Miért nem altatják el az öreg, beteg, vagy más szempontból esélytelen állatokat?
Önzés ez, semmi más.
Egyik élőlény sem akar szenvedni, ez is a felelősségvállaláshoz tartozik, hogy igazán az ő érdekében cselekedjünk.
Sokan inkább a népszerűségre hajtanak, mert "megmenteni" olyan menő dolog.
van ahol elaltatják őket:
viszont a vadon élő állatok ketrecbe zárása is ugyanilyen állatkínzás,még az állatkertben lévő állatok is szenvednek mert kiszakítják őket a természetes életterükből.jegesmedve a hazai állatkertben a 35 fokban ugye?akkor ezeket az állatokat is öljük le?irtsunk ki minden állatot a Földön amelyik szenved?vagy hol húzzuk meg a határt?a kutyákat-macskákat irtsuk mert sok van belőlük?bezzeg ha minket irtanának földönkívüliek akkor tudnánk jajveszékelni meg könyörögni a hitvány életünkért.szóval nem egyszerű dolgok ezek kérdező.
tegnap adtam enni 3 kóbor kutyának akik falkába verődve szaladgáltak Röszke határában,ők legalább szabadok,remélem nem fogják be őket a sintérek.1 másik kutya az M5-ösön volt,szegény nem tudta elhagyni a pálya területét mert több Km hosszú kerítés van kétoldalt.szerencsére megállt egy autopálya-ellenőr,gondolom viszik a kutyust menhelyre.
tegnap adtam enni 3 kóbor kutyának akik falkába verődve szaladgáltak Röszke határában,ők legalább szabadok,remélem nem fogják be őket a sintérek.
és abban a pillanatban mikor ezt olvastam rá néztem az én ex-menhelyes kutyámra aki az ágyamon a gyürött takarón fekszik a melegben, teli pocakkal, és örül hogy itt lehet, és hogy befogták a menhelyesek, és így gazdit talált, minthogy az utcán legyen.... (mert ha nem így lenne akkor az első adandó alkalommal elszökne, de 15 méternél sose megy távolabb)
Osztom az előző válaszolók véleményét.
Hozzáteszem, a lakótelepünkön szeptember óta egy nj-szerű keverék mászkál, szegényt nagyon sajnáltam. Én pl. hazafelé az iskolából rendszeresen adok neki enni, és mást is láttam, hogy megeteti. Komolyan, belenéztem a hálás szemeibe, és majdnem elbőgtem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!