Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szájkosár? Minek? Titeket nem...

Szájkosár? Minek? Titeket nem idegesít ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Van egy teljesen normális, jól szocializált, 25kg körüli, viszonylag alacsony kutyám. Nem értem miért várják el tőlem az emberek, hogy szájkosarat tegyek rá. Kutyások! Ma is sétáltam volna keresztül a járdán, direkt megálltam hogy egy idős hölgy el tudjon menni előttünk, a kutya pórázon volt még is megkérdezte nem-e kéne rá szájkosár.

Hozzáteszem nálunk nem fajtaspecifikus a dolog, minden 50cm marmagasság feletti kutyára kellene csak. Az enyém bőven alatta van..

2009. dec. 1. 12:35
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
37%

Nemrég jártam Lengyelországban és ott egy kezemen meg tudom számolni hány kutyán nem volt szájkosár.Még chiwawa-n is láttam.Ott ezekszerint nem szeretik a gazdik az állataikat,mert mindenki rákényszeríti a szájkosarat?

Van olyan is,hogy egyszerűen nem lehet kikerülni,hogy valaki egy kutyás mellett menjen el.A félelmet pedig megérzi a kutya,ez is ösztön.Ahogy az ember is nehezen nyomja el ezt magában,pláne,ha volt már "szerencséje" kutyatámadáshoz.

Valóban,kompromisszumra van szükség,de az miért abból áll,hogy a gazdi magas ívben sz@rik arra,hogy az emberek esetleg félnek,mert nem tudják,hogy épp Lassie mellett mennek el.

Az sem világos,hogy aki ennyire megbízik a kutyájában az miért ad rá kosarat tömegközlekedésen,az utcán miért nem? Ha olyan jámbor,akkor egy buszon sem okozhat gondot.Ha pedig tartani lehet attól,hogy mégis,akkor máshol is kéne.

Nem egy esetet lehet olvasni,ahol a család kutyája megtámadta a gyereket vagy az egyik családtagot,pedig velük nőtt fel.Akkor hogy lehet elvárni egy vadidegentől,hogy nyugodt legyen egy ismeretlen kutya mellett?

2009. dec. 1. 20:53
 32/41 anonim ***** válasza:
50%
Engem idegesít! Teljesen igazad van! Ez olyan, mintha egy autó sem mehetne 30-nál gyorsabban, csak mert esetleg elüt valakit. Lehet, hogy elüt, de bíznak annyira a vezetőben, hogy ne kelljen ilyen korlátozásokat bevezetni. Én is félek sokmindentől, pl. motorosoktól, mégsem kezdek veszekedni velük. Néha nekünk is tűrni kell, nem csak elvárni, hogy mások alkalmazkodjanak hozzánk. Ha nem az a törvény, semmi joguk beszólni! Én ilyenkor egyszerűen tovább megyek, mintha nem hallanám, akkor ők is békén hagynak.
2009. dec. 1. 21:20
 33/41 anonim ***** válasza:
72%
Nem az a kompromisszum, hogy a kutyások sz@arnak a többi járókelőre. Hanem, hogy meg van szabva, mekkora margasságtól kell szájkosarat tenni egy kutyára. Az is "kompromisszum", hogy tömegközlekedési eszközön is tenni kell szájkosarat a kutyára. Én csak akkor teszek rá, ha feltétlenül szükséges és kikerülhetetlen, amúgy meg nem érdekel. Ha valaki retteg a kutyától, kerülje ki, mint ahogy a részeg, üvöltöző, büdös hajléktalanokat is autómatikusan kikerüljük, ugyanúgy ha félünk egy kutyától, azt is ki lehet kerülni. Ha annyira veszélyesek lennének az állatok, sokkal szigorúbban korlátoznák a mozgásterüket. Én még soha nem hallottam, hogy porázon vezetett kutya megtámadott egy arra sétáló járókelőt minden előzmény nélkül. Eddig csak olyan sztorikat hallottam, hogy pl.: láncra vert antiszociális rotweiler rátámadt a vízóraleolvasóra... Egyébként a múltkor olvastam, hogy egy férfi ordibált egy törpeuszkár kutyával az utcán, úgy hogy kihajolt a földszinti lakásának ablakából, erre a gazdája gyorsan elsietett a kutyával, erre a pszichopata pasas kijött a lakásból, futott utánuk és teljes erőből akkorátt rúgott a kutyába, hogy leszakadtak a belső-servei és szörnyet halt. Most a 16-ik kerületben van egy "sósavas állatkínzó" néven elhíresült ember, aki hajnali 2 óra körül keresi "áldozatait" és a kerítésen keresztül sósavval önti le a kutyákat, több feljelentést is tettek ismeretlen tettes ellen. És ilyen történetekből nagyon sokat találni. Szóval inkább a kutyákat kell félteni az emberektől nem pedig fordítva.
2009. dec. 1. 22:16
 34/41 A kérdező kommentje:

Így van. Az emberek lehetnek antiszociálisak és pszichopaták de a kutyák nem, csak ha a gazdájuk kifejezetten arra neveli őket. Ilyen esetben meg megint nem a kutyára kell szájkosarat tenni hanem a gazdit belökni a dutyiba csóri kutyát meg átnevelni.

Meg pl. részemről kompromisszum az is hogy egyáltalán pórázra fogom... Mert nem kéne ( a törv. szerint igen de azt lesz@rom..)

Erről jut eszembe, az ilyen hozzászólásokból hogy a kutyások lesz@rják az embereket csak a rejtett kisebbségi komplexus és az önimádat sugall, nuku értelem..

Érdekes módon én gyerek és tini fejjel (mikor rettegtem! a kutyáktól)sem szóltam oda egy kutyásnak se, a hátuk mögött sem szidtam őket egyszerűen átsétáltam a másik oldalra és szidtam MAGAM miért vagyok ilyen kis félős hülye.

2009. dec. 2. 09:31
 35/41 anonim ***** válasza:
47%
Mikor feltetted a kérdést gondolom vitára számítottál vagy önigazolásra,nem tudom.Mindenesetre nehezen viseled az ellentétes véleményeket ez látszik.Annak azért örültem,hogy volt itt olyan kutyás,aki hasonlóan látta a szájkosár kérdést.Ő valóban okosabb volt,mert elöbb kiszállt,látva,hogy a falnak beszél.Részemről én is befejeztem,hogy meggyőzzelek,legyél tekintettel másokra is.További szép napot mindenkinek.
2009. dec. 2. 11:48
 36/41 A kérdező kommentje:

Igen kulturált vitára számítottam ezért próbálok meg ellenérveket elhozni 1-2 iszonyat nagy baromságra de látom falnak beszélek..

Én biztos nem fogok másokra olyan módon tekintettel lenni ami a kutyám jólétét veszélyezteti. Arra voltam még kíváncsi ki az aki így látja még mert az szeretetből tart kutyát és nem dísznek...

2009. dec. 2. 12:20
 37/41 anonim ***** válasza:
81%
21.20 vagyok. Nem értem, ilyenkor mindenki adja a szent, törvénytisztelő embert, de hány kutyát látsz, akit szájkosárban sétáltatnak? És akik nem értenek veled egyet, vajon tesznek rá szájkosarat akkor is, ha törvény szerint nem kéne, vagy csak mondják, hogy te tegyél?
2009. dec. 2. 18:13
 38/41 A kérdező kommentje:
Az olyan helyeken ahol a törvény megköveteli sem látni a kutyák 1%-ánál többön szájkosarat. Szóval akik azt írták tegyek rá vagy kutyátlanok, vagy kutyás képmutatók vagy olyan kutyások akik kertes hátban élnek és azt hiszik az övékén kívül úgysincs máshol élet..
2009. dec. 3. 10:33
 39/41 anonim ***** válasza:
76%

Az én kutyám(30 cm) agresszív, ha úgy érzi, őt vagy engem fenyegetnek. Továbbá fóbiásan fél a gyerekektől(kiskorában nem voltak jó tapasztalatai velük). Ez van. Van foga, tehát hiába jólnevelt, hiába eszik ropit a számból, hiába alszik velem, TÁMADNI FOG, HA SZÜKSÉGÉT ÉRZI. A pórázról is ki tud nyúlni annyira, hogy elkapjon valakit, hiába folytóval sétáltatom. Nem kell nekem bírság, fenyegetőzés, beszólás, rárakom a szájkosarat, és úgy megyünk el sétálni. Mozogni, szórakozni akarok vele, nem hadakozni a hülye emberekkel. Zöldövezetben, túrán, külvárosban a nyakában lóg, és csak emberek között teszem fel rá.

Amúgy volt egyszer egy afférom egy nővel(cigi, mobil, műköröm) aki szószerint odaküldte hozzám a kislányát, hogy simogassa meg a kutyát. CSak azért volt jogom beszólni neki, mert betartottam a szabályokat.

2010. máj. 5. 19:49
 40/41 anonim ***** válasza:
35%
"Nem egy esetet lehet olvasni,ahol a család kutyája megtámadta a gyereket vagy az egyik családtagot,pedig velük nőtt fel.Akkor hogy lehet elvárni egy vadidegentől,hogy nyugodt legyen egy ismeretlen kutya mellett?" Ez csakis a gazda hibája és nem a kutyáé! Én is félek egy csomó mindentől, rosszul öltözött emberekről, részegektől, randalirozó fiataloktól akkor most őket is tiltsák be? Érdekes ez nem foglalkoztat senkit..
2010. máj. 5. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!