Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikortól lehet egy kutyával...

Mikortól lehet egy kutyával fedeztetni?

Figyelt kérdés

7 hónapos Westie kanom van, FAJTISZTA! És majd szeretnénk kölyköket. FAJTISZTÁKAT! Mikortól lehet fedeztetniii?

jah és illik kiskutyát kérni?

2009. nov. 28. 20:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Uh.. én ezeket a képeket fel se raktam volna... tudod te hogy néz ki egyáltalán egy komolyabb, tenyészthető westie??
2009. nov. 28. 20:47
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj felsoroltam vagy 6 örökletes betegséget. Az, hogy a kannak megvan mindkét heréje az alap.

Hiába nem mutattüneteket a kutyád, most 7 hónaposan, attól még lehet, hogy hordozza ezeket a betegségeket és vagy előjön nála is felnőtt korában, vagy továbbörökíti a kölykeinek.

Ezért vannak kötelező szűrések, amiket törzskönyves kutyánál meg KELL csináltatni, anélkül nem kap a kutya tenyészengedélyt. Ez azért van, hogy beteg kutyákat ne szaporítsunk tovább.

Az is elég baj, hogy nem törzskönyves a kutyád, de ha még a szűréseket se csináltatod meg, akkor tényleg szaporító vagy, hiszen nem veszed magadnak a fáradságot, hogy megvizsgáltasd egészségesek lesznek-e a kölykök.

2009. nov. 28. 20:47
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, most néztem meg a képeket.

Ha törzskönyve lenne, minden szűrése meglenne se kapna tenyészengedélyt.

2009. nov. 28. 20:49
 14/34 anonim ***** válasza:
Szégyen, hogy te a kutyádat még kozmetikáztatni sem vagy képes, ez a legelhanyagoltabb westie, akit valaha láttam! Sajnálom szegény kutyádat. Te meg háborogjál csak nyugodtan!
2009. nov. 28. 20:52
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

20:24-es vagyok!

csak annyit tennék hozzá hogy nem az a baj hogy a szaporítás ellen vagytok csak ilyenkor már késö!ilyenkor már a felelőtlen ember elhatározta hogy lesz kiskutyája...sajnos!

viszont a kérdezőhöz szólva...ha nem írod oda hogy ez "westie" akkor azt mondom rá hogy valami keverék!ennek csak a színe hasonlít a westie-re!!!a helyedben nem pároztatnám!inkább heréltesd ki! és ha kiskutyát akarsz akkor fogadj örökbe egyet a menhelyről!!!amíg azok tele vannak felesleges gyártani oda a keverék állatokat!!!

2009. nov. 28. 20:54
 16/34 anonim ***** válasza:

Sosem késő, mert lehet őt nem lehet meggyőzni, de lehet más is olvassa és az majd elgondolkozik!

Amúgy elhiszem, hogy fajtatiszta, de valóban nem egy típusos kutya, ez így, kozmetika nélkül is látszik rajta. Ivartalanítás.

2009. nov. 28. 20:56
 17/34 anonim ***** válasza:

kb igy néz ki egy normális westie:

[link]

a tiéd kb ilyen lenne ha tiszta lenne:

[link] de ezt a westie mix szó alatt találod :S ....

2009. nov. 28. 20:58
 18/34 A kérdező kommentje:

figyi. ez a kép kozmi elött készült. hirtelen EZT TALÁLTAM. kell kozmetikás kép?

tessék:

[link]

[link]

(a kék a gép fénye)

amúgy meg ha nem fajtatiszta, és lehet betegsége, és nem ajánlott h vele, akkor most ő megmarad, IVARTALANÍTTATOM és majd egyszer ha lesz megint valamelyik tenyésztőnél kan vagy szuka akkor veszek, és azzal eljárok kiállításra, és őt is ugyan ennyire szeretni fogom és imádni és rendesen sétáltatni, etetni, tanítani és szocializálni. és ha ez szerintetek 'hazugság' akkor majd még mutatok egyszer képet. ^^

2009. nov. 28. 21:26
 19/34 A kérdező kommentje:
de ha szépen mondtátok volna, nem úgy hogy nem lehet meggyőzni, hanem csak hogy "nem ajánlom mert nem biztos hogy fajtatiszta, inkább majd késöbb másikkal..." vagy ilyesmit akkor elkerülhettük volna az idegeskedést stb. én nem akarok állatmenhelyre többet gyártani, egy kutyám menhelyi, másnak is a családba én hoztam onnan, és a másik meg az utcáról befogadott. Felelős vagyok!!! Csak szerettem vna megtudni. amúgy én kb 8 könyvet elolvastam a kutyákról, terrierekről, tartás,gondozás,tanítás és standard terén. betegségekről is olvastam. Szóval.. :DDD
2009. nov. 28. 21:31
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Akkor talán ha egyértelműen fogalmaztál volna, mindezt elkerülhetted volna. A végén könnyű magyarázkodni, ha féltél a kritikától, akkor eleve ezzel kellett volna kezdeni! Sajnáljuk, ez az oldal már csak ilyen, mi már csak ilyenek vagyunk, hidd el, jó szándék vezérel minket és az elkeseredettség, hogy az emberi felelőtlenségnek a kutyák isszák már a levét! Megvan az okunk a stílusra is, ha valaki gyanúsan szaporítónak tűnik, bocsásd már meg, hogy nem nyaljuk fényesre a fenekét!!!
2009. nov. 28. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!