Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tiltás ellenére is feljön...

A tiltás ellenére is feljön az ágyra a kutyám. Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

3 hónapos blökim annak ellenére, hogy tudja, nem szabad feljönni mégis esténként míg alszom 3x-4x felszökik a lábamhoz és ott próbál szundítani. Nyilván tudja, hogy nem szabad, mert amikor ránézek szinte a szemeiből kiolvasom, hogy "óó ne zavartasd magad, mintha itt sem lennék, ugyanmár, hát jó kutya vagyok én!" Ilyenkor mondok egy határozott NEM-et (semmi mást, csak ennyit) és megfogom visszateszem a helyére. Nem vagyok vele erőszakos, nem bántom, de vágom le a fekhelyére. Mindössze csak a határozott NEM-et alkalmazom és azt hogy a helyére teszem. Mit csinálok rosszul? Mit kéne még tennem?

Egyébként próbálom következetesen nevelni. Én eszek először, úgy csinálok, mintha a tálkájából ennél utána kapja csak meg. Az ajtón én megyek ki először. Ha eldurvul a játékban, akkor megfogom a fejét lenyomom a földre (nyilván nem erősen) és ameddig meg nem adja magát nem engedem. Próbálok mindent jól csinálni. Nem tudom, hogy hol a hiba.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2014. jan. 8. 10:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
*Kedvesek vagytok :) Bocsánat!! :)
2014. jan. 8. 11:01
 12/16 anonim ***** válasza:
Három hónaposan szerintem egy kicsit durvák a módszereid egy kistestű kutyához (nem a fejét kell amúgy lenyomni, hanem a nyakán a bőrnél elkapni a "grabancát" és a hátára fordítani. De ez egy elég durva büntetés, én csak harapáskor használtam, és eddig max ha 3x volt rá szükség kamaszkor elején) De az út jó amin haladsz. Még nagyon csöpp, jó ideig eltart mire megérti, hogy mi a rossz, és milyen viselkedést vársz el tőle. Türelem :)
2014. jan. 8. 11:12
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem kell ám ezt olyan durván elképzelni. Nem fáj neki, egyszerűen csak a mozgásában korlátozom. Nem hobbiból, jókedvemből csinálom, hanem amikor eldurvul a játék és a kis tűéles fogaival úgy megharap, hogy kiserken a vérem. Nem vagyok kemény vele, nagyon szeretem őt :)
2014. jan. 8. 11:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam semmit mondani neki, illetve nem mondtam mikor egyetlen egyszer feljött engedély nélkül. Egyszerűen abban a pillanatban ahogy feljött lerútam onnan, ez hatásos volt. Azóta nem

próbálkozott.

2014. jan. 8. 11:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem kell feleslegesen beszélni hozzá. Feljön levágod vagy lerugod az ágyról és kész. Lehetőleg minnél előbb. (persze ezt se kell túl erősen de azért érezze) nekem nagy kutyáim vannak most egy hétig anyumék kiskutyája velünk aludt. Engedély nélkül jött fel az ágyra kicsit elszámoltam a 3kilóját frissen kelve és falhoz vágtam, baja nem lett de az ágyra se jött fel többet a hét folyamán ha nem kértem rá ^^

A játéknál fölösleges lenyomogatni. Ha erősen harap akkor egyszerűen hagyd abba a játékot egy relatív hangos Áú kíséretében ^^ mintha az neked nagyon fájt volna és kész is. Egy kölyök kutyának még nagyon nagy büntetés (amúgy is az de ilyenkor hatványozottan) ha abba hagyod a közös akciót csak úgy.

2014. jan. 8. 13:13
 16/16 Akiteki ***** válasza:
56%

Jól csinálod, kitartás.

Ne szólj hozzá semmit, csak simán lökd le az ágyról. Meg fogja tanulni.

2014. jan. 8. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!