Hány kilós egy egészséges, nem elhízott nápolyi masztiff? Kiskorában mennyi kilónak kell lenni?
most 9 hetes a nápolyi masztiffom és 10 kiló ,az sok vagy épp kevés?és mikor mennyinek kell lennie?
nme akarom h elhízzon mert az izületeinek nem jó,lesántul meg ilyesmi szóval élete folyamán követni akarom a megfelelő testsúlyát
Ez kutyánként változik, nem lehet megmondani melyiknek hogyan alakul a növekedési üteme. Arra figyelj, hogy ne nőjön hirtelen magasságra sem és dagi se legyen, inkább tartsd vékonyan. Ha száraz tápot adsz neki, nagyon figyelj a fehérje tartalmára...
Nekem egyébként bullmasztiffom van, ő 6-7 hónapos koráig heti 1 kg-ot gyarapodott, azóta lelassult, 1 éves múlt és 42 kg, nincs rajta felesleg, most fogja magára szedni az izmot.
Ok, na erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy prémium táp mellett káros neki a plusz kalcium!!!!
A táp tartalma annyit, amennyire szüksége van!
Gagyi tápnál persze, szokták ajánlani kiegészítésként, de itt semmi szükség rá, mert ront a helyzeten!!
"Ha nagytestű kölyökkutyád van…
…akkor neki alacsonyabb a metabolizációs rátája, mint a kisebb testű fajtáké. Mivel növekedése nagyobb mértékű, kifejlett kori testtömegét a 18-24 hónapra éri el, később, mint a kisebb fajták, így számukra kisebb energiát kell biztosítani.
A nagytestű kölykök egy sor nagymértékű változáson megy keresztül. Tény, hogy a nagytestű fajták általában gyorsabban nőnek, mint kistestű társaik, de a legjobb, ha ezeket a kölyköket olyan táppal etetjük, mely fedezi igényeiket, azonban nem engedi a túl gyors növekedést, mert ez abnormális csontfejlődéshez vezethet. A nagytestű kölykök igényeit a kisebb mennyiségű kalcium is fedezi. Azok a kölykök, melyek túl sok energiához és kalciumhoz jutnak túl gyorsan növekednek, mely csontfejlődési, vagy izületi problémákhoz vezethet. Az ő esetükben a cél, egy visszafogott, egészséges növekedési arány. Ennek érdekében fontos, hogy olyan táplálást válasszunk, melyben precízen van összeállítva a zsír, a kalcium, a foszfor, és ez az összeállítás a nagytestű kölykök igényeinek felel meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!