Milyen kutyát válasszak?
Jelenleg panellakásban élek. Könnyen nevelhető, barátsgáso, csöndes, maximum középméretű kutyát szeretnék. A szőrhosszúság nem érdekes. Naponta nagyjából 2 órát tudok szánni a mozgatására, természetesen hétvégénként több lenne.
Tudom, van menhely is, de az előző kutyámat kb. 10 évesen fogadtam be gyepiről, és 13 évesen pusztult el, idén nyáron.
Milyen kutyát ajánlotok? A menhelyeken lévők közül egyik sem fogott meg különösebben.
Köszönöm!
Gondolkozom rajta. Magyar kennelt tudsz ajánlani?
cavalier king charles spániel pl, személyes kedvenc,gyönyörűek,nem ugatósak, és nagyon gazdacentrikusak és könnyen tanulnak.
itt van egy kennel ajánló is alatta.
Szeretnéd kiállításokra vinni, de fogalmad sincs milyen fajtát? Érdekes... Ez úgy szokott működni hogy az ember meglát egy kutyát, megismeri a fajta külső-belső tulajdonságait, vesz egyet, aztán pedig úgy gondolja megmutatja másoknak is hogy micsoda páratlan példánya az ő kutyája a fajtának és ezért viszi kiállításra... Nem úgy hogy "jaj kell egy kutya, akiből championt csinálok".
Gondolom még kiállításokon sem nagyon voltál, mert akkor már rég kinézted volna a "Nagy Őt". Én azt mondom menj el egyre, ott pedig majd eldöntöd, hogy milyet szeretnél + a tenyésztőket is megismered és eldöntheted kitől szeretnél venni kiskutyát.
Annyira fölöslegesek ezek a kérdések. Mi honnan tudjuk hogy hozzád milyen kutya illene? Vagy hogy milyen tetszik neked? Nem tudom hogy akarsz kiállításozni, ha még a fajta megválasztása se megy önállóan...
Azért pontoznak le, utolsó, mert ebből:
"a shar pei közepes, lusta kis masztiff, szereti a gyerekeket kutyákat és mindenkit"
annyi igaz, hogy közepes, és masztiff. Minden más, amit írtál, egy igazi sharnál kőkemény munka eredménye - amivel nincs gond, csak ne ajánlgassuk így, mert az egyszeri emberke szépen megveszi, aztán lóg a póráz végén, amíg a kutya üvölt minden szembejövőre, és nem érti, miért nem barátságos mindenkivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!