Mi a legjobb védekezés ellenük? (ha megtámadnak)
Ez mindig bejön:
Kezdj el futni előle, aztán hirtelen fordulj meg, és sprint a kutya felé, miközben ordítasz, mint az állat, még csapkodhatsz is hozzá. El fog futni. Ha becsúszik valami gikszer, rúgd orron
Le lehet pontozni, de ha lefekszel, akkor bizony csúnyán meg fog marni.
Ui.: a kutyaoktatók pedig maradjanak inkább a kis panelölebeknél.
Még gyerekkoromban jött így nekem egy dalmata, besétáltunk a területük közelébe, neki meg nem tetszett, úgyhogy ugatva nekünk rontott. Barátnőm elfutott, ő át tudta ugrani a patakot, én meg futni se tudtam, a patakugrás se ment igazán (na ne félj, utána rohadt gyursan megtanultam), meg hát eleve nem szeretek hátat fordítani az ellenségnek, úgyhogy megálltam. Körbeugatott, nem csináltam semmit, nem szemeztem vele, igyekeztem nem látványosan remegni, úgyhogy egy idő után rájött, hogy nem jelentek veszélyt, és akkor lassan el tudtam sétálni. Még a rend kedvéért utánam jött kicsit, de alapvetően nem volt semmi gáz.
Ma is azt mondom, hogy ez a legjobb taktika, ha egy kutya valahonnan el akar téged zavarni, pláne ilyen típusú kutyáknál, amik elég tökösek ahhoz, hogy felvegyék a kesztyűt, ha arról van szó. Ha cseszegeted az őrző ösztöneit, akár hadonászással, szemezéssel, ijesztgetéssel, vagy azzal, hogy letelepedsz, mint aki nem akar arrébb menni, és még könnyű prédát is csinálsz magadból, könnyen neked mehet. Tisztelettudóan meg kell mutatni, hogy véletlenül tévedtél ide, és el is mennél, ha szabad (és szabad lesz, mert minden harcban meg lehet sérülni, amit ő sem akar). Ő van túlerőben, neki van igaza, nem kell hősködni. Futni meg végképp nem szabad, ő a gyorsabb, hidd el.
Viszont önmagában az, hogy fut feléd egy kutya, nem jelenti azt, hogy ebbe a helyzetbe kerültél. Ha csak úgy az erdőben találkoztok, elég valószínűtlen, hogy neked fog menni, pláne futva. Lerohanni a prédát szokták csak így szabadon, meg az egyértelmű betolakodót, te meg nyilvánvalóan nem vagy az. Sokkal valószínűbb, hogy csak elijeszteni akar onnan valamiért, szóval hagyd magad, de csak annyira, hogy ne akarjon megerősítésként megtépni - ezt okozhatja például az agyatlan menekülés, azt mindenképpen el kell kerülni, mindent lassú, nyugodt mozdulatokkal kell csinálni, azzal cseszed fel legkevésbé a kutyát.
De ha nagyon parázol, vigyél magaddal paprikaspray-t; ha más nem, nyugodtabb leszel miatta ilyen szituációban, és az önmagában is nagy segítség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!