Miért írják oda eladó kiskutyákhoz, hogy : tisztavérű de törzskönyvnélküli?
Az ilyen alul iskolázottak menjenek már okosodni,mielőtt ideböfögik a sok marhaságot.
1.létezik fajtajellegű keverék,az összes olyan kutya az,ami kiköpött olyan,mint egy adott fajta,csak nincs róla papírja.Mert egyszerűen nem bizonyítható,hogy a nagyszülei,dédszülei is abból a fajtából vannak.
2.SENKI nem állítja,hogy csak az a kutya,amelyik törzskönyves.Aki ilyet vélt olvasni,annak ajánlani tudom az általános iskola alsó tagozatát,ahol megtanulják ÉRTELMEZNI a leírtakat.
3.Nincs olyan,hogy az én kutyám megfelel a standardnek de nincs papírja.Nem vagy küllembíró (ha az lennél,nem állítanál ilyen sok ostobaságot)a standard elbírálásához pedig nem is egy küllembíró szükséges.
Papír nélküli kutyát meg egyébként sem engednek kiállításra,ahol elbírálják,hogy mennyire felel meg a standardnek.
Egyébként,ha a sok alacsony százalékos,tudálékos majomnak igaza lenne,akkor miért ELŐFELTÉTEL a törzskönyv akár a tenyészszemléhez,akár a kiállításhoz??
Miért nem viheti bárki az út széléről összeszedett,x fajtára hasonlító kutyáját a kiállításra??
Azzal miért nem lehet nevezni?
Pedig még jól is járnának,mert az több bevétel,nevezési díj stb.
Tanuljuk már meg használni az agyunkat,mielőtt a sületlenségeinknek nyilvánosan teret engedünk.
Kérdező,a kérdésre válaszolva,azért írják oda,mert rengeteg ember él abban a hitben (pl. az eddigi válaszolók zöme) hogy a törzskönyv csak villogásra való,meg sznobság,meg a törzskönyv drága,VISZONT nekem ugyanolyan fajtatiszta kutya kell,de OLCSÓN.
Ekkor jönnek a pénzhajhász emberek,akiknek van x fajtára hasonlító kutyájuk,esetleg még törzskönyves is,választanak mellé egy párt,persze szigorúan KÜLLEMRE,mert a genetikai részig el sem jut az agyuk...azt sem tudják ki fia borja a másik kutya,éppenséggel lehet egy testvére is,de nem lényeg...Szülessen sok kutya,akit minél hamarabb el tudok passzolni jó pénzért és ráfoghatom,hogy "tiszta vérű".
Manapság pont azok az emberek a képmutatók,akiknek fajtatiszta kell,de olcsón.
Villogni akar a fajtatisztával,de fizetni nem hajlandó érte.Divat majom a legtöbb,majd jön ide minden nap,hogy
-miért lett 5 kiló a csivavám?
-miért vakarózik?
-miért allergiás?
-miért idegbeteg?
-miért diszpláziás?
stb.
EZÉRT.Mert olcsó kutya kell,meg fajtatiszta,csak épp ilyen nincs.
Utolsó,nem mindenben adok igazat.Láttam én már nem egy híres "mestertenyészetből"származó,jóval 100 feletti áron vett idegbeteg,allergiás,vesebeteg stb.kutyát.
Ha a vevő életében egyszer belefut ilyenbe,akkor soha nem fog többet tenyésztőtől venni kutyát drágáért.Főleg ha látja,hogy tele van a környék 10-20 ezerért vett egészséges kutyákkal.Ha meg nem egészséges?Akkor is csak 10-20 ezret bukott,nem több mint százat.
A tenyésztőknek(tisztelet a kivételnek!)kéne kizárniuk maguk közül a simliseket vagy a kutyáikat rosszul tartókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!