Elajándékozzam vagy ne?
Ha úgy érzed, hogy bármit teszel, nem lesz jobb neki, akkor próbáld más helyre elajándékozni. Nem muszáj az elő jelentkezőnek odaadni. A tenyésztők is megválogatják a gazdijelölteket. Beszéljetek meg néhány találkozót, abból már le tudod szűrni, hogy mennyire lenne jó az új helye. Ha hajlandóak 2-3x elmenni találkozni veletek és normálisan viselkednek a kutyával, akkor szerintem jó helye lesz.
De én is először inkább megpróbálnám rendezni az otthoni helyzetét.
Egyrészt szólj rá a huskykra. Játékból vagy sem, nem csesztetjük a másikat, mert nem szép dolog, tanulják meg. Persze csak ha zavarja a spancit; ha nem, akkor meg téged se zavarjon, ők így játszanak, előfordul :)
Másrészt meg beszélj a családdal, hogy mi bajuk van vele, min lehetne esetleg változtatni, meg egyáltalán, szerintük mi lenne a legjobb.
A mostani ideiglenesem nem szól egy szót sem, csak a farkát behúzva próbál elmenekülni a kutyám elöl, aki továbbra is játékra hívja, húzza, kalimpálja. Ha rászólok, akkor abba hagyja, de ha olyankor játszanak, amikor nem vagyok itthon vagy kinn vannak a kertben, biztos, hogy nem hagyja békén.
Ez az ideiglenes, illetve a testvérem kutyája az, amiket egyáltalán nem tudok úgy szeretni, mint a többi 30-40 kutyát, akiket ismertem. Olyan "semmilyenek", foglalkozni sincs túl sok kedvem velük, szóval átérzem a helyzeteteket. Próbáljatok meg máshogy hozzá állni, valami újat kipróbálni a kutyával, hátha ő is és ti is szívesen csináljátok majd és talán megszeretitek. Ha nem, én bejelenteném a fajtamentőknek, ők rendesen megszűrik a gazdijelölteket és nektek is van beleszólásotok a dologba. Előbb-utóbb biztos akad olyan jelentkező, akinek a szeme fénye lenne a kutya az elkövetkezendő 10 évben. A másik, hogy jó lenne ivartalanítani, nehogy szaporítók áldozatául essen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!