Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű kutyát hogyan...

Nagytestű kutyát hogyan szoktassak le a kerítésnek ugrásról?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy nem az én kutyám, ezért kutyasuli szóba se jöhet. Egy idős házaspár kutyája, heti kétszer egy órát sétáltatom. Magyar vizsla, ezért ez édeskevés neki, de nem tudok többet foglalkozni vele. Úgy-ahogy elértem hogy laza pórázzal jöjjön (sok időbe telt), de ha valamin felizgatja magát (ez elég gyakori), akkor elfelejtkezik róla. Az a legnagyobb gond, hogy ha a kerítésnél ugatnak a kutyák, ő rögtön odaveti magát, alig bírom visszarángatni (jó nagydarab). Nem agresszív egyáltalán, sose mutatott semmi ilyen jelet senki felé, csak izgatott, én meg nem tudom, hogy állíthatnám le. Kezdetben az én kutyám is csinált ilyet, de ő 10 kilós volt, és némi oldalbabökéssel és rászólással megoldódott a dolog. Az az érdekes hogy rajta láttam hogy kizökken, de ezen nem látszik semmi, csak hogy menne és idegesíti hogy rángatom. Nem tudom, ezt hogy kéne kezelnem. Ráadásul meg se várhatom a kerítésnél míg megnyugszik és mehetünk tovább, mert már nem egyszer rámszóltak hogy húzzak már onnan, ne ugattassam a kutyájukat.

Ötletek?

(Ja, Jan Fennelt, Cesar Millant ne ajánljatok, mert már olvastam. :) És néztem. :D)

2014. febr. 17. 21:05
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy le kéne fárasztani, de őt egyszerűen képtelenség, tartós elemmel működik. :D Ráadásul el se engedhetem, mert nem behívható. Ja, és labdázni se szeret. :/
2014. febr. 17. 21:06
 2/27 anonim ***** válasza:
69%
Hát pedig le kéne fárasztani. Köss utána egy autógumit hámmal vagy széles nyakörvvel, attól lelassul kicsit, meg fárad is. És bökd oldalba, többször egymás után is akár, sarokkal, mert az gyorsabb és erősebb, mintha kézzel nyúlnál le hozzá (figyelem, nem agyatlan rúgásról beszélek).
2014. febr. 17. 21:23
 3/27 A kérdező kommentje:
Ahogy a gazdáit ismerem, örökre eltiltanák tőle, ha gumit kötnék utána. :"D
2014. febr. 17. 21:24
 4/27 A kérdező kommentje:
*tőlem
2014. febr. 17. 21:24
 5/27 anonim ***** válasza:
0%
Ismerős!!Elektromos nyakörv csodákra képes,2-3 csipetés elegendő,hogy kibilentsd az izgalmi álapotból
2014. febr. 17. 21:38
 6/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha 1%-ba hasznos a válaszom,az is elég!
2014. febr. 17. 21:40
 7/27 A kérdező kommentje:

Ejha, 6 százalék? :D

Sajnos elektromos nyakörvet se engednének rátenni.

2014. febr. 17. 21:45
 8/27 anonim ***** válasza:
16%

Igen 6%:)

Azért mert régebben ,meg mertem irni a frankót!Sippara...és társai,számára csak törzskönyvezett kutyák léteznek!Ők és a hozzá hasonló begyepesedett agyu emberkék számára ezek után is csak azt tudom mondani,hizelegjen nekiek a törzskönyv,sétáljanak a törzskönyvel!Nekik az való..nem kutya:)

2014. febr. 17. 21:51
 9/27 anonim ***** válasza:
88%
Ja, Sippara tuti egész nap otthon bőg a két mentett keveréke fölött, hogy miért nincs törzskönyvük :D Istenem, megint szünnap van a lipóton :D
2014. febr. 17. 21:57
 10/27 sippara ***** válasza:
93%
Bizony. Zokogok. 24/7.
2014. febr. 17. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!