Milyen kutyafajtát tudtok ajánlani amelyikre nem jellemző az ásás?
Kertben szeretnék kutyát tartani (házőrzési célból), és az érdekelne, hogy elsősorban milyen fajta az, amelyikre nem jellemző az állandó ásás (rágás)? Elég sok fiatal növényem van, amiben kárt tudna tenni egy rosszcsontabb fajta.
Szóval nyugodtabb vérmérsékletű fajta kellene, akinek nincs a vérében a "pusztítás". :)
A feladat jellege miatt ne törpekutyát ajánljatok, légyszi.
A válaszokat előre is köszönöm.
Na, kicsit pontosítok: van már 2 kutyám, és mind2 befogadott kutya. Épp ezért olyanok amilyenek, de így szeretem őket. Viszont ásnak, mint 2 exkavátor. Most a telek lekerített végén vannak (ami azóta Hiroshima 1946-os látképével vetekszik), de így elzárva sajnos nem túl hatékony házőrzők.
Ha elölre kiengedem őket, és csak egy percig nem figyelek oda, már egy fél bokor lóg a szájukból.
Épp emiatt gondoltam, hogy elölre bevállalnék egy harmadikat, de mindenképpen valami nyugisabbat szeretnék. Ezzel a kettővel nem tudok eleget futni meg labdázni, hogy reggelre ne legyen 1-2 halott sün, béka, madár, meg pár méretes gödör az udvaron.
Tudom hogy fajtán belül is nagy a szórás, de gondoltam hátha tudtok olyanról, amelyik nem igazán szeret túrni. Pl. ismerettségi körömben van összesen 3 bulldog: na, azok tutira nem ásnak. Persze más egyebet sem nagyon csinálnak sajna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!