Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szájkosár? Minek? Titeket nem...

Szájkosár? Minek? Titeket nem idegesít ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Van egy teljesen normális, jól szocializált, 25kg körüli, viszonylag alacsony kutyám. Nem értem miért várják el tőlem az emberek, hogy szájkosarat tegyek rá. Kutyások! Ma is sétáltam volna keresztül a járdán, direkt megálltam hogy egy idős hölgy el tudjon menni előttünk, a kutya pórázon volt még is megkérdezte nem-e kéne rá szájkosár.

Hozzáteszem nálunk nem fajtaspecifikus a dolog, minden 50cm marmagasság feletti kutyára kellene csak. Az enyém bőven alatta van..

2009. dec. 1. 12:35
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
75%

Hát engem egyszer egy kis 4-5 kilós kutya tépett meg, ja az is marha aranyos volt... a helye még ma is megvan. Azóta jobban félek a kiskutyáktól mint a nagyoktól.

Ha olyan helyen sétáltatod ahol emberek vannak akkor igenis tegyél rá szájkosarat, ha nem akkor meg ne vidd emberek közé és nem szól majd senki érte.

2009. dec. 1. 13:43
 12/41 anonim ***** válasza:
47%
Én nem raktam még szájkosarat a Westie-imre, de ez azért is van mert nem egy agresszív kutya, kitudja zárni a körülötte levő világot és nem megy oda senkihez se az utcán. De ha egy bulldog, vagy ilyesmi kutya jönne felém szájkosár nélkül én tutti frászt kapnék. De elég ha egy németjuhász az, hiába tudom hogy barátságosak, tényleg történhet bármi ami miatt a kutya védekezésből odamar.
2009. dec. 1. 13:51
 13/41 A kérdező kommentje:

1-2 ember nagyon nincs vele tisztában mit jelent az mikor egy kutya meg van nevelve (ahogy a magyarázatban is írtam: normális, jól szocializált). Nem érdekli kik mennek az utcán, magasról tesz a többi emberre akkor ezt fordítva miért nem lehet elvárni? Főleg amíg pórázon van..

És hozzáteszem NEM AZ A SZABÁLY HOGY KELL RÁ SZÁJKOSÁR. NEM KELL! Meg lehet tekinteni a városunk önkormányzatának a honlapján az ebrendeletet. És a biztonság kedvéért 2 rendőrt is megkérdeztem.

A másik meg hogy félnek tőle... Kit érdekel?? Ha valakinek megalapozott félelme lenne (pl. rámorgott volna valaha a kutyám)egyetértenék vele. De nem kérek más fóbiájából.

A kérdésem még mindig ugyan az. Mire jó egy normális, kedves, szófogadó kutyára szájkosarat rakni? Mert sztem állatkínzás.

"Elfér rajta a szájkosár, és senki sem érzi kellemetlenül magát, nemigaz?

A kutya mégiscsak egy kutya. Nem ember, és megszokja hamar."

Ennek a hozzászólónak meg üzenném: Nem fér el rajta mert nem szereti, neki is problémát okoz és nekem is. Szóval NEM? NEM IGAZ. Az ember hamarabb megszokja a kellemetlen dolgokat mert már nagyjából kiöltük magunkból a természetes ösztönöket...

2009. dec. 1. 14:01
 14/41 anonim ***** válasza:
74%
Pontosan,a félelem az,ami miatt tekintettel kell lenned másokra,ha emberek közé viszed a kutyád.Nyilván te nem félsz a saját kutyádtól és meg is szokott téged,de bármi történhet,ami miatt más emberekre támadhat.Például én bicegve járok és ezt nem szokták szeretni a kutyák,a tapasztalatom szerint.Emiatt mindig lever a víz,ha egy kutya mellett kell elmennem,így a járásom plusz a félelmem elég arra,hogy a kutya rámugasson vagy morogjon stb. Egyszerűen félek tőlük és biztonságosabbnak érzem,ha úgy közlekednek,hogy egyetlen pillanatra se legyenek veszélyesek más emberekre. Értem én a gazdákat is,akik nem szivessen kényszerítenek szájkosarat a kedvencükre.
2009. dec. 1. 14:04
 15/41 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező, veled értek egyet. A szájkosár egyátalán nem olyan kényelmes a kutyának, aki fél, menjen át a túloldalra! Békén kell hagyni az állatot, nem csapkodni felé, mint néhány idióta, akkor a kutya sem bánt senkit.

Ennyi erővel az emberek kezét is össze kellene kötni, hisz olyan sok a támadás, leszúrás,stb.! Nem???

2009. dec. 1. 14:14
 16/41 A kérdező kommentje:

Utolsó: Így van, igazad van!

Utolsó előtti: A gazdának kéne ismernie a kutyáját annyira hogy tudja, támadhat-e bizonyos körülmények között emberre vagy nem. Ha igen, akkor el kell kerülnie azokat a körülményeket vagy védekezni kell ellene.

Az én kutyámat nem érdeklik se a furcsán járók, se a furcsa szagúak (pl. csövesek), a gyerekeket kifejezetten imádja, akkor is ha sikítanak:)

Területvédelem miatt szokott ugatni, az ajtónk előtt a szomszéddal traccsoló idegenekre... Sztem érthető hogy miért.

2009. dec. 1. 14:22
 17/41 anonim ***** válasza:
51%
Én a csúnya,pszihopata,útonálló kinézetű emberektől félek, mégsem verik bilincsbe mindet a kedvemért. Ha meg van nevelve a kutya és pórázon van,akkor minden embernek a saját problémája,hogy mit érez,nehogy már az ő indokolatlan fóbiája miatt kelljen másoknak ugrálni.
2009. dec. 1. 15:37
 18/41 anonim ***** válasza:
43%
Az utolsóval egyet értek teljesen!! És abban is, hogy egy kutyának egyáltalán nem jó/ nem kényelmes a szájkosár. És nem is olyan jó megoldás, főleg, ha fém, mert az nagyon tud fájni, ha véletlen neki megy vele a lábadnak. Az én kutyámon sose volt szájkosár és semmi gond nem volt belőle (nem harapott meg senki). És ha lesz másik kutyám, azon se lesz....
2009. dec. 1. 16:06
 19/41 anonim ***** válasza:
58%

Az utcán egy ismeretlen járókelő nem tudhatja, hogy a kutyád mennyire van megnevelve. Egy ismeretlen kutya akármilyen is lehet. Ha abból indulok ki, hogy azoknak a fele, aki ide beír, gőze sincs a kutyatartásról és nevelésről, egyáltalán nem tartom túlzónak, hogy minden kutyán legyen szájkosár, amit a gazdája utcára, tömegközlekedésre, idegen emberek közé visz. Súlytól, marmagasságtól függetlenül. Mert mi van, ha egy idióta a gazdája, a kutya meg ennek megfelelően egy neveletlen, kiszámíthatatlan állat? Honnan dönthetem el, hogy felelős gazdi kutyájával kerülök szembe a Nagykörúton, vagy egy felelőtlen hülye kutyájával, aki félelmi agresszióból odakap egy hangoskodó, hisztiző kisgyerek felé?

Le lehet pontozni, mint a legtöbb válaszolót, nem érdekel. De senki sem várhatja el, hogy egy ismeretlen kutyában és ismeretlen gazdájában megbízzak.

Ja, nem kutyafóbiás vagyok, sose féltem a kutyáktól, és most, felnőttként nekem is van kutyám.

2009. dec. 1. 16:08
 20/41 anonim ***** válasza:
62%
16:08-as szívemből szóltál.Teljesen egyetértek.
2009. dec. 1. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!