Milyen kutyát válasszak?
A leírtak alapján egy hatalmas plüsskutya.
Ennyit bármelyik menhelyi keverék is tud, hogy szeret, azért tartjuk a kutyát, mert szeretnek. Fontosabb kérdés, hogy ezen kívül akarsz-e bármit kezdeni vele, séta, tanítás, nevelés terén mik a terveid, mit vársz a fajtától a külsején kívül?
Arról nem is beszélve, hogy ha neadjisten gyerek/társpótléknak tartod, humanizálod, és rátolod az összes érzelmedet, akkor jó eséllyel hamarosan lesz egy borzasztóan frusztrált és problémás kutyád. A kutyák nem szeretetautomaták, annál sokkal komplexebb élőlények, és ha ezt nem vagy hajlandó figyelembe venni, abból nagy pofáraesés lesz.
Golden retriver
Nekem is ilyen fajta kutyám van és nagyon szerethető aranyos
"Amúgy nagyon vicces, mert nekem mindenki mondja hogy a golden egy jámbor állat, a legszeretreméltóbb kutya, a legnyugodtabb, stb. Nagyanyáméknál van 2, kib***szva a kertbe, sétálni sosem voltak, full agresszívak, egymásnak mennek kb. naponta, véresre harapják egymás fejét"
Talán pont ezért mert nincsenek sétáltatva, és megfelelően szocializálva. Sztereotípia hogy a nagymamádék kutyái vadak, és ebből adódóan a többinek is van valami idegrendszeri problémája. Megfelelő nevelés és bánásmód kérdése az egész. Ezenkívül a körültekintő tenyésztőválasztás is fontos, ahol garantáltan nincs örökletes idegbaja a kutyának.
7-es vagyok, kérdező, én nem ugyanazt mondtam
amit leírtál aztán te is? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!