Mikortól lehet egy kutyával fedeztetni?
7 hónapos Westie kanom van, FAJTISZTA! És majd szeretnénk kölyköket. FAJTISZTÁKAT! Mikortól lehet fedeztetniii?
jah és illik kiskutyát kérni?
ó.. hát bocsi de nekem még kozmetikázva se tetszik a kutyusod.
Sztem kicsit hosszú a feje.
De képről nem lehet rendesen megállapítani.
Én azt tanácsolom, hogy inkább legyen ivartalanitva, és később amikor már lesz rá lehetőséged, te intézel mindet, akkor vegyél tk-s szukát és azt tenyészd:)
most amúgyis annyira túlszaporított, hogy mindenkinek ilyene van, nem érdemes még anyagi okokból is szaporitani.
amúgy fedeztetni másfél éves kortól ajánlott.
oké köszi :D elvileg már Januárban ivartalanítva lesz!!!
a szuka meg 1-2 év.. addig tanulok még ezt-azt..:D
Hát én mióta eszemet tudom, azóta kutyázom, 25 vagyok és még kb. 10 évet akarok tanulni a kutyákról, hogy elég profinak érezzem magam ahhoz, hogy tenyésszek. Ha ilyen kutyát akarsz tenyészteni, mint a westie, hát tedd, de engedj meg egy tanácsot. Mivel eléggé divatos ez a fajta és tudjuk, ez milyen komoly problémákat jelent egy fajtánál, nagyon-nagyon magas szintre képezd magad a tenyésztést illetően. Érdemes kijárni külföldi kiállításokra is, ott talán még komolyabb dolgokat meg lehet tanulni, mint itthon. Továbbá nagyon hasznos, ha nem csak a westie tenyésztésébe mélyedsz bele, hanem vizsgálódsz más fajták körében is -lehetőleg kevésbé divatos és inkább munkakutyáknál - mert hihetetlen profi ismeretekre lehet ezáltal szert tenni. A munkakutya tenyésztők a szememben egy olyan értékrendet, szemléletet képviselnek, ami minden tenyésztő számára példaértékű lehet, kiváltképp akkor, ha az ismereteidet olyan kutyák tenyésztésében szeretnéd felhasználni, mint a westie is. Azt látom, ahogy egyre jobban mélyülök el a témában, hogy az ilyen kutyafajtáknál, mint a westie, nagyon kevés az igazán profi tenyésztő és közülük nagyon nehéz kiválasztani az igazán jókat.
Remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal, ez a személyes észrevételem és jó tanácsnak szánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!