Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiállításon ez problémát jelent?

Kiállításon ez problémát jelent?

Figyelt kérdés
A kutyának le van törve az egyik szemfoga, csontozással letörte. Alig látszik csak egy csonk sajnos. Ez problémát jelent? Rottweiler a fajtáját tekintve. Még nem volt kiállításon, 3 éves. Nem tudom hogy így el lehet-e vinni, törzskönyves.
2013. dec. 28. 17:40
1 2
 1/14 zsuzsabazsa ***** válasza:
5%
Ha viszed kiállításra ha nem, mindenféle képpen ki kell húzatni a megmaradt csonkot.Ha mégis vinnéd kiállításra akkor a fogműtét után kérj egy igazolást, hogy a kutya szemfoga törés következtében ki lett húzva. Ezzel igazolod, hogy a kutya nem gyárilag foghiányos.
2013. dec. 28. 18:08
 2/14 Akiteki ***** válasza:
85%
Dehogy kell kihúzatni! A kutyák letört foga néhány napig érzékeny, aztán semmi bajuk. Ha látszik a csonk, akkor nem kell semmilyen igazolás. Egyébként meg ha 3 évesen még nem volt kiállításon, akkor miért pont a foga letörése után akarod elvinni?
2013. dec. 28. 18:41
 3/14 zsuzsabazsa ***** válasza:
16%

Ne haragudj előző! Ha neked letörik a fogad és egy csonk marad nehogy már azt mond hogy nem mész el az orvoshoz kiszedetni a csonkot. De lehet, hogy neked ez nem fáj és te jól bírod.

Egy letört fognál kilátszik a fogbél tele van idegvégződésekkel ami igencsak tud fájni önmagában is, hátha még a kutya eszik is vele.

Én nem várnám meg míg nem tud enni és csorogni kezd a nyála. Kihuzattatnám.

2013. dec. 28. 18:59
 4/14 Akiteki ***** válasza:
82%
Állj már le egy picit! Már megint beleszólsz, amiről gőzöd nincs. Amikor letört a kutyám foga, elmentünk az orvoshoz. Ő mondta, hogy egy hét alatt elhalnak azok az idegvégződések, amitől fájna neki. Kihúzni meg végképp nem kell, rengeteg kutya él törött foggal.
2013. dec. 28. 20:13
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Az enyémnek is évek óta levan törve az egyik foga, már igy került hozzám és semmi baja, nem fáj neki meg semmi. Szóval nem feltétlen kel kihúzatni neki.:)
2013. dec. 28. 20:26
 6/14 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem olyan minőségű küllemre a kutyád, hogy netán a győztes címért kell konkurálnia, nem számít a letört fog. Hozzáértő bíró úgyis látja, hogy nem született hiba. Így a megfelelő minősítést meg fogja kani.
2013. dec. 28. 20:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kb 1 éves kora körül tört le sajnos az én hibámból sok csontot adtam örökkl rágott. Ccsak gondoltam megpróbálnám kedves kan kutyus, iskolába járunk vele, azt mondták hoyg szép, de csak hobbiból, a foga jobban aggasztott, fel is hívtan az álltorvosomat az első hozzászólás után. Kicsit megijedtem, de köszi a nyugtatás. Nem hinném h fájna neki nem úgy néz ki.
2013. dec. 28. 20:53
 8/14 Akiteki ***** válasza:
Én onnan vettem észre, hogy letört a kutyám foga, hogy evés közben felordított és rohant egy kört a kertben. Ekkor szaladtunk az orvoshoz, aki mondta, hogy egy hétig lesz érzékeny. És tényleg, kb. annyi ideig tartott ez.
2013. dec. 28. 20:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Bocsánat,hogy a kérdés alatt kérdezek,de egy egészséges kutyának a foga csonttól normális esetben nem törik le,vagy rosszul tudom?
2013. dec. 28. 23:54
 10/14 Akiteki ***** válasza:
Tudnak a kutyák olyat csinálni, hogy letörjön. Az enyém a tüzeléskor el volt zárva és a rácsot rágta, hogy randira menjen, úgy tört le. De verekedéskor is előfordulhat.
2013. dec. 28. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!