Van egy két éves sharpei kutyám, de nem tudom megnevelni sehogy! Mit tegyek?
Nos, nekem is shar pei kutyám van, egy kan, szintén 2 éves. Utána kellett volna nézni a kutyának mielőtt magatokhoz vettétek, nem igazán első kutyának való, kemény dió. Én a legelső perctől kezdve következetesen és nagyon keményen fogtam, így nem volt probléma, azt leszámítva hogy a domináns viselkedése miatt másfél éves koráig nem tudtam kutyák közé vinni, de minden áldott nap dolgoztunk az ügyön, és fél éve már minden nap 2-3 órát vagyunk a parkban sok kutya között. Így sokkal nyugodtabb, kicsit sem fursztrált a mozgáshiány miatt.
Mi az amit megpróbáltatok? 8 hetes kora óta sok emberrel és kutyával találkozott, a falkasorban ő az utolsó, a kajálása rendben van (nem válogat), megfelelően van mozgatva (2-3 órát) minden nap?
Sajnos ismertem olyan családot aki szintén beválasztott egy shar peit elsőnek, mert olyan cuki, a szülők szidták, a gyerekek tömték és babusgatták, a kutya összezavarodott és odakapott anyukának, így el kellett mennie a háztól. Persze lemozgatva, szocializálva sosem volt...
Másik shar pei akit a környéken sétáltatnak egy 5 méteres flexire van ítélve egész életére, mert állítólag agresszív, és ha 2 méterre megközelíti bármilyen kutya a gazda rugdossa el azonnal, szerecsétlen sharpi meg pörög a pórázon mert tele van energiával és játszana... :(
Egészen pontosan mit jelent hogy támad és harap, konkrétan folyt már a vér? Ilyenkor hogy reagáltatok? Ment a sikítozás?
Napi szinten hány órát viszitek el sétálni, mennyit van póráz nélkül rohangászás más kutyákkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!