Mely házőrző kutyák tartása a legolcsóbb? (Pl. Keveset eszik, stb)
Természetesen szeretetben nem lenne hiány! :) De mégsem szeretnénk Pl Bernáthegyit, mert arról tudjuk, hogy nagyon sokat eszik. Esetleg egy németjuhász? Vagy milyen házőrző kutyák vannak akiknek nem túl drága az eltartása?
Sürgősen szeretnénk beszerezni egy kutyust, mert az utóbbi egy évben 2-3 alkalommal sétáltak be a kertünkbe idegenek!!
Nyilván minél kisebbek.
Pl. a puli illetve a puliszerű keverékek eléggé kicsik, viszont nagyon mérgesek tudnak, lenni, szóval házőrzéshez szerintem elég jók.
Szívesen tartanék pulit, a szomszédunknak van, és tényleg hangosak, de én valami elrettentőbb kutyát szeretnék :D
Apukámnak van középázsiai juhász kutyája, na az..hatalmas, ijesztő. De sokat eszik, és attól tartok, anyu pénztárcája őt már nem bírná el.
Akárhogy is, az, hogy mennyit eszik, 90%-ban testsúly függő! A nagyok esznek sokat.
Kicsi és mérges kutyával járnál jól. Ne hidd azt, hogy egy kicsi kutya nem lehet ijesztő! Sőt én azt vettem észre, hogy a nagyméretű kutyák sokkal barátságosabbak!!!
Én a pulit azért javasoltam, mert bár nekem nem volt még pulim, de ahol láttam, vagy aki pulisnál vendégeskedtem, ott aztán nem volt csak úgy szabad bejárás..., pedig én jó barátságban vagyok a kutyákkal! :) Azaz a puliktól tartok.
Rajtuk kívül a keverék kutyák közül akadnak mérges, és néha ránézésre is félelmetesebb példányok. Nézz szét egy-két állatmenhelyen, mondd ott el, hogy milyen kutyát akarsz, s úgy egyszerűbb lesz, hisz magad is látod...
Még a tacskókeverékekről tudom, hogy közülük is sok mérges, harapós! De nem mindegyik ám! És ráadásul ha nagyon tacskókinézetű, akkor ő nem félelmetes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!