Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért írják oda eladó kiskutyá...

Miért írják oda eladó kiskutyákhoz, hogy : tisztavérű de törzskönyvnélküli?

Figyelt kérdés
akkor az már nem tisztavérű szerintem.
2013. dec. 26. 11:57
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
40%
Ha mondjuk egy vizsla kamatyol egy másik vizslával, és lesz belőle kiskutya, az akkor is fajtatiszta, ha nincsen róla papírja. A biológia az biológia.
2013. dec. 26. 12:04
 2/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
86%
A mélyen tisztelt szaporítók így akarják eladni a kiskutyákat. Azt hiszik, hogy van, aki beveszi, hogy fajtatiszták...és sajnos jól hiszik.
2013. dec. 26. 12:07
 3/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
74%
Első, TK nélkül hivatalosan csak fajtajellegű keverék.
2013. dec. 26. 12:09
 4/30 anonim ***** válasza:
31%
Első vagyok, én nem hivatalról beszélek, hanem biológiai tényekről. Nekünk például fajtatiszta foxink van. Két állatorvos is megmondta, hogy olyan gyönyörű kutya, hogy ha papírjai lennének, akár kiállításra is járhatnánk vele. Mondjuk minket a kiállítás és egyéb bohóckodások sosem érdekeltek. Imádjuk a kutyát, családtag, nem érdekel, van-e papírja. Fogalmam sincs, volt-e valaha bármiféle törzskönyve, befogadtuk, két éve egyszer csak megjelent a kertünkben. Egy foxi nem attól lesz foxi, hogy papírja van róla.
2013. dec. 26. 12:13
 5/30 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es pedig szerintem csakis attól, akármilyen kóbor kutyát az utcán összeszedek és rámondom, hogy az labrador attól még nem lesz az mert nem tudom bizonyítani.
2013. dec. 26. 12:15
 6/30 anonim ***** válasza:
14%
Rendben, akkor azt kérdezem: miért olyan fontos, hogy egy kutya bizonyíthatóan akármilyen fajtájú legyen? Nekem például volt már teljesen keverék kutyám is. Egy tünemény volt. A kutya egy élőlény, nem valami értéktárgy.
2013. dec. 26. 12:17
 7/30 anonim ***** válasza:
20%
Téged sem a születési anyakönyvi kivonatod tesz emberré.
2013. dec. 26. 12:21
 8/30 A kérdező kommentje:

Irta valaki de bemásolom ide: EGy kutyát nem azért kell TK-val venni mert kiállításra akarsz vele menni. Hanem, hogy ne támogasd a beteg kutyákat gyártó évente 2x fialtató csak pénzéhes szaporítókat. A tenyésztő a szukát csak 1x fialtathassa máskülönben büntetést kap a kutyáinak szűrve kell lenniük örökletes betegsége amit igenis komolyan vesznek ( én már csak tudom). Általában csak a jó minőségű kölyköket hagyják meg tenyészpárnak és nem a pénzre mennek, az utódaik kevesebb esetben betegesek és ha azok is akkor kivonják a tenyésztésből ...

Itt nem azokról van szó akik a menhelyen vannak, hanem azok akik két fajtajellegű keveréket tesznek össze.

9/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
80%
Ebbe most ne menjünk bele szerintem, különben sem mondtam olyat, hogy a TK nélküli kutya nem ugyanolyan kutya, csak azt, hogy nem fajtatiszta.
 10/30 Jázi&Csenge ***** válasza:
75%
Ott a pont a kérdezőnél amúgy. A törzskönyv nem csak egy papír.
2013. dec. 26. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!