Mi a véleményetek a Romániai döntésről? Szerintem itt is be kellene vezetni.
Én még mindig nem értem, hogyan gondolják ezt, hogy a kis hegyi falvaktól kezdve Bukarestig a románok majd bejelentik, ha kölykedzett a kutyájuk...vagy hogy egyátalán van nekik. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen drága műtétet kifizetnének. Ha lesz is ellenőrzés, azt is letagadják majd, hogy életükben láttak már kutyát... Plusz szukáról az igazolást meg kell tartani, az azonosításhoz chippelni kell, regisztrálni...
És a kóborokkal mi lesz? 14 nap után elaltatják őket, vagy kiengedik ismét az utcára, hogy újra felvehessék az utánuk járó összeget?
Én úgy gondolom, kizárt dolog, hogy ez működjön. Nem hogy Romániában, de még Magyarországon sem.
'Első: és ugyan mitől lennének rosszabb kutyák, vagy mitől tudnák kevésbé végezni a munkájukat, ha nem hajtja őket a szaporodási ösztön? :)'
Nem rosszabbak, csak az ilyan kutyákat általában továbbtenyésztik, hogy legyen utánpótlás, főleg ha kiemelkedőek (bár már eleve kiemelkedő egy kutya, ha oda bekerül).
Romániában hemzsegnek a kóbor kutyák és falkákban támadnak emberekre, azért vezették ezt be 10 évvel ezelőtt, amivel semmire nem mentek, mert azóta is ugyanannyi a kóbor kutya náluk. Magyarországot ne emlegessétek egy lapon a románokkal, mert itthon nem lett több a menhelyes és kóbor kutya az elmúlt 10 évben, náluk meg semmit nem javult a szigorú törvények ellenére. Ha kicsit is jártasak lennétek a külföldi kutyahelyzettel tudnátok, hogy Magyarország bőven a nyugati országon szintjén van ilyen téren, igazán nagy probléma keletebbre van, Románia, Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán amiket ismerek és ott is brutális. Nálunk ehhez képest panzióztatva vannak a menhelyen a kutyák.
Az ilyen törvények meg nemcsak borzasztóan károsak a kutyatartásra nézve (nálunk főleg mikor van 3-4 nem törzskönyves magyar fajtánk is), hanem betarthatatlanok is, lásd USA néhány állama ahol szintén van ilyen törvény és mégis tele vannak papírok nélküli kutyákkal és ugyanúgy tudsz venni kölyköket a helyi apróhirdető oldalakon, pedig USA elég durva ha állatvédelmi törvényt kell betartani. Nem véletlen, hogy más országok nem is erőlködnek ilyen törvényekkel azóta se, mert nem megoldható és nagyobb károkat okoz, mint előnyt. Sőt, Svédország, Norvégia, Németország, Ausztria nem is enged ivartalanítani csak alapos indokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!