Ha elkezdik kinyomogatni a kutya bűzmirigyét, onnantól kezdve rendszeresen kell majd?
Nem kell ok nélkül nyomogatni a bűzmirigyet, csak ha a kutyakozmetikus vagy az orvos úgy látja, hogy telített. Normális esetben az magától kiürül.
A kajáltatástól is függ. Szilárdabb étel felvételnél a bűzmirigy is jobban űrül mint a pépesített kajánál.
Ha egyszer kinyomják az nem jelenti azt, hogy azontúl már mindig ki kellene nyomni.
Ahogy írták, kutyakozmetikus ne nyúljon hozzá. Ha ki kell nyomni, akkor az állatorvost kérd meg.
Egyébként ez nem olyan, hogyha egyszer kinyomták, akkor amiatt kell később már mindig. A bűzmirigy azoknál a kutyáknál nem ürül magától, amelyiknél "alkatilag" nem jól helyezkedik el. Úgy értem nem képes a széklettel együtt ürülni, mert nem nyomódik meg rendesen a mirigy.
Az, hogy "4 évig valahogy megvolt" nem azt jelenti, hogy jól is érezte magát. A fülrázás és a szánkázás egyértelmű jele a bűzmirigy problémának. Súlyos esetben akár tályog is kialakulhat miatta.
Ha tudod, hogy ezt rendszeresen kezelni kell, akkor ne hanyagold, mert ez nem fog magától változni. Ez legyen a kutyád legnagyobb baja az életben, szerintem az a pár száz forint néhány havonta belefér a kutyatartásba. Pláne, ha tudod, hogy utána sokkal könnyebb a kutyának.
Az én kutyámnak is 3 havonta kell nyomni, egy ismerősöm 2 hetente hordja a kutyáját.
Ha sűrű, fogpaszta szerű, akkor nem volt begyulladva. A szánkázás sok minden mástól is lehet.
20 év és 20 kutya között egyetlen volt, akinek gondja volt vele, de ő sem szánkázott, hanem ledobta a szőrt a combjáról. Neki kellett kinyomni. Életében kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!