Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a legjobb védekezés ellenük...

Mi a legjobb védekezés ellenük? (ha megtámadnak)

Figyelt kérdés
Gyakran járok futni erdős helyekre. Ti mit tennétek, ha egyszer szembe kerülnétek egy hatalmas kaukázusival, és elkezdeni futni felétek? Már sok megoldás megfordult a fejemben, kíváncsi vagyok, ti mit tennétek. Köszi.

2014. jan. 19. 23:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
16%
Elkezdenék futni feléje, hátha el tudom vele hitetni, hogy erősebb vagyok, és elmegy. Elfutni biztos nem lenne értelme, mivel nem tudsz egy kutyát lefutni, és akkor végképp zsákmány lennél a szemében.
2014. jan. 19. 23:25
 2/23 anonim ***** válasza:
0%
Lefekszel a földre, és eltakarod a fejed. Vagyis megadod magad. Nem fog bántani.
2014. jan. 19. 23:26
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
A #2-es módszerét azért ne nagyon próbáld ki!
2014. jan. 19. 23:27
 4/23 anonim válasza:
17%
én is felé szaladnék és izombol álba rugnám(pedig gyűlölöm az állat kinzást)
2014. jan. 19. 23:28
 5/23 anonim válasza:
85%
vagy felmásznék 1 fára 4# voltam
2014. jan. 19. 23:31
 6/23 anonim ***** válasza:
56%
Hát pedig hármas, kérdezz meg erről egy kutyaoktatót, bizony a kettes módszere a helyes, nem a rugdosás (amitől agresszív lesz), vagy a felé rohanás.
2014. jan. 19. 23:35
 7/23 anonim válasza:
36%

Ez mindig bejön:

Kezdj el futni előle, aztán hirtelen fordulj meg, és sprint a kutya felé, miközben ordítasz, mint az állat, még csapkodhatsz is hozzá. El fog futni. Ha becsúszik valami gikszer, rúgd orron

2014. jan. 19. 23:35
 8/23 anonim ***** válasza:
57%

Le lehet pontozni, de ha lefekszel, akkor bizony csúnyán meg fog marni.

Ui.: a kutyaoktatók pedig maradjanak inkább a kis panelölebeknél.

2014. jan. 19. 23:37
 9/23 anonim ***** válasza:
91%

Még gyerekkoromban jött így nekem egy dalmata, besétáltunk a területük közelébe, neki meg nem tetszett, úgyhogy ugatva nekünk rontott. Barátnőm elfutott, ő át tudta ugrani a patakot, én meg futni se tudtam, a patakugrás se ment igazán (na ne félj, utána rohadt gyursan megtanultam), meg hát eleve nem szeretek hátat fordítani az ellenségnek, úgyhogy megálltam. Körbeugatott, nem csináltam semmit, nem szemeztem vele, igyekeztem nem látványosan remegni, úgyhogy egy idő után rájött, hogy nem jelentek veszélyt, és akkor lassan el tudtam sétálni. Még a rend kedvéért utánam jött kicsit, de alapvetően nem volt semmi gáz.

Ma is azt mondom, hogy ez a legjobb taktika, ha egy kutya valahonnan el akar téged zavarni, pláne ilyen típusú kutyáknál, amik elég tökösek ahhoz, hogy felvegyék a kesztyűt, ha arról van szó. Ha cseszegeted az őrző ösztöneit, akár hadonászással, szemezéssel, ijesztgetéssel, vagy azzal, hogy letelepedsz, mint aki nem akar arrébb menni, és még könnyű prédát is csinálsz magadból, könnyen neked mehet. Tisztelettudóan meg kell mutatni, hogy véletlenül tévedtél ide, és el is mennél, ha szabad (és szabad lesz, mert minden harcban meg lehet sérülni, amit ő sem akar). Ő van túlerőben, neki van igaza, nem kell hősködni. Futni meg végképp nem szabad, ő a gyorsabb, hidd el.

Viszont önmagában az, hogy fut feléd egy kutya, nem jelenti azt, hogy ebbe a helyzetbe kerültél. Ha csak úgy az erdőben találkoztok, elég valószínűtlen, hogy neked fog menni, pláne futva. Lerohanni a prédát szokták csak így szabadon, meg az egyértelmű betolakodót, te meg nyilvánvalóan nem vagy az. Sokkal valószínűbb, hogy csak elijeszteni akar onnan valamiért, szóval hagyd magad, de csak annyira, hogy ne akarjon megerősítésként megtépni - ezt okozhatja például az agyatlan menekülés, azt mindenképpen el kell kerülni, mindent lassú, nyugodt mozdulatokkal kell csinálni, azzal cseszed fel legkevésbé a kutyát.

De ha nagyon parázol, vigyél magaddal paprikaspray-t; ha más nem, nyugodtabb leszel miatta ilyen szituációban, és az önmagában is nagy segítség :)

2014. jan. 19. 23:45
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
Oké, a vége felé kicsit-össze vissza lettem, szóval a lényeg, hogy ne hidd, hogy szét akar tépni a kutya, mert ennek elég kicsi az esélye. Az is előfordulhat, hogy haverkodni jön, vagy csak arra vezet az útja, és nem is akar tőled semmit. A filmes fut-fut-fut-harap jelenetek nem esnek meg csak így az erdő közepén. Ha fut és ugat és el akar kergetni, le fog lassítani, hogy elmenekülhess. Érdemes élni a lehetőséggel.
2014. jan. 20. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!