Cane Corso, Argentin Dog vagy Rottweiler?
Melyik a legjobban tanítható?
A legkisebb gyerek 7 éves, van egy kistestű kutyánk aki öreg és néha egy Staffi átjönne hozzánk aki fiatal.
Nagyon nagy a kertünk. Sokat foglalkoznénk vele.
Szerintetek melyik fajta kutya a legjobb? Melyik kennelből? És kb. mennyibe kerülhet?
Még annyit hogy a Rottweilernèl az a bajom hogy "egy gazdás kutya", az Argentin Dognál hogy nehezebben szocializálható gyerek/kutya mellé (mondjuk róla kevesebbet olvastam), a Cane Corsonál meg hogy nagyon sok helyen nem szép az arca pl.: [link] itt csúnya
[link] ezen az első kép a fekete az meg gyönyörű
Remélem a képeket rendesen küldte és értitek mire célzok.
Kérlek kennelt is ajánljatok és véleményt is mondjatok.
Nagyon köszönöm előre is :)
21-es!
7 napos koráig lehet vágni a kutyák farkát!
Ha még esetleg gondolkodsz a döntéseden akkor....készülj fel, hogy a corsok nem lusták, persze el lehet hízlalni és lustává tenni, de az semmilyen kutyának sem jó. Nekem kettő van és ha kimarad a séta az bizony érezhető rajtuk. Hiába a nagy kert az semmire nem elég, pedig ők még azt is 100%-ig kihasználják, mert odakint órákon keresztül megy a birkózás, kergetőzés de mikor megyünk sétálni vagy parkba olyan aktívak mintha egész nap aludtak volna és végre először kiszabadultak volna a friss levegőre. Tele vannak energiával, gyönyörűszép izmosak, öröm rájuk nézni.Nem bírják a hideget, de lehet, hogy csak azért, mert ők panel kutyaként kezdték a pályafutásukat és hozzá vannak szokva az egész éves meleghez, kényelemhez. Nagyon okosak és könnyen taníthatóak, a gazda a mindenük, én jutalomfalatot sem szoktam használni maximum addig amíg rávezetem őket egy-egy parancsra, trükkre, de amint rájött a mozdulatra és érti nincs több, mégis a legnagyobb lelkesedéssel csinálnak mindent. Igénylik nagyon a szellemi fárasztást, de inkább játékos formában élvezetből mint katonásan pattogósan. Viszont nagyon akaratosak és mindig következetesnek kell lenni velük, mert ha egyszer valamit lehetett azt szerintük bármikor lehet és ha gyengébb a gazda akkor azt ki fogják használni. Minél hamarabb ajánlott elkezdeni a szocializációt, mert már kölyökkorban is viszonylag nagyok és meg kell tanulniuk kezelni a méretüket és a helyes viselkedést mindenféle habitusú kutyával.
Rotit egyet ismertem személyesen, ideiglenesen volt nálunk. Őket is ugyanúgy lehet lustává tenni, amelyik hozzánk került az sem volt túl aktív, de amikor belecsöppent ebbe a pörgős életbe ami nálunk van ő is átvette és igénye volt rá. Egyre többet bírt és egyre többet akart. Őt is könnyű volt tanítani,ő is makacs volt, de valahogy mégis más mint egy corso. Argentin doggal kapcsolatban nincs tapasztalatom. Corso kennelből egy darab van ahol számomra szép kutyák vannak és az a [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!