Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyát de nem...

Szeretnék egy kutyát de nem tudom hogy milyen fajta legyen: border collie, leonbergi, berni pásztor, angol masztiff vagy roti?

Figyelt kérdés
van már egy ameikai cockerünk és szeretném ha jól kijönnének.de fontos hogy okos,hűséges legyen,őrizze a házat,de kint eleven,de bent nyugodt legyen
2012. aug. 26. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Na, hát akkor hajrá, nézz utána az említett fajtáknak, és döntsd el, melyik felelne meg az elvárásaidnak. Ha ennyi időt nem akarsz rászánni, akkor később mikor fogod tanítani, sétáltatni, nevelni?
2012. aug. 26. 11:52
 2/11 anonim ***** válasza:

shar pei :)

nézz utána, imádnivaló kutya!:)

2012. aug. 26. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:
A border collie nem házőrző típus. Bármely fajtával jól kijöhet a kutyád, megfelelő neveléssel bármelyik kutya képes bent nyugodt lenni, miközben egyébként veled őrülten játszik, megfelelő kutya-gazda kapcsolattal a felsorolt fajták közül mind hűséges társad lesz. Olvass utánuk, nézz róluk videókat meg ilyenek.
2012. aug. 26. 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

Border collie: pásztor kuyta ami azt jelenti, hogy szüksége van tágas udvarra (nagyon tágas!!)nagy helyen érzi jól magát, ügyes, okos nem agresszív, de lakásba nem való.

Leonbergi: nekünk az van irdatlan jó pofa bohóc, de ultra sok energiával rendelkezik, "le sem lehet lőni" . Hosszú szóre végett, vedléskor még az udvar is tele van a szórével , ezért lakásba én nem ajánlom.

Berni párszor: Jóságos kutya, nagyon nyugodt vérmérsékletű, könnyen tanítható, el van nem olyan nagy udvarban is.

Masztiff: Tól sokat nem tudok róla, de a nyála az ömlik. Ha bennt a lakásban megrázza a fejét.... Na hagyjuk... :)))

Roti: Hiába a jó vérvonal, van közöttük egy-két kezes, de ő a nagggyon házörző fajta.Igen agresszív tud lenni idegenekkel. Nekem nem kellene, nagyon felelős tartás igényel, mert könnyen a fejére nő a gazdának, ha nincs rendesen foglalkozva vele. Akkor pedig igen nagy bajt tud múvelni, ha elhatalmasodik rajta az agresszió.

Igazából lakásba egyiket sem ajánlanám. Kistestűnek sem igen jó a lakás, de egy nagytestűnek börtön.

2012. aug. 26. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:

te, ezek tök más kutyák... miért pont ezek? ezek tetszenek külsőre?

bordert nem, nem házőrző, max jelez és baromi sok mozgás kell neki. rotihoz nagyon határozott gazda kell, masztiffhoz is, szerintem a leonbergi vagy a berni közül válassz.

2012. aug. 26. 16:54
 6/11 anonim ***** válasza:

4-esnek: egy bordernek nem kert kell. tök mindegy, mekkora kerted van, ha nem foglakozol vele. az enyém lakásban van és baromira nem hiányzik neki a kert, amikor nagyszülőknél kertes házban vagyunk, mindig ott van, ahol éppen mi, egyedül nem marad kint, estére is bejön, akármilyen jó idő van kint és rossz (meleg) bent. rengeteg bordert tartanak lakásban és köszönik szépen, jól megvannak...

és nem pásztor, hanem juhász. nem ugyanaz! (a pásztorkutyáknak tényleg kert kell, ezt elismerem.)

2012. aug. 26. 16:58
 7/11 Panka08 válasza:
100%

6-osnak: Nem hiányzik neki... Én már láttam cooliet 2000 m2 -es telken.... Öröm volt nézni!! A pásztor, meg a juhász is terelő. De mindegy látom azért a negatív kritikát nem viseled. Lepontozni valakit, azért mert te a lakásban tartod, s ő ellenzi, gyerekes dolog. :S Nagy kuytának kinnt a helye.. ott tud igazán kiteljesedni... :) Látszólag az állatok is jól érzik magukat az állatkertben, de amikor nézed őket te is sajnálod mindet. Én is így vagyok vele, amikor egy "panelos" kezében kuvaszt, colliet, huskyt látok.

Valamint kedves kérdező a leonbergit a 4-essel egyetérteve én sem ajánlom lakásba. Max ha üres a lakás! :)

2012. aug. 27. 17:57
 8/11 anonim ***** válasza:
nem én pontoztam le, csupán leírtam a véleményem. én meg attól vagyok rosszul amikor ott a bazinagy kert és a kutya meg le van szarva, mondván "kertben van, milyen jó neki" :) és meg lehet nézni a szerencsétlen borderemet, aki baromi rosszul van tartva, hogy mennyire hiányzik neki a kert...
2012. aug. 27. 19:26
 9/11 anonim ***** válasza:
ja, és a pásztor- meg a juhászkutya munkájában igenis van különbség ;) de hagyjuk...
2012. aug. 27. 19:28
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy kutya attól még, hogy nagy a kert nem tudja egymaga elfoglalni magát,tehát nem idióta nem fog egymagában futkosni mint az őrült és, ha meg is teszi ennyitől nem fárad el. Persze mindekinek jobb a kert embernek is, kutyának is, csak tudod szerintem nem véletlen, hogy amikor lemegyek "vidékre"az ÖSSZES kutya idegbeteg és szocializálatlan mert éltükben nem voltak a kerten kívül... Hiába bazi nagy a lakásod, te is megbolondulnál ha CSAK és kizárólag ott élnéd le az életed. Nekem belga juhászom van lakásban és ő is tökéletesen megvan napi rendszeres foglalkozás, agility,frizbi mellett. Én nagyon sokszor érzem azt, és szerintem jól, hogy akinek nagy kertje van az onnantól pont leszarja a kutyát azthiszi neki az pont jó. NEM a kutyának elsősorban FALKA kell...azaz a család utána kaja, víz , mozgás az, hogy hol alszik(mert a kutya lakásban csak alszik, ha kielégítik a mozgásigényét) tök mind1.
2012. szept. 2. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!