Mi a legjobb védekezés ellenük? (ha megtámadnak)
Figyelt kérdés
Gyakran járok futni erdős helyekre. Ti mit tennétek, ha egyszer szembe kerülnétek egy hatalmas kaukázusival, és elkezdeni futni felétek? Már sok megoldás megfordult a fejemben, kíváncsi vagyok, ti mit tennétek. Köszi.2014. jan. 19. 23:20
11/23 anonim válasza:
Azért aki egy kaukázusi felé megindul minden ijedtség nélkül és még persze "izomból" meg is akarja rúgni, az valószínűleg a kórházban fog kikötni... Egy 60-70kg-os kutya nem tréfa. A legjobb dolog az, ha nem támadsz, nem futsz el, hanem megpróbálsz nyugodtan, mindenféle ellenséges reakció nélkül állni és kész.
12/23 anonim válasza:
Más, kisebb fajták ellen hatásos lehet a határozott ráüvöltés, elijesztés.
13/23 anonim válasza:
14/23 anonim válasza:
Előveszed a légpuskádat, és a szeme közé lősz...
15/23 anonim válasza:
A futással csak felbátorítom, megtámadni meg ostoba ötlet mert ha balul sül el és visszatámad akkor már az életét védi és sokkal vadabbul fog támadni. Inkább megállnék, kihúznám magam és elkezdek LASSAN (nehogy menekülésként fogja fel) hátrálni miközben kerülöm a tekintetét, hogy érezze hogy nem vagyok ellenség, de nem is préda. A legtöbb ragadozó állatnál ez a teendő, feltéve hogy nem tekint táplálékforrásnak, ami esetleg egy tigrissel fordul elő.
Azoknak meg sok szerencsét kívánok, akik orrba akar rúgni egy hetvenkilós medveölő kutyát.
16/23 anonim válasza:
Asszem, elmenekülnék, a kaukázusiak általában elég brutálisak, főleg az azeriek, ld. Ramil Szafarov.
17/23 anonim válasza:
Én lelőném. Erdőben, egyedül egy nagytestű kutya veszélyes.
18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyjából hasonló dolgokra gondoltam. Na igen... Nem biztos hogy neki mernék futni egy kaukázusinak.. Lelövést nem tartom jó ötletnek. Sajnos többségében kidobják a kutyákat, és nem biztos hogy veszélyt jelentenek. De abban az esetben ha tényleg vad, akkor... Nagy állatszerető vagyok, de volt itt olyan kaukázusi, aki az autók kerekeit kiharapta, meg kisebb kutyákat gyilkolt le reggelre... Akkor marad a gáz spray, meg talán egyéb "védő eszközök" ezt meg mindenki tudja mik.
2014. jan. 20. 22:33
19/23 anonim válasza:
Attól, hogy autóknak meg kutyáknak nekimegy, egyáltalán nem biztos, hogy az emberrel is ellenséges a kutya. De gázspray tényleg jó, ha van nálad, kutyák és mindenféle rosszarcú emberek ellen is hatásos :)
20/23 anonim válasza:
Paprikaspray, gázpisztoly, kés. Ezek közül legalább kettő. A kés maximum 8 cm, különben rendőr elveszi. A pisztoly hangja önmagában is elijesztheti a kutyát. Ha használod, húzd el gyorsan a csíkot, mert a gazdi hívja majd a rendőröket és hazudni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!