Mit csináljak a családommal?
Figyelt kérdés
Szzóval az van, hogy kaptam egy 5 hónapos kutyust. Alaposan utána olvastam a kutya tartásnak és többnyire betartom őket, de anyámék nem! És ez nagyon idegesítő... Amikor hazajövünk valahonan én először nem a kutyát köszöntöm, hanem leveszem a cipőm, kabátom stb, de a családom ennek pont az ellenkezőjét csinálja, amint átlépték a küszöböt a kutya már az ölükben van és hiába mondom nekik, hogy ne foglalkozzanak a kutyával, nem érdekli őket.. ._.
Aztán ott van az etetés. Én naponta 3x ADNÉK neki kaját, de a család ebbe is belekavar... Amint látják, hogy a kutyának nincs kajája röggtön adják neki a következő adagot... Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak velük.. ._. Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm. :)
2014. febr. 10. 20:40
1/6 anonim válasza:
Hello :) szerintem kérd meg a családodat , hogy ők ne etessék mert te már megcsináltad... nagyon fontos , hogy most kicsi a kutyus és ne kapassák nagyon magukra ... mert az unokatesómék is nagyon magukra kapatták most meg vannak ezzel gondok ... remélem segítettem :)
2/6 anonim válasza:
Mond meg nekik egyszerűen hogy mit miért nem szabad. Biztosan meg fogják érteni. :)
3/6 anonim válasza:
Pontosan! Magyarázd el nekik, hogy milyen forrásból tudod a fenti dolgokat, és hogy miért kell betartani. Nyugodtan ajánlhatsz nekik is szakirodalmat, hátha az meggyőzi őket.
4/6 anonim válasza:
Ha nem tudsz hatni rájuk, elhamarkodott dolog volt kutyát venni MAGADNAK. Ilyen közegben mindig vita lesz. Családon belül nem nagyon valósítható meg teljesen az ÉN KUTYÁM CSAK szituáció.
5/6 anonim válasza:
Ha csak többnyire tartod be a dolgokat,azt is olvashattad,hogy ez csak még jobban megerősíti a kutyát a viselkedésében.Tehát a családod magatartása semmilyen szinten nem befolyásolja most a kutya viselkedését,csak abban,amiben a következetlenséggel temagad is megerősíted.De ha következetes lennél,akkor sem lenne nagy probléma,ugyanis rengeteg olyan technika van,aminek pont ugyan az a funkciõja,aminek kivitelezésėben a családod nem partner.Ezeket nélkülük is ragyogóan lehet alkalmazni,pl kapuszabály,póráz fegyelem stb.És a jó hír az,hogy a kutya tud különbsėget tenni és tesz is egy családon belül a családtagok között,mert rangsor van.És rajtad múlik,a kutya elé,vagy mögé leszel besorolva.
6/6 anonim válasza:
Mutass meg nekik pár epizódot Victoria Stilwell műsoraiból. Abban aztán egy csomó kutya van, akiket ilyesmivel rontottak el, és jól elmagyarázza, hogy miért kell velük úgy bánni, ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!