Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van valakinek tapasztalata...

Van valakinek tapasztalata Acana sport & agility tápról?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 18:50
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
a kutyáknak nagyrészt hús kell nem pedig gabona...
2009. dec. 3. 22:03
 22/36 anonim ***** válasza:

A RC-tól szétf@sta a lelkét a kutyám.

Az Acana bevált.

2009. dec. 3. 22:10
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Ez hihetetlen, valaki ezt mondja, valaki azt...Hill'sről vélemény? Most jelenleg én is Acanát etetek. Az Orijent meg az Acanát ugyanazok gyártják és az Orijen díjnyertes táp, akkor nem lehet egyik sem rossz...
2009. dec. 3. 23:03
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát 3 kutyának elég sokba kerülne olyan hús főzni amit megfelelőnek tartok, az időről nem is beszélve. Meg engem megnyugtat, hogy a tápban minden benne van, én félek nem tudnám a helyes arányokat. :( Ha majd teljesen önálló lakásom lesz Orijennel szeretném etetni a kutyáimat. A jobb tápokat azért nem támogatom, mert azt hallottam hogy egyiknél vannak állatkísérletek, másikban meg szója van stb... Én szerintem még várok amíg döntök ebben a helyzetben.
2009. dec. 3. 23:03
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

A Hill's 47,5%-a(!!!)szénhidrát,nagy része gabona,van benne glutén és szója bőven.Ilyen árú táp összetevői lehetnének igényesebbek.

A reklám jobb,mint a valós minőség.

A kutyám vércukrát az egekig lökte.Mikor leálltunk róla,visszaállt pár hét után a cukorszint.

2009. dec. 3. 23:56
 26/36 anonim ***** válasza:
12%

"Orijen díjnyertes táp, akkor nem lehet egyik sem rossz..."

Attól hogy díjnyertes nem lehet rossz? Na pont erről a reklámszövegről beszéltem. Meg arról hogy a kutya ragadozó nem kell neki gabona..

"sokba kerülne olyan hús főzni amit megfelelőnek tartok,"

Ha megfelelő minőségű húst akarsz adni a kutyádnak akkor miért táppal etetsz?:D Ez számomra ellentmondás. Vagy hiszi még azt valaki hogy a tápokba minőségi báránycombot raknak meg lazacfilét?:D

A Royal Caninról... Nem, nem azért néznek úgy ki a kutyák tőle mert a gabona felfújja őket... A gabonától nem fog csillogni egy kutya szőre, nem lesznek egészséges fogai mert relatív kevés tápértéke van, legalábbis vitamin és ásványianyag téren biztos.

A másik hogy akkor mellőzheti valaki a gabonát ha állandóan színhússal (izom) etet, mert a kutya abból tud még kinyerni számára (mindenki számára) elengedhetetlen glükózt. Az izomban található glükogén raktárakból.. Ez a ragadozó életmód lényege. Márpedig egyik tápban sem fog nektek színhúst tartalmazni, akár szeretnétek, akár nem.

A Royal Canin azért jobb mert bár lényegesen kevesebb benne a hús, az disznó és nembaromfi,így ilyen szempontból sokkal táplálóbb. Meg ott a gabona is, ami a közhiedelemmel ellentétben alapos főzés után nagyon jól emészthető a ragadozók számára is. Így a forróvíz végzi el azt a munkát amit a mindenevők nyálában lévő amiláz szokott (ez hiányzik a ragadozók szervezetéből). Ettől függetlenül a RC sem éri meg az árát ezért írtam hogy nem tehetem meg hogy megvegyem. Ha nagyon akarnám megtehetném de nem fogok ilyen dologra spórolni a saját káromon.

És hogy én mivel etetek? Azokon a napokon mikor lusta vagyok főzni (heti 1 nap ált.) egy középkategóriás neve nincs tápot adok aminek 25% a hústartalma.

Mikor főzök akkor zöldséges szalonnás (jön a tél kell a zsír!) tojásos rizst készítek valamilyen belefőzött hússal. Mindig van itthon valami húsféle, felkockázok egy nagy szelet tarját vagy kiveszek egy marék darálthúst. Vagy májat teszek bele.. Utóbbit nagyon ajánlom mert viszonylag olcsó és irtózatosan jó tápértéke van, tele van természetes vitaminokkal. Apropó művitamin... rosszabb a felszívódás aránya.

Szóval e mellé a rizses cucc mellé kap valamilyen rosszabb minőségű de számára nyálcsorgató dolgot pl.kacsafej (viszonylag nagy agya van és az nagyon tápláló),ritkábban csirkeaprólék vagy csirke esetleg kacsa farhát. Ilyesmi. Így garantáltan megkap mindent amire szüksége van.

Jah és bocsi az esetleges helyesírási hibákért, nem volt időm átolvasni.

2009. dec. 4. 10:02
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen csak eltértünk a kérdéstől!

Egy 1éves boxer már kaphat felnőtt tápot, itt az ideje a váltásnak! Nálunk az Acana bevált, a Royal Canintól úgy lekorpásodott a kutya,h fésülés után egy marékkal lehetett volna össze gyűjteni.

Ki kell próbálni több dolgot, több tápot. És figyelni neked, a kutyusodnak mi válik be.

Én mindig főzök a táp mellé: hús+zöldségek!

Egyébként igen is vannak mű vitaminok, nagyon sok dolgot pl kőolajból, annak származékaiból állítanak elő.

2009. dec. 4. 12:44
 28/36 A kérdező kommentje:

Kedves 10:02-es Válaszoló!

Mondtál pár okos dolgot, de viszont egy két állításoddal nagyon nem értek egyet.

"Ha megfelelő minőségű húst akarsz adni a kutyádnak akkor miért táppal etetsz?:D Ez számomra ellentmondás."

gondolom ezt nekem szántad, de lehet, hogy tévedek:)

Én nem csak táppal etetek (akarok etetni), mellette főzök minden nap fele fele arányban kap házikosztot és tápot is.

"A Royal Canin azért jobb mert bár lényegesen kevesebb benne a hús, az disznó és nembaromfi,így ilyen szempontból sokkal táplálóbb."

ezzel sem értek egyet, mivel én úgy tudom, hogy a kutyának nem valami hasznos a sertés, ha házikosztként akarjuk adni akkor is maximum jól átfőzve adjuk neki.

A májjal kapcsolatban igazad van sok tápértéke van,

nagy mennyiségben viszont azt sem ajánlanám (vagy napi szinten) mivel hasmenést okozhat és sok benne az A vitamin, ami hipervitaminozishoz vezet.

(tudom nem azt mondtad, hogy minden nap ezzel eteted csak megjegyeztem, jó tudni szerintem)

2009. dec. 4. 12:58
 29/36 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak

én elhiszem, hogy vannak mű vitaminok sőt biztos...

de az a konkrét válaszoló aki ezt írta, ő kimondottan az acanára írta...

és ha már itt tartunk nem hinném hogy az acanába több művitamin van mint pl: RC-ba

2009. dec. 4. 13:06
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

A tápos mondatot nem neked szántam! Annak akinek a szövegéből idéztem.

Itt a fórumon néhány dolgot nagyon eltúloznak és sajnos ezeket sok ember el is hiszi. Pedig ezek a kommentek ált. magyarázat nélküliek.

A sertéshús sokkal magasabb tápértékű, mint a száraz fehér húsok. Sokan félnek tőle mert nyersen számos fertőzést terjeszthet de könyörgöm ez ugyan úgy igaz az ÖSSZES húsra, maximum nem olyan mértékben kockázatosak de azok! Nem kell a sertéshúst sem órákig főzni, elég megvárni hogy a hús minden része felmelegedjen 100 C fokosra. A kórokozó baktériumok sérülékenyek szerencsére:)

A máj valóban okozhat hasmenést nagy mennyiségben, sőt hipervitaminózist is. Én viszont azt írtam a rizshez keverem. Nem azt hogy a májhoz keverek rizst:) Így már akár hogy is értelmezem a kaja kevesebb, mint 25%-a lesz máj. Egy átlagos kutya (nem érzékeny gyomrú elkényeztettetett öleb )hasa akkor menne ha minden nap a kajája fele-háromnegyede máj lenne(persze lehet egyedfüggő is, mindenki ki tudja kísérletezni, egy kutya sem fog belehalni ha 1-2 napig megy a hasa). Hipervitaminózis pedig kizárólag akkor léphet fel ha a máj mellé kap valamilyen vitaminkészítményt is az állat. Mégpedig azért mert hasmenéskor a vastagbélből nem szívódik fel a víz (ezért híg a széklet) és vele együtt a vitaminok nagy része sem... Így nem kerülhet a be a szervezetbe csak a töredékük.

2009. dec. 4. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!