Mikortól lehet egy kutyával fedeztetni?
7 hónapos Westie kanom van, FAJTISZTA! És majd szeretnénk kölyköket. FAJTISZTÁKAT! Mikortól lehet fedeztetniii?
jah és illik kiskutyát kérni?
Figyelj felsoroltam vagy 6 örökletes betegséget. Az, hogy a kannak megvan mindkét heréje az alap.
Hiába nem mutattüneteket a kutyád, most 7 hónaposan, attól még lehet, hogy hordozza ezeket a betegségeket és vagy előjön nála is felnőtt korában, vagy továbbörökíti a kölykeinek.
Ezért vannak kötelező szűrések, amiket törzskönyves kutyánál meg KELL csináltatni, anélkül nem kap a kutya tenyészengedélyt. Ez azért van, hogy beteg kutyákat ne szaporítsunk tovább.
Az is elég baj, hogy nem törzskönyves a kutyád, de ha még a szűréseket se csináltatod meg, akkor tényleg szaporító vagy, hiszen nem veszed magadnak a fáradságot, hogy megvizsgáltasd egészségesek lesznek-e a kölykök.
Jaj, most néztem meg a képeket.
Ha törzskönyve lenne, minden szűrése meglenne se kapna tenyészengedélyt.
20:24-es vagyok!
csak annyit tennék hozzá hogy nem az a baj hogy a szaporítás ellen vagytok csak ilyenkor már késö!ilyenkor már a felelőtlen ember elhatározta hogy lesz kiskutyája...sajnos!
viszont a kérdezőhöz szólva...ha nem írod oda hogy ez "westie" akkor azt mondom rá hogy valami keverék!ennek csak a színe hasonlít a westie-re!!!a helyedben nem pároztatnám!inkább heréltesd ki! és ha kiskutyát akarsz akkor fogadj örökbe egyet a menhelyről!!!amíg azok tele vannak felesleges gyártani oda a keverék állatokat!!!
Sosem késő, mert lehet őt nem lehet meggyőzni, de lehet más is olvassa és az majd elgondolkozik!
Amúgy elhiszem, hogy fajtatiszta, de valóban nem egy típusos kutya, ez így, kozmetika nélkül is látszik rajta. Ivartalanítás.
figyi. ez a kép kozmi elött készült. hirtelen EZT TALÁLTAM. kell kozmetikás kép?
tessék:
(a kék a gép fénye)
amúgy meg ha nem fajtatiszta, és lehet betegsége, és nem ajánlott h vele, akkor most ő megmarad, IVARTALANÍTTATOM és majd egyszer ha lesz megint valamelyik tenyésztőnél kan vagy szuka akkor veszek, és azzal eljárok kiállításra, és őt is ugyan ennyire szeretni fogom és imádni és rendesen sétáltatni, etetni, tanítani és szocializálni. és ha ez szerintetek 'hazugság' akkor majd még mutatok egyszer képet. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!