Milyen kutyafajtát tudnátok ajánlani?
Én valamilyen masztiffra gondoltam,vagy labi,golden.A masztiffok elég nagyok,lehet emiatt nem jó,de elég lomhák is,a lakásban megfelelő mozgatás után csak döglenek.
A labrador és golden viszont méretben kisebb,tökéletes családi kutya lehet,bár a szőrük igencsak hullik,azzal sok meló van.
Esetleg agár,vagy talán vadászkutya,de az alomból a legnyugisabb. :D
Köszi.
A skótjuhász is megfelelne? Nagyon tetszenek.
uszkár, schnauzer, boxer, francia bulldog, szetter félék amik eszembe jutottak, a skót juhász is jó, csak tényleg sokat kell foglalkozni a szőrével, meg takarítani, ugyanúgy családi kutyának gondolom, akinek a lakásban az ember mellett a helye, de egy latyakos, vagy sáros napon séta után letörölgetni a lábát, hasát egy rövid szőrűnek sokkal egyszerűbb, de ha nagyon tetszik, akkor vegyél skót juhászt, kiegyensúlyozott idegrendszerű, könnyen tanítható, nem kényes fajta, első kutyának szerintem tökéletes.
egyébként valóban lehet gondolkodni agárban, vagy whippetben is, azok kimondottan a napi 1 nagy mozgásra vannak beállva, simán elalszanak 8 órát (persze 1 séta naponta nem elég, de elég 1 nagy, a többi egészség ügyi).
amit nem ajánlok, azok a terrier félék, amik egész nap pörögnek és a beagle, ami igen makacs fajta, falka kutya, ott nem megy olyan egyszerűen a falkavezérré válás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!