Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagymamam ruhelli az allatokat...

Nagymamam ruhelli az allatokat es amikor jon ennek boven hangot is ad. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

O falurol szarmazik, neki az allattartas az, amikor a kutya kint van hazatorizni, a macska meg.. Azokat megfolytana ketkezzel ha tudna, ugy ruhelli oket!! Nekunk k-rva nagy hazunk van, ezert megtehetjuk, hogy sok allatunk legyen, mind anyagilag, mind helyileg es mind idoben. Nagymama nalunk nem azaz egyevbe egyszer latogato tipus, vele nottem fel, szoval igazi csaladtag nem az a kotogeto, sutisuto tipikus mama. Mindent tud cikizni, mindenhez van hozzaszolasa es mindennek hangot is ad. Gyakran jon, akar heti 2-3 x is es minden alkalommal ezt hallom: fuj de undorito, itt egy szorszal, ez borzaszto, hanynom kell, jezusom, az a macska fol ment a kanapera? Miert nem teszed ki az udvarra? Ezt a nagy fekete kutyat miert nem kotod ki kint? Bement az agyba?? Ez undorito! Minden szoros lesz, fuj! Minek az a macska? Itt nincs eger, semmi haszna, csak eleszi a penzed! Micsinal az a kutya? Hust eszik? Megis ki az neki hust? Adj neki madarekot, nem hogy konzervet! - es ez csak a szebb resze..

Utalja a szort, meg a kopaszkutyat is utalja, azt meg azert mert kopasz es szerinte ronda. Szoval nincs olyan, amibe ne kotne bele. Van egy kis kanape, akit gyerekkanape alcim alatt vettunk, az kutya es macska kanape gyakorlatilag, ember nem ul ra. Mindennap letakaritom szorfogoval! Kistestu kutyabol sok van nalam, ez teny; yorki, csivava, kinai kopasz, es valami azonosithatatlan cuki keverek. Azert magas a letszam, mert egyesek osszeszurtek a levet es hiaba fajtiszta, torzskonyvesek, nem akartam eladni, megtartottam a kolykoket. Azokat ivartalanitani kellett a beltenyeszet elkerulese miatt. Mama ezert is magyaraz, hogy minek tartod meg? Add el vagy uttesd agyon napos koraba! Altalaban temat valtok vagy mondom neki hogy majd ha ez a te hazad lesz, akkor dirigalhatsz itt!

Amit erdemes tudni, hogy mind oltott, 2-3 havonta feregtelenitett, a macskak kizarolag bentiek. 1-2-4 hetente furdetettek (fajtatol fugggoen!), apoltak, kozmtikazottak es tokeletesen hallgatnak ram, szoval jolneveltek is. Egy nagy van, egy orias snaci, attol fel mert egyszer elakarta zavarni a kanaperol es ramorgott.. Jol tette. Ugysem bantja, mert nem harap, de idegenek ne parancsolgassanak a kutyamnak.. Marmint szamara idegenek. A macskaimtol retteg mert maine coon fajtajuak es oriasi meretuek, egyik 16 kilos kandur, az elol szoszerint fut, pedig a csori cica csak baratkozni megy.. Ruhelli oket. Ha jon a mama, es jo az ido akkor kizavarom a kutyakat a kertbe, de a szobamacskakat nemlehet es ha bezarnam akkor nyikorognak. De ez mellekes, elvegre neki nem az a baj hogy hozza ernek, hanem hogy egyaltalan letrznek. Egy kutyamat szereti, a legoregebbet, azt ismerte mar mikor kiskoraba kaptam meg szuloktol. Azt mindig megnezegeti jo allapotban van e ha kicsit koverebb vagy sovanyabb akkor kitor a 3. vilaghaboru es mar sz-r gazda vagyok mert vele nem torodok csak a tobivel.. Szoval nagyon kritikus es idegesito.

1 hete pont akkor jott amikor volt a takaritono es beszolt neki, hogy csupa szor es allatnyal minden, rendesen csinalja mar a munkajat! Ja meg hogy hogy lehet elvallalni ilyen helyet, ahol allatok vannak, ha ehenhalna se vallana o. Na mondom, b-szki.. Meg a takaritonot sem hagyja beken.

2014. febr. 13. 14:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor maradjon otthon aztán kész.
2014. febr. 13. 14:26
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
A Te allataid, Te hazad, Te eleted... Nem kell valaszolni a beszolasokra, egy ido mulva abbahagyja. Csak nem kell ezeket lereagalni..
2014. febr. 13. 14:29
 3/19 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Mosolyogjál, bólogassál, ne vitatkozz és csináld úgy ahogy neked tetszik, hadd panaszkodjon.
2014. febr. 13. 14:30
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondanám neki, ha nem tetszik, akkor nem kell eljönni.

Ha ő egy vendég/látogató, akkor próbáljon már meg úgy viselkedni.

2014. febr. 13. 14:34
 5/19 Firestorm ***** válasza:
100%

Ülj le vele és magyarázd el neki normálisan,hogy ez a Te házad a Te állataid a Te gondod és nem az övé.Próbáljon megbarátkozni a helyzettel,mert ez így fog maradni és felesleges ezekből a dolgokból vitát kreálnia.

Viszont annyit hozzátennék,hogy marhára nem tesz jót egy állatnak sem az ilyen gyakori fürdetés...Több kárt okozol ezzel,mint hasznot.

2014. febr. 13. 14:34
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Még direkt húznám is az agyát. Megfognám a macskát, kutyát, össze-vissza csókolgatnám, az arcomhoz dörzsölném a pihe-puha kis bundáját. Készítenék a maminak kv-t, közben letenném a cicut a konyhapultra magam mellé, és cirógatnám.
2014. febr. 13. 14:39
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha irónikus lennék azt mondanám neki, mikor megkérdezi: hogy miért nem csaptattad agyon a kutyát?

Hát a mamát az anyja miért is nem?

Elnézést, de én pont ilyen téma miatt vagyok évek óta rossz viszonyban az anyámmal.

Neked szerencséd, hogy nagyanyád csak a száját járatja és nem tart állatot.

Az enyém minden évben inkább "elsumákolja" az újszülött kutyákat, mintsem ivartalaníttatná szerencsétlen állatot:(

Mindazok ellenére, hogy már nem egy esetben kapott tőlem erre pénzt, úgy hogy a helyi állatorvossal is fixált időpont volt- nah az az állatorvos is egy külön fejezet:(

De mivel -szerencsére - írtó messze lakunk egymástól nem ellenőrizhetem, ezáltal össze-vissza hantázik ha a kutyáról kérdezem. Kb. 2 éven át úgy tudtuk, hogy ivartalanítva lett, mikor véletlenül elszólta magát egy látogatás alkalmával....az ember a saját anyját azért mégsem bántalmazza...

2014. febr. 13. 14:53
 8/19 A kérdező kommentje:

Nem az anyam. A nagymamam. Igen, ezt a csokolgatos, olelgetoset mar jatszottam el:D vicces volt ner hanyassal fenyegetett, de alapbol sokat emelgetem es cipelem oket, ezert ha a ruhamon van 1 szal szor akkor uristen, egessuk el ruhastul..

A kinai kopaszt hetente kell furdetni, a yorkikat 1-2, a tobbit havonta. Labukat es fenekuket viszont a havonta furdoknek is mosom pont azert mert bejonnek az agyba. A tenyesztok mondtak, akiktol vannak a kutyak. A yorki-csivava keverekeknek meg amelyik hosszuszoru azt 1-2 hetente, a rovid szorut meg havonta szoktam:)

2014. febr. 13. 15:01
 9/19 Firestorm ***** válasza:
100%

Jó tenyésztő...

Ne viccelj már velem.

Yorkim volt 13 évig.

Pont azért került orvoshoz,mert kb 2-3 hetente fürdettem szegényt és csomókban kezdett hullani a szőre plusz korpásodni és elmagyarázta a doki,hogy bőven 3-4 havonta fürdetni.

2014. febr. 13. 15:08
 10/19 Firestorm ***** válasza:
100%
Láb meg fenék mosás az teljesen más téma.
2014. febr. 13. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!