Hogyan vészelitek át a kutyátokkal a petárda szezont és a szilveszteri tűzijátékot?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
Az én egyik kutyám egy menhelyi, régen bántalmazott kutya. Nagyon fél az ilyen hangoktól és már kétszer is volt sajnos, hogy majdnem elveszítettem, egyszer tavaly karácsony előtt, valaki petárdázott az utcán, meg egyszer tavaly nyáron, egy hétköznapon, semmiből jött tűzijáték miatt. :( Sajnos ilyenkor úgy bepánikol, hogy csak rohan ész nélkül. Emiatt már lassan én jobban félek a tűzijátékoktól és a petárdától, mint ő. De a tűzijáték még simább ügy úgymond, mert akkor nem viszem ki, otthon vagyunk és felhangosítok valami zenét, hogy ne hallja. Ezt csináltam vele augusztus 20-án és be is vált. Tavaly szilveszterkor nagyon kivolt szegény, csak reszketett órákon keresztül. A másik kutyám még nem tudom, hogy reagál, mert ő kölyök és még nem volt ilyen alkalom, mióta megvan, bár úgy látom, őt annyira nem zavarják az ilyen hangok.
Inkább a petárda jelenti a gondot, mert azt nem tudom előre, mikor fog valaki robbantani egyet, míg a tűzijátékról tudom, mettől meddig tart.
Nagyon félek, nehogy elveszítsem őket, de azt nem tudom, mit tegyek, hogy a hétköznapokon is meglegyen nekik a szükséges mozgás. Kutyafuttatókban, hááááát, tudjuk, milyen egy kutyafuttató, az enyémek ott meg sem moccannak, csak néznek és állnak egy helyben. Nem tudom, mit tegyek. :S
De érdekel, hogy aki hasonló helyzetben van, az hogyan vészeli át ezt a nehéz időszakot.
Esetleg arra milyen tippeket tudtok, hogyan lehet a félős kutyát hozzászoktatni? Tudom, erre már ez a kicsi idő nem elég, de a jövőben szeretném, ha nem kéne állandóan a zajoktól rettegni. Ez vonatkozik mindenféle durranós hangra, nem csak a petárdára.
Hát az én kutyám hozzá van szokva mert mellettünk van a város legnagyobb focipályája és szinte minden este áll a bál!Megpróbálhatnád a hosszabb pórázokat erre gondolok:
Talán!
Köszi ismét a válaszokat!
Hát a szilveszter napja a legkevesebb, mert az csak 1 nap! Azt kibírjuk!
A fő gond, az már most elkezdődött, nem hiába fogalmaztam úgy, hogy petárda szezon. Tegnap előtt este sétáltunk és szerencse, hogy pórázon voltak a kutyáim, mert kettőt is durrantottak. Mindkettő úgy megijedt, hogy még vagy fél óráig remegtek. :( Az a baj, hétköznap nem tudom őket elvinni messze, ki a városból, mert dolgozom estig, ide jártunk ki a közelbe egy térre, de most már nem merem őket elengedni, amíg le nem cseng ez az időszak. És az a rossz, hogy ez össz-vissz több, mint egy hónap!
De jó ötlet, hogy fussak, ma csináltam is ezt velük, mert eléggé tele vannak már szegények. :( Elengedni biztos nem fogom őket, inkább ne mozogjanak most annyit, mint hogy véletlen világgá szaladjanak. :(
szerintem is most inkább csak pórázon sétáltasd őket... hétvégén, ha tudtok, menjetek ki olyan helyre a városon kívül, ahol nincs petárdázás és próbáld ott őket jól megmozgatni...
én ebben az időszakban még az összetört boros/pezsgősüvegektől, továbbá az utcán "felejtett" hányadéktól is tartok... :( sajnos ilyen a városi kutyázás...
A legjobb megoldás ha szilveszterkor csak rövid sétára megy az ember, utána biztos helyre teszi a kutyát (bent a lakásban vagy szökés biztos kennelben)
Egyébként fokozatosan szoktatható a kutya ezekhez a hangokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!