Hogy vehetném rá tesómat, hogy kicsit többet gondoljon a kutyájára és ne csak saját magára?
Nekem is van egy kutyám és tesómnak is,mind2 kistestű..
annyira akart kutyát,mert a régit el kellett altatni sajnos és pár évvel ezelőtt , tavaly nyár végén vettünk egy kis kutyát,persze ezt ő tudta meg én egy hónapon át szajkóztam neki ,hogy reggel nincs 11-ig alvás ,mert a kutyát le kell vinni, ha fáradt akkor is le kell vinni..mindenre azt mondta hogy jó jó ..hát ez kb most nyári szünet elejéig tartott
minden reggel én vittem le a két kutyát,az ővé neveletlen is ezért ő vele nem szívesen sétálok, én 8-fél 9 körül keltem általában ,meg reggeliztem, felöltöztem és már vittem is a kutyákat szóval kb 15-20 perc alatt el készültem..negyed 10 -fél 10kor már tuti fent vagyok,mert csak 25 percre viszem le őket,vinném én többre is de az ő kutyájával nem lehet sétálni
de tesómnak legalább 40 perc kell mire elkészül van hogy 9 kor kell és van,hogy az ő kutyája már nem bírja és bepisil meg bekakil..
ezért viszem le én ,hogy szegény kutya ne tartogassa annyit..
ma is megkérdeztem tőle,hogy menjünk ki a parkba engedjük el a kutyákat, ő fáradt mert amúgy már 2 órája itthon van és biciklizet 1 órát..
mondtam neki,látom neked nem fontos a kutyád..erre meg ezzel jön jól van jól van hagyjál már békén stb és nem ez az első eset a nyár alatt, mindig magára gondol és egy kicsit sem érdekli hogy a kutya tiszta energia és menne menne..
egyszer volt,hogy suliból haza ért korábban 3kor 4-re értem haza én és kérdezem kutyák voltak lent? nem ,mert fáradt vagyok meg ilyenek,mondom akkor minek vállatad a kutyát tudtad ,hogy ezzel jár..de nem érti,elküld minden hova ,hogy az ő dolga,de látom a kutyán hogy az neki sem jó :(
mit tegyek,hogy másképp lássa helyzetet??
ha azt mondom neki,hogy ha ennyire lusta vagy a kutyához adjuk el,de akkor is jön,hogy jól van jól van hagyjam békén..
mit csináljak, a kutyára nem gondol, mindig a magát tartja első helyen, ő fáradt a kutya levan szarva..
17 éves lány,szóval a húgom :)
anyuméknak már szóltam,hogy beszélgessenek el vele, meg is tették többször is..amikor beszélnek vele egy pár napig max egy hétig betart mindent, aztán minden kezdődik előröl..
mindig azt mondom,te akartad a kutyát,tied a felelősség, ha lusta vagy vele foglalkozni akkor adjuk el,meg hasonlók..
de következőleg ezzel "nem szeret-es" dologgal fogok előjönni :D ez mindig érzékenyebben érinti..
én sem akarom,hogy szegény kutya szenvedjen tesóm miatt..
egyszer tettem meg ezt,hogy itthon hagytam annyira akart jönni szegény,tesóm még aludt persze én fél óráig ébresztgettem , azt is mondtam,nem viszem le a kutyádat,de rá se bagózott, azt mondta jól van majd le lesz víve..mire haza értem, már a kutyus be is pisil,meg bekakilt..
olyan szomorúan nézett :(
mondjuk most szept.-től ő gyakorlatra jár majd be Pestre
én utolsó évemet nyomom majd a gimibe, de azon gondolkodtam,hogy teljesen átveszem a kutyája nevelését,a legtöbbször úgy is én viszem majd le, és akkor hozzám fog kötődni jobban, mondjuk rám jobban hallgat,mert én nem kényeztettem agyon,hanem nevelem..
havanese-e van
nekem meg bichon frise-m
lehet kistestűek ,de az ő kutyájába azért van erő ,nem ránt el :D csak zavaró,hogy állandóan vissza kell húzkodni,az én kutyám meg szépen laza pórázzal sétál mellettem..
meg a mindenkit megugat az övé, és szinte leállíthatatlan..majd megpróbálom őket,külön sétáltatni amikor csak tudom,és nevelni az övét..
köszi a tippeket!!
agresszívabb leszek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!