Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Macskatermészetű" kutyafajtát...

"Macskatermészetű" kutyafajtát tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

(A kérdés abból ered, hogy van "kutyatermészetű macska")

Tehát olyan kutyafajta érdekelne, amelyik nem alázkodik meg, nem "istenít", van saját karaktere, akarata, független, nem hódol be, egyszemélyes kutya, aki ugyanakkor elfogad falkavezérnek, és a kölcsönös bizalmon, tiszteleten, szereteten alapul a kapcsolatunk.Az egyik ismerősöm azt mondta,hogy a farkaskutyák ilyenek, de gondoltam kikérem több ember (pláne ha van itt hozzáértő) véleményét is:)

Illetve még fontos tényező, hogy közép vagy nagytestű legyen.

Nem mostanra tervezem a kutyatartást, hanem pár év elteltével, amikor nagyobb lakásom/házam lesz, lehetőleg a "zöldben". Még infó: nem számítok kezdő kutyatartónak, és természetesen vinném oktatóhoz is, ha igényli a fajta.

2013. okt. 9. 13:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Bármilyen pásztor kutya megfelelne
2013. okt. 9. 21:56
 12/13 anonim ***** válasza:
68%
Az összes agár ilyen, egytől egyig, nekünk perzsa agaraink meg afgán agarunk van, és mind nagyon cicakutya. De a magyar agár a grey is ilyen.
2013. okt. 10. 13:43
 13/13 -Evetke- ***** válasza:

Én nem értem ezt a kérdést:

ok, hogy közép vagy nagytestű legyen.

DE: hogy Veled ilyen legyen, olyan legyen, bizalom legyen, tisztelet legyen, ez szerintem nem fajta kérdése! Olyan lesz a kapcsolatotok, amilyenné alakítod.

Pl. láttam én már ruhás-öleb yorkit, és olyat is, amit kutyaként kezelnek, iskolába jár és mindent tud. És látam megfélemlítettet, amelyik agresszív lett.

AZTÁN: "természetesen vinném oktatóhoz is, ha igényli a fajta."

Mi az, hogyha igényli a fajta? Nem a fajta igényli, hanem a gazdája, és enm azért mert a kutya "olyan fajta", hanem mert fajtától függetl. vagy hagyta elkanászodni és már nem bír vele, vagy kellő alázata és igénye van a tanulásra.

2014. jan. 3. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!