Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért írják oda eladó kiskutyá...

Miért írják oda eladó kiskutyákhoz, hogy : tisztavérű de törzskönyvnélküli?

Figyelt kérdés
akkor az már nem tisztavérű szerintem.
2013. dec. 26. 11:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
31%
3 as ilyen sincs hogy fajtajellegű keverék. legfeljebb származási lappal nem rendelkező. én vizsgáztam már kutyámmal többször az elején van egy bemutatkozás ahol mondom a nevem kutyám fajtáját nevét nemét és hogy mennyi idős én staffimnak nincs tkja de staffit mondtam fajtának nem azt hogy fajta jellegű keverék mivel látni rajta hogy a standardnak megfelel. ha ilyet mondtam volna hogy fajta jellegű keverék hülyének néztek volna asszem. ilyen nincs . keverék van és kész. (amúgy nem vett kutya, szapitól való vásárlást én is mélyen elítélem)
2013. dec. 26. 12:29
 12/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
65%
Pontosan az ilyen, külsőre egy bizonyos fajtához hasonlító, a standardet megközelítő, de származási lappal nem rendelkező kutyákra szokták ezt a kifejezést használni. De teljesen mindegy, hogyan nevezed:)
2013. dec. 26. 12:48
 13/30 anonim ***** válasza:
27%
Kedves jazi!sajnálom hogy ennyire beszükült a látőköröd!!Az ilyen ebernek nem kutyát ajánlok csupán a törzskönyvét!Hizelegjen az neked,etesd az,és még sorolhatnám.Természetesen két fajtatiszta kutya kölyke szintén fajtatiszta.Az hogy a szülők nem rendelkeznek törzskönyvel nem aszt jelenti,hogy két fajtatiszta vizslából születni fog egy bernáthegyi.
2013. dec. 26. 13:06
 14/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
71%
Köszönöm a bókot!:) Csak az a gáz, hogy én nem erről beszéltem, de nyugodtan ki lehet forgatni a szavaimat.
2013. dec. 26. 13:21
 15/30 anonim ***** válasza:
81%

Az ilyen alul iskolázottak menjenek már okosodni,mielőtt ideböfögik a sok marhaságot.

1.létezik fajtajellegű keverék,az összes olyan kutya az,ami kiköpött olyan,mint egy adott fajta,csak nincs róla papírja.Mert egyszerűen nem bizonyítható,hogy a nagyszülei,dédszülei is abból a fajtából vannak.

2.SENKI nem állítja,hogy csak az a kutya,amelyik törzskönyves.Aki ilyet vélt olvasni,annak ajánlani tudom az általános iskola alsó tagozatát,ahol megtanulják ÉRTELMEZNI a leírtakat.

3.Nincs olyan,hogy az én kutyám megfelel a standardnek de nincs papírja.Nem vagy küllembíró (ha az lennél,nem állítanál ilyen sok ostobaságot)a standard elbírálásához pedig nem is egy küllembíró szükséges.

Papír nélküli kutyát meg egyébként sem engednek kiállításra,ahol elbírálják,hogy mennyire felel meg a standardnek.

Egyébként,ha a sok alacsony százalékos,tudálékos majomnak igaza lenne,akkor miért ELŐFELTÉTEL a törzskönyv akár a tenyészszemléhez,akár a kiállításhoz??

Miért nem viheti bárki az út széléről összeszedett,x fajtára hasonlító kutyáját a kiállításra??

Azzal miért nem lehet nevezni?

Pedig még jól is járnának,mert az több bevétel,nevezési díj stb.

Tanuljuk már meg használni az agyunkat,mielőtt a sületlenségeinknek nyilvánosan teret engedünk.

Kérdező,a kérdésre válaszolva,azért írják oda,mert rengeteg ember él abban a hitben (pl. az eddigi válaszolók zöme) hogy a törzskönyv csak villogásra való,meg sznobság,meg a törzskönyv drága,VISZONT nekem ugyanolyan fajtatiszta kutya kell,de OLCSÓN.

Ekkor jönnek a pénzhajhász emberek,akiknek van x fajtára hasonlító kutyájuk,esetleg még törzskönyves is,választanak mellé egy párt,persze szigorúan KÜLLEMRE,mert a genetikai részig el sem jut az agyuk...azt sem tudják ki fia borja a másik kutya,éppenséggel lehet egy testvére is,de nem lényeg...Szülessen sok kutya,akit minél hamarabb el tudok passzolni jó pénzért és ráfoghatom,hogy "tiszta vérű".

Manapság pont azok az emberek a képmutatók,akiknek fajtatiszta kell,de olcsón.

Villogni akar a fajtatisztával,de fizetni nem hajlandó érte.Divat majom a legtöbb,majd jön ide minden nap,hogy

-miért lett 5 kiló a csivavám?

-miért vakarózik?

-miért allergiás?

-miért idegbeteg?

-miért diszpláziás?

stb.

EZÉRT.Mert olcsó kutya kell,meg fajtatiszta,csak épp ilyen nincs.

2013. dec. 26. 13:40
 16/30 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó,nem mindenben adok igazat.Láttam én már nem egy híres "mestertenyészetből"származó,jóval 100 feletti áron vett idegbeteg,allergiás,vesebeteg stb.kutyát.

Ha a vevő életében egyszer belefut ilyenbe,akkor soha nem fog többet tenyésztőtől venni kutyát drágáért.Főleg ha látja,hogy tele van a környék 10-20 ezerért vett egészséges kutyákkal.Ha meg nem egészséges?Akkor is csak 10-20 ezret bukott,nem több mint százat.

A tenyésztőknek(tisztelet a kivételnek!)kéne kizárniuk maguk közül a simliseket vagy a kutyáikat rosszul tartókat.

2013. dec. 26. 13:57
 17/30 anonim ***** válasza:
38%
Nos!!Mielőtt elolvadnál magadtól,és porigrombolnád mások véleményét,nézz utánna hogyan is keletkezt a csipődisplasia,a nem kivánatos rendelenséggel születő egyedek!Pontosan a tenyésztők által...mivel a sok rokontenyészet /hozni a már jó bevált vérvonalt/során genetikai mutánsok alakultak ki.Pl a Németjuhász,eredeti formábam mint juhászkutya révén ,kitartó munkabirásu...nem küllem kutyaként látta meg a napvilágot.A tultenyésztés során,bekövetkező standard előirásoknak köszönhetően az a bizonyos/csapott hátvonal ,végtagszögelés lehetetlené teszi a hosszutávu ügetést ugyebár ami a Németjuhásznál alapvető kritérium lenne.Ez nem az én személyes véleményem!! Meoe-nézz utánna....,de természetesen én is igy gondolom.Másik pl-a boxer nembaj ha alig kap levegőt de minél rövidebb arcori része legyen.....sajnálom,hogy a kedvencek divatárukén élik világukat,ami számukra sokszor elviselhetetlen.
2013. dec. 26. 14:07
 18/30 anonim ***** válasza:
46%
Még sosem szóltam hozzá a tkv-es vs nem tkv-es kutyákról szóló vitába, szó sincs róla, hogy támogatom a szaporítótól való vásárlást, nekem is 2 mentett kutyám van, mert elvből nem adok pénzt kutyáért (persze a menhelynek a "kihozatali díj" más, DE ... az ismerősi körömben volt törzskönyves boxer, aki másfél évesen halt meg vesebetegségben, van több labi, akik törzskönyv ellenére diszpláziásak, ugyanígy malamut, sőt, olyan labit is ismerek, akinek a törzskönyve ellenére 2 helyen műtötték a gerincét, sérvvel. Nemrég a térről ismert egy 3 hónapos törzskönyves német juhász kölyköt altattak el, mert nagyon súlyos epilepszia jött ki rajta. Ezzel szemben pedig ismerek számtalan szaporított, egészséges kutyát. Szóval ez a vita a végtelenbe vezet szerintem, mert rengeteg beteges törzskönyves kutya van, míg rengeteg egészséges szaporított is ...
2013. dec. 26. 14:34
 19/30 anonim ***** válasza:
17%
És itt nem kell azzal jönni,hogy komoly tenyésztőt kell választani.Ezt egy laikus honnan tudja?Telibeszélik a fejét a jó tenyészet című dumával.Megnéz egy kutyás újságot,látja hogy XY mestertenyésztő hirdet,elmegy kutyát venni és megszívja.Még akkor is,ha a tenyésztőnél látszólag jó körülmények között vannak a kutyák.Ezért írtam már többször,hogy a tenyésztőknek kéne kiszűrniük maguk közül a simliseket.Nagyon sok fajtaklubnál poénra tudják,ki milyen körülmények között tartja a kutyáit vagy volt-e már eladott kölykökkel gond,mégis megtűrik maguk között.
2013. dec. 26. 14:39
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
18 a te véleményed jó nem neked szántam a kérdést
2013. dec. 26. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!