Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szájkosár? Minek? Titeket nem...

Szájkosár? Minek? Titeket nem idegesít ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Van egy teljesen normális, jól szocializált, 25kg körüli, viszonylag alacsony kutyám. Nem értem miért várják el tőlem az emberek, hogy szájkosarat tegyek rá. Kutyások! Ma is sétáltam volna keresztül a járdán, direkt megálltam hogy egy idős hölgy el tudjon menni előttünk, a kutya pórázon volt még is megkérdezte nem-e kéne rá szájkosár.

Hozzáteszem nálunk nem fajtaspecifikus a dolog, minden 50cm marmagasság feletti kutyára kellene csak. Az enyém bőven alatta van..

2009. dec. 1. 12:35
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
65%
Egyrészről igazad van, másrészről nincs. Akinek fenntartásai vannak egy állattal kapcsolatban, az próbálja meg elkerülni az állatot, ennyire egyszerű. De nem lehet minden kutyára szájkosarat kényszeríteni, főleg, hogy a jogszabályok is a margasságtól teszik függővé a szájkosár viselését. Ezért ne csodálkozz, hogy színte egy kutyán se látni szájkosarat az utcán.
2009. dec. 1. 16:17
 22/41 anonim ***** válasza:
69%
Hát de sajnos tudom mit jelent egy megnevelt kutya. :) Mivel a leggyakoribb sértés amit a fejemhez vágnak, hogy szerencsétlen kutyáimat állandóan egzecíroztatom :) Akármit csinálsz vele, ő akkor is egy kucsa, még a legmagasabban képzett állat sem megbízható 100%-osan. Egyrészt nem lehet minden helyzetben tesztelni, másrészt nem is várható el tőle, hiszem 100%-osan kiegyensúlyozott ember sincs. Szerintem nem tudod mindenre megtanítani ami kint várhat rá, ez nem így megy... Egyszer a kutyám megugrott mert felrepül mögöttünk egy fácán-ergo azt hittük lőnek ránt- már ha tudod milyen hangja van egy fácánnak. Amúgy a kutyám az igazi lövéstől nem fél, de most én is elkezdtem szaladni úgy megijedtem. Amint szóltam neki rögtön megállt és jött visssza (csak az a baj, hogy sokkal gyorsabb mint ahogy szólok neki). Most akkor én vagyok h*lye hogy nem treníroztam a fácánk zajához a kutyám? Vagy ő egy selejt, idegbeteg kutya? Csak azt akarom mondani, hogy váratlan helyzetek mindig lesznek.
2009. dec. 1. 16:22
 23/41 anonim ***** válasza:
31%
*kutya
2009. dec. 1. 16:23
 24/41 anonim ***** válasza:
57%

Nem csodálkozom. De az enyémen mindig van szájkosár, pedig csak 12 kilós. Így biztos lehetek benne, hogy senkiben nem kelt a kutya indokolatlan félelmet, főleg a kisgyerekes anyákban nem. Együtt tudok velük érezni, hiszen hamarosan belőlem is kisgyerekes anya lesz, és míg egy felnőtt jó esetben tud kontrolláltan viselkedni, addig egy gyerek NEM.

Egy jól megválasztott szájkosár nem okoz kínszenvedést a kutyának. Nem örül neki, persze, de nem szenvedi meg jobban, mint a pórázt.

2009. dec. 1. 16:25
 25/41 anonim ***** válasza:
64%

Ha pórázon van a kutya szerintem teljesen felesleges rá a szájkosár, kivéve ha olyan az állat! Tapasztalatom szerint egy szájkosaras kutyától még jobban félnek! Ha busszal utazom és a végállomáson átmegyünk a másik buszhoz és addig nem veszem le a kutyámról a szájkosarat (aki egyébként egy elég nagy méretű nj) mindenki messzire elkerüli, mert h biztos azért nem vettem le a róla a szájkosarat mert harap és egy egy fenevad. Viszont ha leveszem róla a szájkosarat akkor sokan oda is jönnek,h meg lehet-e simogatni. Hát NEEM lehet!

Egyébként ez a kérdezés nélküli simogatás engem is baromira zavar! Hát még a kutyát. Szoktam ilyenkor közölni,h szerencséd,h nem támadott neked. Persze erre megijednek és többet nem jönnek oda. Egyébként tök szelíd a kutya és rengeteg barátja van a környéken, főleg mivel egy játszótér mellett lakunk és rengeteg gyerkőc van erre.

2009. dec. 1. 16:27
 26/41 anonim ***** válasza:
57%

Sok ember annyira elrugaszkodott a természettől és túl civilizált, hogy egy olyan természetes és élőlénytől rettegnek mint a kutya. Szerintem ez nem normális. Évszázadokig szimbiózisban lehetett élni a kutyával - a kutya ragaszkodott az emberhez mert enni kapott tőle, az ember enni adott neki, mert szüksége volt a szaglására, az apportkészségére, a terelőösztönére stb. Alig pár évtized leforgása alatt sok ember ha meglát egy kutyát hisztigörcsöt kap. A másik oldala ugyanennek, h azt viszont az ember a mai napig "elvárja" a kutyától, h segítségére legyen ha pl megvakul, ha földrengésben rádől a ház, ha előre kell jelezni az epilepsziás rohamot stb. Ez nem normális dolog.

Mindenkire nem lehet tekintettel lenni. És én nem is leszek. Én tisztában vagyok a kutyám természetével, képességeivel. És amíg az "ember" üti, vágja, megkínozza, hagyja szenvedni kutyák százait, addig az "ember" nem fogja kényelmetlen helyzetbe kényszeríteni a kutyámat (aki jobban viselkedik utcán mint némely felnőtt és gyerek egyaránt - arról meg nem tehet, h 50 centi fölé nőtt)

aki egyetért a kérdezővel

2009. dec. 1. 16:59
 27/41 anonim ***** válasza:
49%

"aki egyetért a kérdezővel"

...és aki nem :)

2009. dec. 1. 17:02
 28/41 anonim ***** válasza:
71%
Én nem a kutyától tartok, hanem a gazdájától. Az idióta gazda az, aki felelős a kutytámadásokért pl. De ismétlem: kívülről, ismeretlenül nem tudod megmondani, melyik gazdi - és melyik kutya - veszélyes, és melyik nem. Inkább legyen minden kutyán szájkosár, beleértve azokat is, amelyeknek nem lenne rá szükségük, mint hogy egy idióta ember kutyája miatt megsérüljön valaki.
2009. dec. 1. 17:03
 29/41 anonim ***** válasza:
91%
Tömegközlekedési eszközön,vagy ahol nagyon egymás nyakán kell állni,ott oké.de utcán sétahoz felesleges. Kisgyerek ne csavarogjon egyedül, a szülő meg ha már gyereket vállalt csak van annyi esze, hogy mielőtt odaengedi a gyereket megkérdezi a gazdát harap e a kutya vagy megsimizheti a gyerek. van jogosítványotok?kresz oktatáson is azt tanítják,hogy figyelmesnek kell lenni,de azt kell alaphelyzetnek tekinteni,hogy mindenki szabályosan közlekedik.képzeld már el mi lenne ha nem mernél elindulni a kereszteződésben,mert mi van ha egy örült beléd hajt?! :D
2009. dec. 1. 18:34
 30/41 A kérdező kommentje:

Én is a 16:9-essel értek egyet maximálisan. Elvárunk a természettől és az elővilágtól, állatoktól mindent de mi soha nem adunk semmit... Csak a megszokott viselkedés: amit nem ismerünk és nem értünk azt zárjuk be, zárjuk el vagy (rosszabb esetben) irtsuk ki.

A másik nagy okosság, hogy azért kéne minden kutyára szájkosár mert nem ismeritek nem bíztok meg benne.Ok akkor megfogjátok és átmentek az út másik oldalára. Bonyolult?:) Kompromisszumokból kellene hogy álljon az élet.

Azt aláírom hogy a kutyák ösztöneit nem lehet elnyomni csakhogy ösztönösen nincs beléjük kódolva az emberek kóstolgatása.. Sztem.

2009. dec. 1. 19:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!