Az elvileg szobatiszta kutyáim közül az egyik mindig bevizel reggelre, de nem tudom melyik. Mit tehetnék?
3 kistestű,lakásban tartott kutyám van.
Az egyik rendszerint bevizel reggelre, mindig ugyan oda (a szőnyegre) és már nagyon-nagyon mérges vagyok, le sem teszem a szőnyeget...minden nap mennek sétálni és mindegyik elvégzi a dolgát, de van hogy nagy dolgot is otthagy reggelre a szobában.
Rajtakapni úgysem tudom mert mindig éjjel csinálja, kevés az esély.
Most nálunk is felmerült egy hasonló probléma (már két éve szobatiszta kutyáim közül valamelyik reggelre bepisil, pedig gyakrabban visszük őket, mint szoktuk).
Ezt a következőképp érdemes kezelni:
Szerezz be egy szobakennelt. Tedd kényelmessé: takard le a 3 oldalát, tegyél bele kényelmes takarót stb. 1-2 napig szoktasd a kutykat. Aztán tedd bele az egyik kutyát éjszakára. Van reggel pisi a házban? Ha nincs, akkor ő az, ha van, akkor nem ő az. Ezzel a módszerrel max. 3 nap alatt kiderül, melyik kutya a ludas.
Akkor a bepisilő kutyát altasd a szobakennelben, és figyeld meg, hogy oda bevizel-e (méretének megfelelő kennel legyen). Ha nem, akkor valamilyen nevelési probléma lehet, ha igen, akkor valószínűleg szervi baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!