Most én lennék a köcsög, mert nem vigyázok MÁS kutyájára? Milyen kutyás az, aki lepasszolja kénye-kedve szerint a kutyáját?
A haverom rám akarta sózni a kutyáját 1 hétre, mert mennek síelni, aztán vigyázzak rá én. Ad kaját, meg minden, csak legyen nálunk!
Nekem a szüleim meg is engedték, de én nem fogok más kutyája után kutyaszart szedni, és sétáltatni se fogom vinni, azt, hogy baja lesz, és vihetem orvoshoz, szintén nem vállalaom!
És megmondtam neki, udvariasan, hogy "bocs, nem! Ha kutyát szerettél volna, akkor alakítsd úgy az életed, hogy nem passzolod le más nyakára!"
És megsértődött! Azt mondta, hogy "köszi! Nagy köcsög vagy!"
Most komolyan, ÉN lennék a köcsög? Nem én akarom az én felelősségemet más nyakába varni 1 hétre!
Ha gyerek lenne, azt is más nyakára varrná át?
1. Nekem nincs kutyám, nem is akarok!
2. Nem is értek hozzájuk! Mi van, ha 1 hét alatt elrontom? Aztán idegbajos lesz? Akkor én kapok a fejemre!
Ezt megmondhattad volna így, ahogy itt. Normálisan, nem hőbörögve. Mert abban nincs semmi, "hogy bocs, de nincs kutyám, nem értek hozzájuk annyira, szerintem másnál jobb helyen lenne".
Ezzel szemben a "Milyen kutyás az, aki lepasszolja kénye-kedve szerint a kutyáját?" stílusú, felelőtlenséggel vádoló vagdalkozás egy más tészta.
Egyáltalán honnan a rákból tudsz te bármit is a felelős kutyatartásról, ha magad nem vagy gazdi.
Kutyaellenesnek lenni sem bűn, és egy kérést visszautasítani sem bűn.
Viszont ilyen stílusban megnyilvánulni olyanról, amihez közöd nincs, na az gáz.
Minden gazdinak elkél néha a segítség, ahogy a gyerekesek is fogadnak néha bébiszittert. A szülők se ülnek 18 évig a gyerek mellett az ágy szélén, mert ők most szülők.
A gyereket se lehet mindenhova vinni.
Na ugyanez van a kutyákkal is.
Sántít a párhuzamod, és tök evidens, hogy nem értesz a kutyákhoz (ilyen nincs, hogy egy hét alatt "elrontod" - a kutya nem egy MP3 lejátszó).
Nem köcsögözött volna le a haver, ha rendesen beszélsz, de ezt az ellenségességet ő se várta tőled.
Egy felnőtt kutyát egy hét alatt, ha az alapokat betartod (mert ugye egy értelmes ember vagy akinek eljut eddig az agya) nem fogod elrontani. Én sem gondolom magam felelőtlen szemétládának amiért megkérlek valakit hogy vigyázzon rá. Ha tudom mindig megoldom (pl. karácsonykor nem vihettem magammal úgyhogy délelőtt 3 órát voltunk lent, majd 12 órát kibírt itthon egyedül), ha viszont nem (repülővel utazás pl.) akkor megkérek valakit, erre valók a barátok. Szerintem sokkal jobb ha egy ismerős vigyáz rá aki szereti, csak vele foglalkozik, stb., mintha beadom egy kutyapanzióba. Persze ha éppen senkinek sem jó akkor marad az, de szerencsére a kutyám nem egy rémálom, így akkor is megkérnek hogy had legyen ott egy-egy hétvégét ha éppen nekem nem lenne szükséges.
Egyébként ha igazán a barátja vagy, akkor megteszel neki ennyi szívességet, vagy normálisan megmondod miért nem szeretnéd vállalni, és segítesz neki más megoldást találni.
A stílus alapján, ahogy visszautasítottad, igen, nemes egyszerűséggel k.ö.c.s.ö.g vagy!
Valahogy így kellett volna: Ne haragudj, nekem nincs kutyám, nem merek felelősséget vállalni a tiedért, bármi baja lesz, azt sem tudom, hova kapjak. Megkérdeznél mást inkább?"
Mellesleg semmi jogod nincsen pálcát törni afelett, aki elmenne 1 hétre a kutyája nélkül. Nem létezik, hogy tizenévig az ember ne csináljon olyan programot, ahova nem való a kutya, csak mert akkor másra kéne bízni. Én pl Belgiumban élek van egy kutyám. Kb 3 havonta járok Magyarországra. Ha hosszabb időre megyek (nyáron és karácsonykor) akkor autóval megyek, viszem a kutyám. Ha rövidebb időre, csak pl 3 napra, akkor repülővel. Itt hagyom a kutyát, nem teszem ki ennek a tortúrának. Vannak barátaim itt, akik szívesen vigyáznak rá. Én is vigyázok az övékre, ha épp arra van szükség. Ők például most fognak ellátogatni Rómába 1 hétre. Nem kérdés, hogy elvállalom a kutyát. Hisz nekem is van, miért ne? Te nem vállalod el, mivel neked nincs kutyád, ez érthető. Nem a visszautasítással, a stílussal van a baj. Van még mit rajta csiszolni... Hidd el, jó tanács.. kicsit vegyél vissza, mert nem csak e témában, de máshol is visszaüt ha bunkó vagy. Az emberek ezt nem szívesen tolerálják. Valószínűleg az élet többi területén is ez a stílus jellemző rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!