Nagyon ledöbbentem! Mit csináljak? Számon kérjem?!
Figyelt kérdés
Egy tenyésztőnek nem nevezhető nőtől vettem egy kutyát. Ilyen kennel, olyan interchampion kan apa, stb stb, ment a fényezés.. a nő kedvesnek is tűnt, első kutya.. elfogultság, az ember odáig van... nagyon akartam. Elhoztam a kutyámat, fizettem érte összesen 102 ezer forintot útlevéllel és chippel együtt. Most azt látom, hogy a kutyám testvérét árulja az expresszen! Mit tegyek? 40.000.- ért hirdeti. Nagyon aljasnak találom a nő húzását. Ráadásul most látom, hogy a hirdetést december 16.án tette fel. A kutyámat dec. 23.án hoztam el a nőtől. Azaz a kutyám testvérét már december 16.án odaadta volna 40 ezer forintért, igaz, akkor már meg volt beszélne, hogy nekem kell a másik, de én december 23.án fizettem és hoztam el a saját kutyámat. Nem a pénz bánt, mert nagyon megszerettem a kutyám, többet is adnék érte. De mit tehetnék most? Írtunk adásvételi szerződést.
Már nem tehetsz sajnos semmit, ha akkor ennyiért meg volt beszélve már. Max írhatsz neki egy 'szép' üzenetet aztán rajta múlik, hogy mit kezd vele.
Az is lehet beteg a másik (bár nem hiszem) vagy valami okkal adja olcsóbban.
2014. jan. 14. 20:06
2/25 anonim válasza:
Mit kérnél számon? Született egy szerződés, mindektten elfogadtátok a feltételeket, aláirtátok. Szerződés szegés nem történt. Szerintem itt a történet vége.
2014. jan. 14. 20:06
3/25 anonim válasza:
Mégis mit tehetnél? Annyiért adja, amennyiért megveszik tőle. Te annyiért vetted meg. Így jártál. Szemét dolog, de szabályos.
2014. jan. 14. 20:08
4/25 anonim válasza:
Semmit nem tehetsz,nem lettél becsapva,ráadásul vannak hirdetések,amiknek a tartalmát változtathatod,amennyi ideig kifizetted,hogy fent legyen.Lehet előtte is annyi volt,mint a tiéd,csak azóta elmúlt a karácsony,így az arra időzített kutyák ára is zuhan.Majd kiköt egy kamionba,ha így sem sózza el.
2014. jan. 14. 20:13
5/25 anonim válasza:
Ugyanolyan feltételekkel árulja azt a kutyát?
2014. jan. 14. 20:14
6/25 A kérdező kommentje:
Igen, én ezt értem. Nem az a bajom, hogy megvehettem volna 40 ezerért is a kutyámat. Mondom, fizetnék érte kétszer ennyit is. Az a bajom, hogy ez egy mocskos, koszos szaporító, aki az expresszen hirdeti a kutyáját.
Biztos, hogy nem beteg a kutyus, egy másik hirdetését is találtam a nőnek.
Az eljárás bosszant. Az, hogy én meg azt hittem, jó helyről lesz a kutyám. Hiába a jó szándék, ha a tudatlanságom miatt szaporítótól van. Már csak abban bízom, hogy nem lesz beteg. Ezt a nőt pedig fel kéne jelenteni, aki tenyésztőnek állítja magát.
2014. jan. 14. 20:17
7/25 anonim válasza:
van törzskönyv? ha nincs, akkor eddig is tudhattad, hogy nem tenyésztő.
amúgy meg az, hogy expressz=szaporító, azért ilyen formában nem igaz.
2014. jan. 14. 20:52
8/25 anonim válasza:
Ismerek olyan tenyésztőt aki szintén hirdet expreszen. Attól még nem adja mindenknek a kölyköket, csak tisztába van vele hogy a magyarok első körben ott fognak kölyköt keresni. Ez nem jelenti azt hogy szaporItó. Egy szapi sem fog neked eu garit, szerződést adni.
2014. jan. 14. 20:55
9/25 anonim válasza:
Ha odamentél és láttad,ilyen körülmények között tartja és megvetted...Ha kenneles tenyésztő,fel lehet jelenteni a szervezetnél,ahova tartozik,de nem az ár miatt.
2014. jan. 14. 21:02
10/25 anonim válasza:
Mégis, mit akarsz feljelenteni?
Hogy az Expressen hirdet?
Hogy olcsón hirdeti a kölyköt?
Ha a törzskönyvön valóban azok az adatok szerepelnek, amik miatt választottad a kölyköt, akkor mi a fene bajod van még?
Ha a kölyök nem lesz a fajtájának megfelelő felnőtt korára, max a tenyésztővel kell lejátszanod a meccset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!