Örzö-védö kutyát szeretnénk egy 0,5 ha bekeritett területre ahová rendszeresen járunk ki többekközöt kirándulni, ismerösökel, barátokal. Mejék fajta kutyát ajálnátok de gyerekszeretö és legyen?
Addig értem, hogy öv kutya. De mi az a 0,5?
JA, és helyesírási szótárat is adok ám, ha kell.
Nekem is aggályaim vannak azt illetően, hogy miként lesz etetve. Továbbá a helyesírás se semmi. :-)
De a lényeg, hogy egy ritkán látogatott kutyától nem lehet elvárni, hogy minden idegent elfogadjon, akit oda visztek.
Területőrzésre szerintem magasan a pásztorkutyák a legjobbak. És minél mostohább körülményekről van szó, ez annál inkább fokozódik. De egyedül, főleg magára hagyva, elég morcos természete lesz.
A 2. Válaszolónak nincs igaza' a németjuhász gyerekszerető, és kiváló őrző-védő...
Emellett ott a kaukázusi, aki ne, annyira gyerekszerető de azzal is elvannak...
Meg a rottweiler, na az szereti a gyerekeket és őrzésre is jó.
Amit nem érdemes: pitbull, kuvasz
A pitbullnak az idegezete kiismerhetetlen gyakorlatilag, a kuvasz szintén megbízhatatlan.
A német juhász egy univerzális kutya. Mindenre jó, de semmiben sem a legjobb. Egyébként valóban jó erre a célra, én csupán azt említettem, hogy a pásztorkutyák magasan a legjobb területvédő kutyák (nem őrző-védő).
A kaukázusi pásztorkutya, bár eléggé temperamentumos. Megfelelő nevelés mellett elvan az a gyerekekkel is.
A rottweiler télen megfagy egy külterületi "kiránduló" helyen.
A kuvasz pásztorkutya és remek ösztönökkel rendelkezik, gyakorlatilag a kauval egy lapon emlegethető, akárcsak a káj, a komondor, stb.
A berni egy bohókás svájci hegyikutya, lepacsizik a rablóval. Őrző-védőre többnyire alkalmatlan.
pitbull idegzete..:D hát, remélem a te idegzeted kiismerhető :D
berni pásztor..:D no comment. legyen esetleg egy máltai selyemkutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!