkában is viaskodás megy általában. :)

2014. febr. 24. 17:57
 17/27 anonim ***** válasza:
A golyóit azért nézi meg, mert félheréjüen tenyésztésböl kizáró ok..... versenyen, bonitáción, tenyészszemlén megnézik.....
2014. febr. 24. 19:19
 18/27 anonim ***** válasza:

Nekem csak néhány csf van, semmi más nem is kellene, de mondom, nekem németjuhászom se meg semmilyen dog-szerü kutyám nem volt. Èn egyböl beleszerettem, ahogyan megláttam, mert mindig farkast szerettem volna, amit tartani nem könnyü a jogi háttere miatt sem. Egymással elvannak, de szoktak acsarogni, morogni megy ilyenek.

Hogy más kutyával mennyire jönnek ki nem tudom, most hétvégén bevittem az egyiket egy fesztiválra, elvolt, megvolt, kicsit sok volt neki a tömeg, meg volt pár zsebkutya, de attrocitás nélkül zárult a dolog szerencsére.

Nem foglak rábeszélni, mert nem akarom, hogy ha esetleg mégsem ezt vártad, vagy mert mondjuk nem tudod vállalni, mert amit szólóban is lemüvel ha akar, az mindennek a teteje a köbön, akkor savanyú szájizzel gondolj a fajtára, de lebeszélni sem foglak róla. Egy biztos: felejtsd el azt, hogy van ilyen-olyan kutyád, mert ez NEM AZ. Nem kutya, nem a klasszikus értelemben vett kutya. Inkább egy embereket többé-kevésbé elfogadó, valamennyire szocializálható(bb) farkas. Annak minden csodálatos és rettenetes tulajdnonságával: érzékeny és akaratos, félénk és kiváncsi, végtelenül ragaszkodó, de nagyon makacs egy állat. Ha a bizalmába férközöl, akkor le se tudod vakarni, de egyébként meg a bizalmat pl. egy rossz fenyitéssel szilánkokra is lehet törni, legalábbis egy idöre. Rengeteg önfegyelem kellett nekem is, hogy ha valami drága, új vagy számomra kedves dolgot elpakolt, tönkretett akkor ne csapjam agyon, hanem hangosan leszidjam és mondjuk ha rajtakapom megrángassam a grabancát - módjával.

Ez a fajta eleve gátlástalan, ha nem tartod kennelben, ami megfelelöen van megépitve, olyan helyekre felugrik, vagy átmegy, ahol el sem tudod képzelni, hogy feljut, ld. a veresegyházi szökött farkast a sokméteres keritésen. Ha felügyelet nélkül hagyod a házban, ront, bont, elcsen ezt-azt, unalmában rombol, fosztogat, mindent felfal amit talál, kinyitja a fagyasztóládát is, ezenfelül cefet sipákolásba kezd, ha hiányol (irtó idegesitö tud lenni).Ja, és a vadászösztönéröl nem is szóltam. Nekem nem piszkálja a macskáimat egyik se, de volt már kalamajka, hogy hobbiból megkergette a cicát a nappaliban, repült minden..... :DDDDD váza, szönyeg, kanapé....úgyhogy ilyenek miatt is kennel kell....

2014. febr. 24. 19:35
 19/27 A kérdező kommentje:

Én attól féltem, hogy agreszív, ezek szerint csak szemtelen, nem érzi annyira, hogy ember azért "felsőbbrendű" (nem érzem magam annak csak érted, a klasszikus kutyával szemben)

Itt van a Bordeaux-i dog, ő is szemtelen, de őhozzá oda tudok bújni, most is sírtam valaki miatt, lenyalta szó szerint a könny cseppeket :) milyen már egy férfitól...

Ha meg akció van akkor szeren van, nem ugatós típus, elég fegyelmezett, sokat tudtam tőle tanulni, utcán végiglehet vele úgy menni, ha én se figyelek külső behatásra ő is elindul onnan, nem keresi a balhét. Édesapámhoz jött valaki, látta a kutya egyből, hogy kéretlen vendég. Úgy kellett visszafogni, hogy ne menjen ki a kapun...

Egyébként nem ugrál feleslegesen 20 cmnél nagyobbat, 1 napig eddig magára kellet hagyni a kutyus-t, ben volt a házba, víz volt neki, ki nem tudott menni, szerencsétlen ott tartogatta, mint hogy összepiszkítson, de már rohant ki. 30m*60m-es telken lakunk, van hova hol ellenie.

Előző kutyusom egy Újfundlandi Mudi keverék volt, kívül teljesen újfundlandi, belül meg kevert mentalitás jött elő. Érzelmi szintje újfundlandi-s volt, viselkedése inkább mudi. Őt volt a legkönnyebb kezelni egyébként.

Ezelőtt, egy nagyon kezelhetetlen, erőszakos kuvaszunk volt, töredelmesen bevallom, le kellett lőni, mert rosszabb volt mint a csefarkasod.

Kiugrált a kerítésen, szó szerint vadászni ment, még úgy szóltak be, hogy mi a helyzet.

Kapott enni, de kb bottal lehetett csak odaadni neki.

Kiskora óta velünk volt szocializálódva, mégis elsínylődött. Őszintén szólva a farkasod harapdál?

2014. febr. 24. 21:16
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"Ezelőtt, egy nagyon kezelhetetlen, erőszakos kuvaszunk volt, töredelmesen bevallom, le kellett lőni, mert rosszabb volt mint a csefarkasod. "

Ugye ez csak vicc, hogy nem bírtál el egy kuvasszal, de farkast akarsz?

2014. febr. 24. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.