Szájkosár? Minek? Titeket nem idegesít ez a hozzáállás?
Van egy teljesen normális, jól szocializált, 25kg körüli, viszonylag alacsony kutyám. Nem értem miért várják el tőlem az emberek, hogy szájkosarat tegyek rá. Kutyások! Ma is sétáltam volna keresztül a járdán, direkt megálltam hogy egy idős hölgy el tudjon menni előttünk, a kutya pórázon volt még is megkérdezte nem-e kéne rá szájkosár.
Hozzáteszem nálunk nem fajtaspecifikus a dolog, minden 50cm marmagasság feletti kutyára kellene csak. Az enyém bőven alatta van..
Hát engem egyszer egy kis 4-5 kilós kutya tépett meg, ja az is marha aranyos volt... a helye még ma is megvan. Azóta jobban félek a kiskutyáktól mint a nagyoktól.
Ha olyan helyen sétáltatod ahol emberek vannak akkor igenis tegyél rá szájkosarat, ha nem akkor meg ne vidd emberek közé és nem szól majd senki érte.
1-2 ember nagyon nincs vele tisztában mit jelent az mikor egy kutya meg van nevelve (ahogy a magyarázatban is írtam: normális, jól szocializált). Nem érdekli kik mennek az utcán, magasról tesz a többi emberre akkor ezt fordítva miért nem lehet elvárni? Főleg amíg pórázon van..
És hozzáteszem NEM AZ A SZABÁLY HOGY KELL RÁ SZÁJKOSÁR. NEM KELL! Meg lehet tekinteni a városunk önkormányzatának a honlapján az ebrendeletet. És a biztonság kedvéért 2 rendőrt is megkérdeztem.
A másik meg hogy félnek tőle... Kit érdekel?? Ha valakinek megalapozott félelme lenne (pl. rámorgott volna valaha a kutyám)egyetértenék vele. De nem kérek más fóbiájából.
A kérdésem még mindig ugyan az. Mire jó egy normális, kedves, szófogadó kutyára szájkosarat rakni? Mert sztem állatkínzás.
"Elfér rajta a szájkosár, és senki sem érzi kellemetlenül magát, nemigaz?
A kutya mégiscsak egy kutya. Nem ember, és megszokja hamar."
Ennek a hozzászólónak meg üzenném: Nem fér el rajta mert nem szereti, neki is problémát okoz és nekem is. Szóval NEM? NEM IGAZ. Az ember hamarabb megszokja a kellemetlen dolgokat mert már nagyjából kiöltük magunkból a természetes ösztönöket...
Kedves Kérdező, veled értek egyet. A szájkosár egyátalán nem olyan kényelmes a kutyának, aki fél, menjen át a túloldalra! Békén kell hagyni az állatot, nem csapkodni felé, mint néhány idióta, akkor a kutya sem bánt senkit.
Ennyi erővel az emberek kezét is össze kellene kötni, hisz olyan sok a támadás, leszúrás,stb.! Nem???
Utolsó: Így van, igazad van!
Utolsó előtti: A gazdának kéne ismernie a kutyáját annyira hogy tudja, támadhat-e bizonyos körülmények között emberre vagy nem. Ha igen, akkor el kell kerülnie azokat a körülményeket vagy védekezni kell ellene.
Az én kutyámat nem érdeklik se a furcsán járók, se a furcsa szagúak (pl. csövesek), a gyerekeket kifejezetten imádja, akkor is ha sikítanak:)
Területvédelem miatt szokott ugatni, az ajtónk előtt a szomszéddal traccsoló idegenekre... Sztem érthető hogy miért.
Az utcán egy ismeretlen járókelő nem tudhatja, hogy a kutyád mennyire van megnevelve. Egy ismeretlen kutya akármilyen is lehet. Ha abból indulok ki, hogy azoknak a fele, aki ide beír, gőze sincs a kutyatartásról és nevelésről, egyáltalán nem tartom túlzónak, hogy minden kutyán legyen szájkosár, amit a gazdája utcára, tömegközlekedésre, idegen emberek közé visz. Súlytól, marmagasságtól függetlenül. Mert mi van, ha egy idióta a gazdája, a kutya meg ennek megfelelően egy neveletlen, kiszámíthatatlan állat? Honnan dönthetem el, hogy felelős gazdi kutyájával kerülök szembe a Nagykörúton, vagy egy felelőtlen hülye kutyájával, aki félelmi agresszióból odakap egy hangoskodó, hisztiző kisgyerek felé?
Le lehet pontozni, mint a legtöbb válaszolót, nem érdekel. De senki sem várhatja el, hogy egy ismeretlen kutyában és ismeretlen gazdájában megbízzak.
Ja, nem kutyafóbiás vagyok, sose féltem a kutyáktól, és most, felnőttként nekem is van kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!