"Macskatermészetű" kutyafajtát tudnátok ajánlani?
(A kérdés abból ered, hogy van "kutyatermészetű macska")
Tehát olyan kutyafajta érdekelne, amelyik nem alázkodik meg, nem "istenít", van saját karaktere, akarata, független, nem hódol be, egyszemélyes kutya, aki ugyanakkor elfogad falkavezérnek, és a kölcsönös bizalmon, tiszteleten, szereteten alapul a kapcsolatunk.Az egyik ismerősöm azt mondta,hogy a farkaskutyák ilyenek, de gondoltam kikérem több ember (pláne ha van itt hozzáértő) véleményét is:)
Illetve még fontos tényező, hogy közép vagy nagytestű legyen.
Nem mostanra tervezem a kutyatartást, hanem pár év elteltével, amikor nagyobb lakásom/házam lesz, lehetőleg a "zöldben". Még infó: nem számítok kezdő kutyatartónak, és természetesen vinném oktatóhoz is, ha igényli a fajta.
Hogy tisztelni tudjam: mielőtt valaki félreértené, felhozok egy példát: a macska akkor hagyja megsimogatni magát, ha ő is akarja, de csak mert neked ahhoz van kedved, hogy agyusztáld, nem fogja hagyni magát, feláll, és odébb megy, ellentétben a kutyákkal. (nyilván kutyák közt is vannak kivételek, de ez az általános) Akkor és azért legyen a közelemben mert ő is tényleg azt akarja, nem azért mert én vagyok a főnök, s hagyja magát, sem azért mert istenként néz rám, és bárhová követne. Kövessen ha akar, vagy ha az a parancs (pl sétánál).
Nem szeretem, ha piedesztára állítanak, akkor sem ha állat teszi:)
(tudom, sok a "problémám":D)
Magyar agár.
Szerintem ezek félig macskák, nem teljes kutyák...
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Nagyon tetszenek a malamutok és a huskyk, de azt hiszem menthetetlenül beleszerettem a magyar agárba:) Az 5-ös válaszoló miatt rákerestem az agarakra, véletlenül belefutottam egy magyar agaras honlapba, és videókba, és valóban "macskakutyák", ahogy az utolsó válaszoló írta. Nagyon tetszik a küllemük, mozgásuk, természetük főleg, azt hiszem ez a szerelem első látásra:)
Azoknak akik az agaras választ adták: van agaratok? Tudnátok írni róluk bővebben (a személyiségükről)?
Én is azt szeretem, ha nem lesi minden szavam, vannak önálló ötletei. Ezért van huskym.
Egyszer a kutyaiskolában meg is kérdezte az oktató, hogy ez most kutya vagy macska? Mindkettő egyben: husky.
Magyar agaram is van, ő egyáltalán nem cicás. A whippetek viszont olyanok, mint a bújós kiscica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!