Tényleg "beteges", hogy így szeretem a kutyámat? Hogy értessem meg a családommal, hogy nekem ő mennyit jelent?
Ha rendesen bűnsz a kutyűval akkor nem beteges. Viszont az embernek emberi társaságra is szüksége van. Én magányos kutyás típus vagyok de egy-két emberre nekem is szükségem van. A kutya nem pótol mindent, és néha szükség van a beszélgetésre is.
A pénzkérdés teljesen más. A szüleid nem tehetnek arról hogy a keveseb pénz miatt gond a kutya, ez nem változik meg attól ha elfogadják, hogy neked fontos. Miért nem mész el mondjuk dolgozni és akkor fedezheted a kutya költségeit és a szüleidnek is segítesz?
A kutya és a pasi nem zárják ki egymást. Keress egy kutyás pasit és költözz hozzá a kutyáddal. :) (Csak vicceltem.)
A szüleiddel nem kell semmit se megértetned, a helyzet adott, a kutya ott van (és marad is), annyit tehetsz, hogy minél hamarabb megteremted az önálló élet lehetőségét magadnak.
Persze, nem azt mondom, hogy emberekkel nem beszélgetek meg nincsenek barátaim, csak nem vagyok az a bulizós típus, ritkán megyek csak el itthonról és beszélgetni is inkább a neten szoktunk.
Vállalnék munkát, hogy keressek pénzt, csak az a gond, hogy nem igazán van rá időm, még hétvégén sem. Rengeteget kell tanulni, és nagyon sok kötelező egyéb óra van még suli után. Plusz kötelező önkéntesmunka is van, és ha nem lesz meg a megfelelő óraszámom, nem érettségizhetek. Na meg munka se igazán van itt. Csak a házimunkában segítek. Egyébként a kutya dolgait amennyire tudom a saját pénzemből fizetem.
Azért szeretném bebizonyítani hogy nekem mennyire fontos, mert akkor maradhatna a kutya. Így most nem 100% hogy marad, pont ez a bajom. A szüleim képesek kirakni pl. állatpanzióba, ahogy annak idején a macskánkat is.
én is úgyan így vagyok!
bár nálunk nincs ilyen,hogy kirakják,meg hát panelban lakunk:D nálunk mindenki szereti a kutyámat nincs gond ezzel..
viszont én amikor van időm azt a kutyára szánom ,trükk tanítás ,hosszabb séta , és én vagyok a kutyab.zi amiért foglalkozok a kutyámmal normálisan..
nekem is a barátot említgetik,hogy kéne egy pasi is neked,ne csak a kutya mindig,de nekem ő fontos,sajnos a barátaim,bnőim 5 éve "elhagytak" mert külön suliba mentünk,vissza gondolva nem is biztos ,hogy barátaim voltak..eléggé egyedül vagyok,de ha kutyámmal vagyok nem érzem magam egyedül,meg más kutyás emberekkel szoktam beszélgetni,osztálytársaimmal is jóba vagyok ahogy a húgommal is mintha bnők lennék szóval van emberi társaság..én se járok bulizni...
milyen kutyád van??
Szerintem próbálj meg egy kompromisszumos megoldást találni. Marad a kutya de nem a lakásban.
Ne feledd a kutya egy rengeteg örömöt okozó háziállat de nem több. Az emberi kapcsolatokat nem pótolja mert nem is arra való.
Őszinte leszek, szerintem az már beteges ha a kutyáddal alszol. Ezt a kiváltságot tartogasd egy embernek akibe igazán szerelmes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!