Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagymamam ruhelli az allatokat...

Nagymamam ruhelli az allatokat es amikor jon ennek boven hangot is ad. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

O falurol szarmazik, neki az allattartas az, amikor a kutya kint van hazatorizni, a macska meg.. Azokat megfolytana ketkezzel ha tudna, ugy ruhelli oket!! Nekunk k-rva nagy hazunk van, ezert megtehetjuk, hogy sok allatunk legyen, mind anyagilag, mind helyileg es mind idoben. Nagymama nalunk nem azaz egyevbe egyszer latogato tipus, vele nottem fel, szoval igazi csaladtag nem az a kotogeto, sutisuto tipikus mama. Mindent tud cikizni, mindenhez van hozzaszolasa es mindennek hangot is ad. Gyakran jon, akar heti 2-3 x is es minden alkalommal ezt hallom: fuj de undorito, itt egy szorszal, ez borzaszto, hanynom kell, jezusom, az a macska fol ment a kanapera? Miert nem teszed ki az udvarra? Ezt a nagy fekete kutyat miert nem kotod ki kint? Bement az agyba?? Ez undorito! Minden szoros lesz, fuj! Minek az a macska? Itt nincs eger, semmi haszna, csak eleszi a penzed! Micsinal az a kutya? Hust eszik? Megis ki az neki hust? Adj neki madarekot, nem hogy konzervet! - es ez csak a szebb resze..

Utalja a szort, meg a kopaszkutyat is utalja, azt meg azert mert kopasz es szerinte ronda. Szoval nincs olyan, amibe ne kotne bele. Van egy kis kanape, akit gyerekkanape alcim alatt vettunk, az kutya es macska kanape gyakorlatilag, ember nem ul ra. Mindennap letakaritom szorfogoval! Kistestu kutyabol sok van nalam, ez teny; yorki, csivava, kinai kopasz, es valami azonosithatatlan cuki keverek. Azert magas a letszam, mert egyesek osszeszurtek a levet es hiaba fajtiszta, torzskonyvesek, nem akartam eladni, megtartottam a kolykoket. Azokat ivartalanitani kellett a beltenyeszet elkerulese miatt. Mama ezert is magyaraz, hogy minek tartod meg? Add el vagy uttesd agyon napos koraba! Altalaban temat valtok vagy mondom neki hogy majd ha ez a te hazad lesz, akkor dirigalhatsz itt!

Amit erdemes tudni, hogy mind oltott, 2-3 havonta feregtelenitett, a macskak kizarolag bentiek. 1-2-4 hetente furdetettek (fajtatol fugggoen!), apoltak, kozmtikazottak es tokeletesen hallgatnak ram, szoval jolneveltek is. Egy nagy van, egy orias snaci, attol fel mert egyszer elakarta zavarni a kanaperol es ramorgott.. Jol tette. Ugysem bantja, mert nem harap, de idegenek ne parancsolgassanak a kutyamnak.. Marmint szamara idegenek. A macskaimtol retteg mert maine coon fajtajuak es oriasi meretuek, egyik 16 kilos kandur, az elol szoszerint fut, pedig a csori cica csak baratkozni megy.. Ruhelli oket. Ha jon a mama, es jo az ido akkor kizavarom a kutyakat a kertbe, de a szobamacskakat nemlehet es ha bezarnam akkor nyikorognak. De ez mellekes, elvegre neki nem az a baj hogy hozza ernek, hanem hogy egyaltalan letrznek. Egy kutyamat szereti, a legoregebbet, azt ismerte mar mikor kiskoraba kaptam meg szuloktol. Azt mindig megnezegeti jo allapotban van e ha kicsit koverebb vagy sovanyabb akkor kitor a 3. vilaghaboru es mar sz-r gazda vagyok mert vele nem torodok csak a tobivel.. Szoval nagyon kritikus es idegesito.

1 hete pont akkor jott amikor volt a takaritono es beszolt neki, hogy csupa szor es allatnyal minden, rendesen csinalja mar a munkajat! Ja meg hogy hogy lehet elvallalni ilyen helyet, ahol allatok vannak, ha ehenhalna se vallana o. Na mondom, b-szki.. Meg a takaritonot sem hagyja beken.

2014. febr. 13. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Sima vízzel lehet 2-3 hetente fürdetni egy kutyát maximum, ha nagyon saras vagy koszos, de ilyen sűrűn samponnal nagyon-nagyon sok. Drága mamával nem kell foglalkozni, én sem hagyom senkinek, hogy beleszóljon. Én házam, én pénzem, én takarítok pont. Nálunk ezt szerencsére tiszteletben is tartják, és úgy érdeklődnek a kutyáról, mintha a gyerekem lenne :)
2014. febr. 13. 16:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy már nem vagyok gyerek, a párommal külföldön élünk meséltem a nagymamámnak telefonon, hogy akarok egy kutyát. Reakció: TE NEM VAGY NORMÁLIS! SZÓ SEM LEHET RÓLA! A BELED KI FOG FORDULNI OLYAN BÜDÖS LESZ A LAKÁS!!! Te tényleg nem vagy normális, mondtam már, hogy nem vagy normális, te teljesen hülye vagy? Ne csináld! Fúj, ez gusztustalan!

Napokon keresztül ez ment. Kioktatott, hogy innentől kezdve nem fogok tudni menni sehova (??) és vége az életemnek, ha lekötöm magam egy kutyával. Azt vajon tudtam, hogy sz@rik? Bizony! Az én drága nagymamám ebbe a titokba is beavatott, hogy az az állat üríteni fog.

Igyekeztem tisztelettudóan elmondani, hogy:

-Mamikám, először is az ÉN kutyám lesz, másodszor miért lenne büdös? Szerinted, akinek kutyája van az nem tud otthonról kimozdulni vagy dolgozni menni? Nagyon szépen megkérlek, nem akarlak megbántani, de ne szólj bele. Bővel elmúltam 18, az én dolgom, engedd meg, hogy eldöntsem, jó?

Ekkora jött a sok de-de-de fennhangon és a további te nem vagy normális..

Ekkor: Mama, az Isten áldjon meg! Hát mi közöd van hozzá? Külföldön élek! Az én kutyám, az én felelősségem, az én pénzem, legyél szíves nem beleszólni, vagy tegyük le a telefont.

Kész, a mama megértette. Nem vagyok híve annak, hogy az idősebbekkel így beszéljen az ember, főleg az ember nagymamájával, hiszen kijár neki a tisztelet bőven. De van úgy, hogy muszáj kicsit erélyesnek lenni és így megkíméli az ember magát a sok-sok hasonló kéretlen kioktatástól. Egyszerűbb egyszer így lekommunikálni, mint utána még hónapokig hallgatni a nagyit.

2014. febr. 13. 17:02
 13/19 A kérdező kommentje:

Furdetosbe nem megyek bele.. Mindenki sajat dolga, te ugy furdeted, en igy!

En altalaba a tenyerembe csapom a kezem es mondom hogy oke, ha nem tetszik hogy ennyi van itt, vigyel haza parat.. Na akkor kapjam be a f-szt is:D amikor legutobb szulettek kiskutyak, akkor kerdezte hogy fajtiszta? Mondom aha, yorkik mind, rajtakaptam a kant a szukaval es nem tudtam hogy tuzel, mert csendestuzelese volt. Namondom akkor jojjenek a kicsik. Megszulettek, nagyi: fuj , milyen budosek!! Mondom hat most szulettek 2 napja, meg nem csereltem ki a rongyokat alattuk csak a pelenkat, amire pottyantak.. Aszongya jaj gyorsan, gusztustalanok..! Meg kerdezgette mikor szabadulok toluk stb.. Mondom soha, megtartom oket, mert aranyosak.. Aztan 4. vilaghaboru is kitort, hogy ujabb harom kutya?? Fuj! Mondom de hat nem tudon eladni oket, mert az apanak a tenyesszemleje nincs még meg, ezert torzskonyvezni se lehetne.. Erre persze az volt a valasz, hogy kit erdekel a pedigree? Add el oket igy, szabadulj meg mindtol! Hat mondom szaporito nem leszek meg amugy is aranyosak es hely az van boven, szoval maradnak:D

2014. febr. 13. 17:24
 14/19 Firestorm ***** válasza:
100%

Bocs,hogy a kutyáidnak jót akartam,nyugodtan sértődj meg ezen.

De még lenne egy kérdésem,ha velem szemben ilyen vagy,aki nem kötözködik meg semmi,akkor a nagyival ezt miért nem teszed meg?

Még valami miért nem ivartalanítod a szukákat?

2014. febr. 13. 17:29
 15/19 Firestorm ***** válasza:
Bocs most jut eszembe a beltenyészet miatt már ivartalaníttattad.
2014. febr. 13. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Dugja nagymama fülébe vattát, vagy tartsatok-cicát, abból is picit... Brrr
2014. febr. 13. 18:06
 17/19 A kérdező kommentje:

Hat kint volt egy hazi cicank, az csak ugy hozzank szegodott es ritkan jott be, ezert vettunk egy mini kutyahazat kintre neki es abban volt egy parna, azon aludt:D mama azt amikor jott minden alkalommal eltavarta, 1 honap mulva a macska immunis lett ra es mar nemis figyelt..xdd

Nem ivartalanitom a szuloket mer tksak es szurtek a betegsegekre, ezert rendes, tkhato almok is vannak, csak ez a kis kan, aki befedezte meg fiatal a kialitasok vilagaba is, ezert nincs meg a tenyesszemleje sem:d amugy az anyanak a 4. alma volt ez:D es jo anya.

2014. febr. 13. 19:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod, ki lehet rájuk váltani így is törzskönyvet, hogy még nincs meg a kan tenyészszemléje, csak rá lesz mindre írva, hogy a szülő(k) nem rendelkeznek az előírt minősítéssel. Meg drágább, mint a sima. De érdemes lenne kiváltani, mert törzskönyv nélküli kiskutyáknak JÓ gazdit találni piszok nehéz. Szaporító is lecsaphat rájuk.
2014. febr. 15. 19:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Pff... Csukd be a füled, és verd szét a párnád, mást nem tudsz tenni... vagy, fel is út, le is út... menjen amerre akar..
2015. júl. 24. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!