Szerintetek kinek volt igaza? Kíváncsi vagyok
Nem mondom, hogy igazad volt, de a pasinak se igazán.
A kutyádnak egyébként van lehetősége játszani/futkározni más kutyákkal? Jártok kutyás társaságba? Hány órát sétáltok naponta és ebből mennyit van elengedve a pórázról?
Ha nincs lehetősége kiadni a benne felgyülemlett energiákat persze hogy húz.
Én mondjuk lehet hogy hagytam volna játszani a két kutyát, ha azok láthatóan szimpatizáltak egymással, utána szerintem a tiéd is lenyugodott volna, ha futkos egy nagyot.
Még elég fiatal kutyáról van szó, nem várhatod el tőle, hogy egy csettintésedre szoborként várja ki, hogy mikor engeded el, főleg ha nem is találkozik sokat más kutyákkal. Szoktatni persze lehet, hogy pl leülteted és ha 5 másodpercig helyben tud maradni akkor mehet játszani.
De ha semmi kontaktusba nem kerül más kutyákkal és nem tud egy jót futkosni velük, akkor ne csodálkozz azo, hogy ha menne.
Ez a tipikusan értelmetlen, hülye eset.
Az én kutyám, én döntöm el kihez mehet oda, kihez nem - Ha pórázon van. Ha valakihez nem engedem oda, annak oka van.
Most, hogy xy-nak tetszett e vagy sem, vagy egyetért e velem, vagy sem... pont nemérdekel.
Foglalkozzon a saját dolgával ad egy, ad kettő, senki nem kérdezte a véleményét. Most komolyan. :D
Az én kutyám is ilyen. Ha szabadon van órákig játszik a többiekkel. Pórázon is menne oda mindenkihez, de van hogy nincs időm megállni, van hogy nagyon izgatottan menne, amiből sok jó nem sülne ki. Max összeugrálja a másik embert, félősebb kutyákat elriasztaná, összevissza gabalyodna a póráz, mittudomén :D
Szóval mivel az én kutyám, én látom hogyha nem mehet oda valakihez a másik illető, meg ha beledumál az őt minősíti.
Egyszer nekem is beszólt valami szakadt alak, mikor visszahúztam tőle a kutyámat, ilyen lenéző hangban hogy: "szegény kutya". Ebből hamar rájöttem, hogy az illető nem nekem szól be, hanem magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
Akivel te találkoztál, alighanem neki nem volt szar gyerekkora, esetleg szar felnőttkora, és te pont ott voltál, akire ezt ráverhette. Röhögd ki legközelebb, vagy verd képen. :D
Mondjuk az ilyen egyből beszólogatós embereket annyira rühellem... kutyám szabadon volt velem a közeli hegyen, annak is a park részén... bringások voltak, gyerekek, rengeteg ember, és nem ugrált fel senkire.
Jött egy nő, kb 3köbméter nercbundában (egyáltalán ki megy nercbundában hegyet mászni) meglátja a kutyát, sikítva kalimpál előtte... Erre a kutya természetesen rávetette magát :D Aztán, még beszól a nő, hogy neveljem meg a kutyámat, mert nem hallgat rám. Mondtam neki, hogy hallgat, mivel épp magára uszítottam. :D
Most komolyan, majd elszégyellem magam a semmiért, hogy neki jobb legyen úgy, hogy ráadásul ő a hülye.
Amúgy ne aggódj, lesz még több ilyen attrocitás is az idők folyamán :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!