Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta legyen szerintetek?

Milyen fajta legyen szerintetek?

Figyelt kérdés
családtagnak lenne a kutyus mamámmal sokat járunk ki a határba tanyáról behozni egy kevés fát az erdőnkből kiskocsit húzok biciklivel és jó segítség lenne valamien erős kutya mert a mostani kutyám nem húzatom mer öregszik ő egy nagyon engedelmes akita Hiroshi (kics gyerek nincs öcsém legkisebb ő 15 éves)

#husky #malamut #akita #nollie #szamoyéd #nsgy spicc
2014. jan. 7. 16:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Valamilyen nagytestű szánhúzó menhelyről.Vagy hasonló keverék menhelyről.

Ha veszel magadhoz egy kölyköt,azt szintén nem húzathatod 1-1,5 éves koráig...

2014. jan. 7. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Munkakutya a legjobb erre a célra de velük is nagyon sokat kell foglalkozni (pl. németjuhász).
2014. jan. 7. 16:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak fajtatiszta kutyát szeretnék mert nem akarok költeni rengeteget ha beteg lesz valamiért pl örökletes bajok ára a kutyának nekünk nem számít amúgy mármi jöhet de tk-s legyen és kivizsgált felmenői
2014. jan. 7. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! A leírásodban láttam hogy leginkább a husky, malamut, samoyed és az akita között gondolkozol. Ezek a faját mind határozott, hozzáértő gazdit igényelnek, mert igen makacs, öntörvényű és energikus fajták.

Egy régebbi válaszlót idézve:

"Nagyon önálló természetű kutyák, mint a szánhúzók általában. Mindig mindenről megvan a véleményük, ami nem mindig egyezik a gazdiéval. Nagyon nagy a mozgásigényük (mint a szánhúzóknak általában). Ha nem kötik le kellőképpen, akkor ők találnak maguknak elfoglaltságot, aminek nem mindig örülnek. Imádnak például kertészkedni, metszést, ritkítást szívesen vállalnak, de a lakás átalakítás sem áll messze tőlük. Bár ők tudnak -és nagyon szeretnek!!- ugatni, házőrzésre maximálisan alkalmatlanok: minden idegennek nagyon örülnek. Ők azok a kutyák, akik viszik a betörőnek a labdát, hogy hurrá, új játszótárs. Kb. 3 év után válnak nagyjából engedelmessé (3×aláhúzva és minden módon kiemelve a nagyjából szó), de utána sem lesznek soha olyan engedelmesek, mint mondjuk egy németjuhász. Ők olyanok, mintha mindig megmaradnának kölyöknek. Ha valami olyanról van szó, amit nem akarnak, akkor egyszerűen nem hallják meg. Kisállatokra vadászhatnak (baromfi, macska például). Sem az állandó kennelben, sem a kötve tartást nem bírják, de azt sem szeretik, ha egyedül vannak, ezért kinti-benti kutyának ajánlottak, szükségük van a család, a "falka" társaságára. A mosolyuk és az édes külsejük megtévesztő: az angyali külsejük mögött egy álruhás, tettrekész, csillogó szemű ördögfióka lapul, ezért óva intek mindenkit, hogy kizárólag a külső miatt ilyen kutyát vegyen."

Én az akitát nem ajánlanám, szerintem ő a legnehezebben "kezelhető" a felsoroltak közül.

A husky közismerten nagyon pörgős, barátságos, hasonló karakterű a malamuthoz, bár szerintem a mala valamivel távolságtartóbb az idegenekkel és amolyan "nagy mackó" típus.

A samoyed barátságos, aranyos kutya szintén, ám a bundája extra ápolást igényel.

Itt van néhány kennel, nézz szét melyik szimpi:

Samoyed:

[link]

[link]

[link]

Malamut:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Husky:

[link]

[link]

[link]

2014. jan. 7. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:

ja igen, ha meg akitát szeretnél, én őket ajánlom:

[link]

[link]

2014. jan. 7. 17:13
 6/7 A kérdező kommentje:
mostani kutyám nem húzatom mer öregszik ő egy nagyon engedelmes akita Hiroshi mint mondtam nem kell felvilágosítani tudom milyen makacsok csak munka szempontjából melyik a ligkitartóbb legerősebb 17 km ről van am szó
2014. jan. 8. 00:32
 7/7 lacekosz ***** válasza:
Egyértelműen a malamut a legerősebb kifejezetten nehéz súlyok húzására tenyésztették ki.
2014. jan. 14. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!