Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?

Milyen kutyát válasszak?

Figyelt kérdés

Jelenleg panellakásban élek. Könnyen nevelhető, barátsgáso, csöndes, maximum középméretű kutyát szeretnék. A szőrhosszúság nem érdekes. Naponta nagyjából 2 órát tudok szánni a mozgatására, természetesen hétvégénként több lenne.

Tudom, van menhely is, de az előző kutyámat kb. 10 évesen fogadtam be gyepiről, és 13 évesen pusztult el, idén nyáron.

Milyen kutyát ajánlotok? A menhelyeken lévők közül egyik sem fogott meg különösebben.

2013. dec. 15. 12:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
sippara: igen, a shar pei-nél az az egyetlen bajom, hogy tudtommal nem a legkönnyebben nevelhető fajta.
2013. dec. 15. 13:34
 12/16 anonim válasza:
100%

Bolognese

Kicsi, okos, barátságos,

A napi 2 óra séta bőven elég neki, de inkább csak 1 órát sétáltasd és játsz vele a maradék időben

nem szedi szét a lakást se

Hosszú szőrű, kizárólag fehér, fésülni naponta kell, de ha rövidre vágatod a szőrét akkor 3 naponta elég

szőre szagtalan, nem hullik

Gyöngyösön van (heves megye)de biztos van nagyvárosokban is

Én abszolút ajánlom

Nekünk is Bolognese van, imádnivaló

2013. dec. 15. 13:39
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem az első kutyám, tényleg nevelni kell, de semmivel sem keményebben mint akármelyik kutyát. Törpe tacskókkal és jack russel terrierekkel játszik, vizslákról nem is beszélve, az amstaffokkal birkózik... Az embereket meg kiskora óta IMÁDJA, a gyerekeket nyalogatja és imád nekik trükközni, mindent megcsinál amit kérnek tőle. Most akkor vagy én vagy Caesar Millan (amit nem hiszek amúgy, mert hiába törekszem rá nem vagyok tökéletes) vagy a kutyám egy SELEJT, mert nem is olyan mint egy shar pei. Póráz nélkül sétálunk, soha el nem szaladt mellőlem, kitűnően tudom irányítani. Persze jól esne ha ezek szerint én lennék valami szuper gazda, de nem nagyon hiszem... Talán azért ilyen mert hamar lett ivartalanítva?

Abban igazatok van, hogy a környéken él egy shar pei (amúgy a 10-ből 1) amelyik agresszív, de szerint annak se lenne semmi baja ha a gazdája nem fogná fél centis pórázon és nem rúgna el mindenkit a közeléből. Persze nem tudhatom, de én nem hiszem el hogy ennyire agresszív lenne.

2013. dec. 15. 13:39
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
Most ha bernáthegyit mondunk akkor azt veszel, ha palotapincsit akkor azt?
2013. dec. 15. 13:44
 15/16 sippara ***** válasza:
Kihagytad a harmadik lehetőséget, miszerint nem te vagy CM, nem ő "selejt", csak összeilletek és jól működtök együtt :) Ettől függetlenül mondjuk ha én látok egy shart, aki ennyire jól "működik", simán kérek tanácsot a gazdájától, mert valamit biztos tud :)
2013. dec. 15. 13:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Én korábban nem szerettem az uszkárokat, de most nagyon megfogott az egyik. Egy kicsit lomhább jószág pl. basset hound is megtenné, az agaraknak is elég ennyi mozgás, ha intenzív. (pl. whippet)
2013. dec. 15. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!