Miért van az, hogy bent a szobámban szobatiszta, de egyébként bepisil/bekakil?
6 hónapos nagytestű kölyökről van szó. Sokáig nem jöhetett be a szobámba, de az utóbbi hetekben annyira szépen viselkedett, hogy beengedtem. A szép viselkedés pl. az első szóra való visszahívást jelenti, a legnagyobb játékból is kiszáll ha hívom, gyönyörűen sétál. A kanapéra, ágyra nem mehet fel, de bent lehet. Van, hogy több órán át alszik és simán visszatartja a pisit/kakit. Viszont ha kint van a helyén (előszoba) akkor simán 2-3 óránként bepisil. A beengedés előtt is ezt csinálta, és most is. Minden szabályt betartok vele a szobatisztaságot illetően.
Na most szerintetek, úgy érdemes továbbra is a szobatisztaságra nevelni, hogy bent van nálam, és előbb-utóbb az lesz, vagy mit tegyek? Nálam van 4 hónapja, de egy lépést sem tettünk előre. Semmit.
Nem pelenkáztam, leviszem naponta 5-6-7x, lehetőség szerint 3 óránként. A vizet éjjelre elveszem, dícséret jár ha kint sikerül elvégeznie, nem szidom ha bent. Illetve rászólok, de nem bántom meg ordítok vele.
Mondom nem akarok pelenkát. Minek? Csak később lesz szobatiszta. És különben sem egy cuki yorkika aki pisil 3 cseppet. Előző kutyámmal pelenkát használtam, majd amikor elvettem a helyére járt. Ennek semmi értelme.
A kérdésre várok választ, és/vagy építő jellegű kritikát, nem pedig a pelenka téma feszegetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!