Milyen kutyát válasszak?
Az ölebek kizárva, minimum foxterrier méretet szeretnék. Naponta kb. 2-2.5 órát tudnák a mozgatásra szánni, de többet lennék vele. Nem lenne jó, ha a fajta alapvetően ugatós lenne, könnyen kezelhető legyen, de egy kis makacsság nem baj. Kutyám volt már. A szőrhossz mindegy, a lényeg, hogy ne kelljen nyírni/trimmelni. Szeressen nagyokat llődörögni, de ha kell, tudja elviselni, hogy nem lesz hosszú a séta - például esőben, és ha csupa sár van, nem szeretnék egy órát végiggyalogolni. Emellett tervezem a kiállításokat, terápiázást is, ha lehet, ne legyen munkavizsgás.
Kutyám volt már, egy menhelyi foxi keverék, 15 évesen halt meg, szóval van fogalmam a kutyanevelésről. Most nem menhelyről szeretnék, inkább tenyésztőtől. : )
Köszi. A kiállításokra ki szoktam menni, Komáromban is ott voltam.
De igazából az sem baj, ha munkavizsgás, mert nekem a terápia kicsivel fontosabb, mint a kiállítás.
Terápiázni nem fajta alapján lehet,hanem egyedfüggő.De a tipikus terápiás kutya a golden,labi.
Nem tudom mennyire fontos a terápia,kiállításra pedig minden törzskönyves kutyával lehet menni,amelyik megfelel a standardnek.
A vadászkutyákat kizárnám neked,mert ugatósabbak lehetnek,esőben hóban is menni kell,és kevés is lehet a 2,5 óra.
A terelő és juhászkutyákat szintén nem ajánlanám.
Esetleg valamilyen agár,vagy francia-angol bulldog.Nagyobb méretből (tényleg nagyobb) pedig valami lomha,nagy kutyát ajánlanék. Masztiffok,molosszerek...
Utolsó: igen, tudom. A foxim szerelem volt első látásra, tudta, mikor kell nyugodtak lenni, terápiáztunk. munkán kívül pedig le se tudtam lőni, d emenhelyen már három éve ilyen kutyát keresek, de sehol semmi...
Köszi.
Amúgy igen, tudom ,hogy egyedfüggő.
Nagyon sokszor hallom mostanában, hogy terápiázni szeretnének a kutyával. Én is szerettem volna, aztán rájöttem, hogy nem lesz alkalmas rá. Ok, hogy megvan mit szeretnél vele csinálni, de a fajtáján kívül van/lesz egy alaptermészete, amin nem lehet változtatni.
Labradort, uszkárt, menhelyi keverékeket is szoktak használni. Érdemes lenne abból kiindulni, hogy TE milyen természetű vagy, és hozzád passzoló kutyát választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!