Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű kutyát hogyan...

Nagytestű kutyát hogyan szoktassak le a kerítésnek ugrásról?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy nem az én kutyám, ezért kutyasuli szóba se jöhet. Egy idős házaspár kutyája, heti kétszer egy órát sétáltatom. Magyar vizsla, ezért ez édeskevés neki, de nem tudok többet foglalkozni vele. Úgy-ahogy elértem hogy laza pórázzal jöjjön (sok időbe telt), de ha valamin felizgatja magát (ez elég gyakori), akkor elfelejtkezik róla. Az a legnagyobb gond, hogy ha a kerítésnél ugatnak a kutyák, ő rögtön odaveti magát, alig bírom visszarángatni (jó nagydarab). Nem agresszív egyáltalán, sose mutatott semmi ilyen jelet senki felé, csak izgatott, én meg nem tudom, hogy állíthatnám le. Kezdetben az én kutyám is csinált ilyet, de ő 10 kilós volt, és némi oldalbabökéssel és rászólással megoldódott a dolog. Az az érdekes hogy rajta láttam hogy kizökken, de ezen nem látszik semmi, csak hogy menne és idegesíti hogy rángatom. Nem tudom, ezt hogy kéne kezelnem. Ráadásul meg se várhatom a kerítésnél míg megnyugszik és mehetünk tovább, mert már nem egyszer rámszóltak hogy húzzak már onnan, ne ugattassam a kutyájukat.

Ötletek?

(Ja, Jan Fennelt, Cesar Millant ne ajánljatok, mert már olvastam. :) És néztem. :D)

2014. febr. 17. 21:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
12%
Két elmebeteg,éljétek egymást:)Sok sikert!
2014. febr. 17. 22:16
 12/27 A kérdező kommentje:
A zanyátokat, a kérdésre nem válaszolnátok inkább?
2014. febr. 17. 22:20
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Én már válaszoltam, nekem is az anyámat? :)

Amúgy hosszú póráz + peca? Mármint fárasztásra. Meg hát eleve hosszú póráz, hogy mozoghasson.

2014. febr. 17. 22:23
 14/27 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
:D :D :D :D
2014. febr. 17. 22:24
 15/27 sippara ***** válasza:
86%
Persze, hogy válaszolnánk, akumi több hibátlan választ is adott, de egyszerűen heti kétszer egy óra séta mellett egy háromlábú vak pincsi is ugrálna a kerítésre (vagy bármi másra), mert eszméletlenül, de rohadtul, de k*rv*ra unatkozik. Még ha ebben a heti két órában gumi elé kötve őrült rohanás közben pecáztatnád, se érnél el semmit, így a kérdésedre egyszerűen nem létezik válasz.
2014. febr. 17. 22:27
 16/27 A kérdező kommentje:

Arra céloztam, hogy ne itt marakodjatok.

Peca? Az hogy megy? :)

Amúgy tudtam hogy ez lesz a vége, hogy még nekem kell madzagért mennem más kutyájához. :''D

2014. febr. 17. 22:28
 17/27 A kérdező kommentje:
Óh ezt sajnálattal hallom. Ezek szerint a hiba nem az én készülékemben van?
2014. febr. 17. 22:29
 18/27 anonim ***** válasza:
75%
De, létezik, csak azt a régimódi "csakazértis munkakutyát csinálunk belőled" stílusú kiképzőknél kell keresni, akiknél a kutya ha megkattanva is, de pontosan fog dolgozni, mert csak. Szöges nyakörv a vizsire azt' kész, mehet a peckes lábnál követés akármilyen ingerkörnyezetben. Meg az elektromos, ugye.
2014. febr. 17. 22:30
 19/27 anonim ***** válasza:
58%
2014. febr. 17. 22:30
 20/27 sippara ***** válasza:
86%
Nem :) Gondolj bele, ha te heti 166 órában be lennél zárva egy ablaktalan szobába, és két órára kivinnének. Hát nem végig pörögnéd azt a két órát teljes gőzzel? Dehogynem :) Persze félre ne érts, neki az a két óra is nagyon sokat számít, de konkrét érdemi haladást, változást ennyi idő alatt nem lehet elérni, pláne, ha még az eszközeid is korlátozottak (például nem engedik, hogy gumit köss mögé). Ettől még ugyanúgy, következetesen próbálkozhatsz, és valószínűleg előbb-utóbb változni fog valamicskét, de hatalmas áttörésre - szerintem - ne nagyon számíts. Ettől függetlenül a kutya biztosan eszméletlen boldog és hálás, hogy legalább te foglalkozol vele néha egy kicsit :)
2014. febr. 17. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!