Mi a véleményetek erről a tápról?
Egy ideje próbálkozom a prémium tápokkal, de mind okoz valamilyen problémát a kutyámnál, ezért feladtam. Szervi baja nincs (székletminta és vérvétel alapján), heti 3x ÖV-zünk, heti 2x futunk, és minden este vacsi előtt 1/2-1 órát sétálunk. Német juhászkutyám van.
Miután a következő prémium tápok nem jöttek be( Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan , Happy Dog, Hill's, Josera, Orijen, Bosch, Acana, Brit) úgy döntöttem, megkérdezem mit ajánl az állateledeles (Kutya jó hely). Ő a Dolfi nevű tápot ajánlotta. Fél hónapja etetem, azóta megszűntek a problémák, nem okoz gondot a mozgatás, reggelre nem olyan a kutya, mint egy hordó és nincs hasmenés sem meg a rettenetes büdös pukik. Egyébként kap maradékot is (főleg szaft nélkül húst és tésztát).
főleg azért tartok tőle, mert kevésbé minőségi (mondjuk a pénztárcámnak jót tesz). Van valakinek tapasztalata?
Én nem ismerem azt a tápot, amelyikkel etetsz, de az a tapasztalatom, hogy nem az a lényeg, hogy mi a neve, vagy mennyibe kerül, hanem az, hogy a kutya milyen tőle.
Az én kutyám évekig élt Tescos tápon, köszönte, semmi baja sem volt, nem volt sovány, kövér, jó volt a közérzete, mozgott rendesen, stb, stb.
Hát,ha ennyire nem jönnek be a tápok,akkor próbálkozz a BARF etetéssel.Annál pénztárcabarátibb nincs.
Az meg,hogy 1000 kutyából 10-nek nincs baja a minőségtelen tápoktól nem mérvadó szerintem,mert attól függetlenül ugyanazt a szemetet viszi be a szervezetébe,amire nincs szüksége.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként még az fontos lehet, hogy etetésnél (mivel néztem, és tényleg nem megfelelő a hústartalma, úgy adom, hogy 1/3ad rész táp, 2/3ad rész hús) A premium tápokhoz is mindig adtam húst, csak fordított arányban.
Egyébként összetételre nem olyan förtelmes, tartósítószer, színezék és ízfokozómentes. Elvileg azért olcsó, mert hazai gyártású és nyilván mert alacsony a hústartalma... Írtam e-mailt a kapcsolattartójuknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!