Hogyan vészelitek át a kutyátokkal a petárda szezont és a szilveszteri tűzijátékot?
Van bilétájuk és mikrochip is :) Viszont ha a kocsi elé szaladna ki, akkor hajamra kenhetem mind a kettőt. :S
De mint írtam, nem a szilveszter a gáz, mert az csak egy nap, ki lehet bírni.
Hanem ez az egész időszak. :S
Na mindegy. Pórázon lesz séta, meg futok velük, szabad napon meg kiviszem őket a városból, más lehetőség nincs. Csak sajnálom őket, hogy emiatt az elmebeteg robbantgatás miatt nem tudom nekik a normális mozgást, szocializációt biztosítani. :( De ez van, inkább, mint hogy eltűnjenek vagy elüsse őket egy autó. :(
Nem csak a kutyák számára borzalmas a petárda, engem egyszer megdobtak vele és fél napig nem hallottam. Amikor kutyám volt, akkor a kád alatt vagy az ágyamban vészelte át ezt a pár napot és csak pórázon mertem sétáltatni. Volt egy szomszédasszonyom, akinek a kutyája sokkot kapott egy petárdától és el kellett altatni.
Talán, ha nagyon hosszú pórázon viszed őket, akkor a mozgás is megvan és mégsem szaladhat el, ha megijed.
Egyébként azt tapasztaltam, hogy a gazdi ágya mindenre jó. Amikor nagy villámlás és dörgés volt, akkor rendszerint az összes állatom az ágyamban kötött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!