Egy hónapja vettem egy yorkit azóta minden nap vele voltam. Nagyon szeretem őt. Most hétvégére el kell mennem itthonról és a családommal lesz, aggódom hogy mi lesz vele mert eléggé kötődik hozzám. Ti is nehezen hagytátok magára először a kutyátokat?
Túl nagy feneket kerítesz a dolognak, és ezt a kutya is meg fogja érezni. Semmi probléma sem lesz az ég világon.
Minden kölyökkutya "kötődik", tehát minden kölyök kutya megy az ember után. Az igazi kötődés hónapokba telik, és olyan 6-7 hónapos kor környékén kezd el igazán kialakulni.
Egyszerűen csak úgy menj el, mintha le szaladnál a sarki boltba. Ne legyen nagy búcsúzkodás meg feszültség keltés. Minél egyszerűbben, természetesebben mész el otthonról, a kutyát annál kevésbé fogja megviselni.
Ne csinálj ekkora faxnit belőle, mert megérzi a kutya.
Elmész dolgozni, este hazamész. Ez a világ legtermészetesebb dolga és viselkedj is úgy.
Egyébként a kutyát is pánikolni fog és ez csak a Te hibád lesz.
Ne kezd el könnyes búcsút venni tőle reggel, mint aki halni készül, mert tényleg azt hiszi a szerencsétlen, hogy többet nem lát.
Kimész az ajtón és kész, majd később belépsz, mintha mi sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!